Bıçak Sanatı - Forum

Yeni çalışmam..

GuarD

• 28
  • Meslek: Gardiyan
  • Yer: İZMİR
Yeni çalışmam..
« : 14 Mart 2019, 22:13:16 »
Çelik O2
Et kalınlığı 3mm
Namlu boyu 11 cm
Kabza 12 cm
Kabza Ceviz
Isıl işlemi kendim yaptım. ( ytongtan ocak marifetiyle)
Elde perdah 2000 kum
Kabzada da siyanoakrilat tı sanırım yanlış yazdımsa affola bu tekniği uyguladım. (Japonla kaplama)
Take YouR GuarD !

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
Ynt: Yeni çalışmam..
« Yanıtla #1 : 14 Mart 2019, 22:35:32 »
Elinize sağlık, güzel değişik bir bıçak olmuş. İşçilikte güzel👍 Yanlış anlamazsanız kendi fikrimi söylemek istiyorum. Birincisi namlu kabzeye göre biraz kısa kalmış. Kabze de ise pim delikleri biraz orantısız, aşağıda resimde belirttiğim yere yani namluya daha yakın bir yere pimin konulması hem kabze hem görüntü bakımından daha sağlıklı.

'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #2 : 14 Mart 2019, 22:36:48 »
Elinize sağlık. Kabzede boru pim bence yakışmıyor ama zevk meselesidir, bir şey diyemem. Çok değişik bir formu var bıçağın. Çakıyı andırıyor gibi, hatta dev bir çakı gibi. İşçilik muazzam. Belki farklı bir renk paracord taksanız daha mı yakışıklı olurdu? Böyle kan kırmızısı gibi bir renk? Ya da portakal turuncusu?
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

GuarD

• 28
« Yanıtla #3 : 14 Mart 2019, 23:06:41 »
Elinize sağlık, güzel değişik bir bıçak olmuş. İşçilikte güzel👍 Yanlış anlamazsanız kendi fikrimi söylemek istiyorum. Birincisi namlu kabzeye göre biraz kısa kalmış. Kabze de ise pim delikleri biraz orantısız, aşağıda resimde belirttiğim yere yani namluya daha yakın bir yere pimin konulması hem kabze hem görüntü bakımından daha sağlıklı.

Evet tespitiniz gayet yerinde . Bende pim deliklerini açtıktan sonra fark ettim. Aslında 5 pimliydi cizimim ama tespitiniz gibi mm ayarını kaçırınca 3 e indirdim ve sonuç böyle oldu. Bu benim 2. bıçağım ve tek elektrikli aletim matkap ve taşlamam, daha yolun çok başındayım. Her türlü eleştiri ve yorumunuz bana çok şeyler katacak. Namlu kabze uzunluğu yorumunuzu da not ettim. Teşekkür ederim.
Take YouR GuarD !

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #4 : 14 Mart 2019, 23:18:52 »
"Tıp" diyorum. (Tıp bayramı olduğundan değil) Sadece izliyorum.

Muhammet Acar

• **
  • 397
« Yanıtla #5 : 14 Mart 2019, 23:29:09 »

Ben de sizden farksızım matkaptan ayrı bir de Dremel im var 😅 o bile bazen bir ton yükten kurtarıyor. Ama Kısıtlı imkanlarla böyle eserler çıkıyorsa ileride çok daha güzel bıçaklar göreceğiz inşaallah👍
Evet tespitiniz gayet yerinde . Bende pim deliklerini açtıktan sonra fark ettim. Aslında 5 pimliydi cizimim ama tespitiniz gibi mm ayarını kaçırınca 3 e indirdim ve sonuç böyle oldu. Bu benim 2. bıçağım ve tek elektrikli aletim matkap ve taşlamam, daha yolun çok başındayım. Her türlü eleştiri ve yorumunuz bana çok şeyler katacak. Namlu kabze uzunluğu yorumunuzu da not ettim. Teşekkür ederim.

GuarD

• 28
« Yanıtla #6 : 15 Mart 2019, 21:42:00 »

Neden peki ?? ::)
Take YouR GuarD !

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL

Muhammet Acar

• **
  • 397
« Yanıtla #8 : 16 Mart 2019, 11:30:25 »

Neden peki ?? ::)
https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=13572.0

Ustam ne yani şimdi bu mevzu yüzünden kimsenin eksiği fazlası söylenmeyecek mi ?  Eğer böyle yapılırsa şayet bu iş olduğu yerde sayar.

GuarD

• 28
« Yanıtla #9 : 16 Mart 2019, 12:51:58 »
Ben katılmıyorum.. Herkes eleştiri yapabilir. Tabi saygı çerçevesinde. Saygısızlık edecek kisilerin de bu forumda olduğunu iyi niyetimle düşünmüyorum. Her forumda tartışmalar olabilir. Mühim olan sonuçta yapıcı olanı vermek. Şahsım adıma konuşursam eğer, bazen en iyi ustanın bile göremediği yada başka bir pencereden yaptığı değerlendirmeyi acemi bir kişide diğer bir pencereden bakarak yorumlayabilir ve bu yorumlarda benim görmemi sağlayabilir. Siz yorumunuzu yapmakta özgürsünüz kanımca... O:-) :2up
Take YouR GuarD !

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #10 : 16 Mart 2019, 17:52:29 »
Elinize sağlık
2.işe göre çok iyi iş çıkmış.
Yapmanız gerekenleri ana hatları ile biliyorsunuz.
Ancak yine de kullanılabilir bir bıçak olmuş.

Bu güzel eleştirel tavrınız için Sn. Acar ve Sn. Guard
ikinize de teşekkürlerimi sunarım. Sn. Dela sizi de bu
ortama davet ediyorum.

selcuk.eren

• 208
  • Meslek: memur
  • Yer: balıkesir merkez
« Yanıtla #11 : 16 Mart 2019, 19:11:50 »
Tebrikler, özenilmiş ve sevilmiş bir çalışma olduğu anlaşılıyor. İlk etapta görülen hatalar zaten söylenmiş. Ben bir soru sormak istiyorum. Kabze formu görsel olarak gayet albenili. Peki kullanımı veya kavraması nasıl. Mesela uzun süren ağır bir iş yaparken ortadaki parmak oyuğu, parmakta su toplanır mı? Herhangi bir zorluk çıkarır mı. Bunu denediniz mi. Selamlar.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #12 : 16 Mart 2019, 19:23:02 »

......

Sn. Dela sizi de bu
ortama davet ediyorum.

Eyvallah Sn. Şeref Acar

Zaten geleneksel/tarihi (standartları neredeyse oturmuş) bıçaklarda birisi kafasına göre takılsa "dur" diye yorum yapacak ustalar var forumda.
Teknik olarak da O2'ye 1050 derecede su verdim dense yine "dur" diyecek ustalar var.

GuarD arkadaşın yaptığı gibi daha çok serbest takılınmış bıçaklarda ürün hakkında söylenecek her şey "zevk meselesi" ile açıklanabilir.

GuarD arkadaşın yaptığı bıçağa bir şeyler söylemek gerekirse...
Söylemek istediklerimin bir kısmını yorum yapan arkadaşlar söylemiş zaten.
Benim hoşuma gitti. Eline sağlık. Allah nicelerini nasip etsin.
Ben de yaptığım bir bıçakta buna benzer kesici ağızdan daha aşağıda bir parmak koruması bırakmıştım. Bıçak mutfak tahtasında ben yokum dedi.
Japon kaplamayla sonlandırmada kat sayısı arttıkça daha güzel oluyor.
Bir de pırlanta düğümüne yılan düğümü güzel eşlik ediyor.

« Son Düzenleme: 16 Mart 2019, 19:27:38 Gönderen: dela »

Muhammet Acar

• **
  • 397
« Yanıtla #13 : 16 Mart 2019, 19:30:40 »
Elinize sağlık
2.işe göre çok iyi iş çıkmış.
Yapmanız gerekenleri ana hatları ile biliyorsunuz.
Ancak yine de kullanılabilir bir bıçak olmuş.

Bu güzel eleştirel tavrınız için Sn. Acar ve Sn. Guard
ikinize de teşekkürlerimi sunarım. Sn. Dela sizi de bu
ortama davet ediyorum.

Ne demek, anlayışınız için ben teşekkür ediyorum. Keşke herkes yapıcı olup yanlış ve eksik yapılan işleri düzeltmek için egosunu bir kenara bırakıp yardımcı olabilse.

GuarD

• 28
« Yanıtla #14 : 17 Mart 2019, 22:13:35 »
Tebrikler, özenilmiş ve sevilmiş bir çalışma olduğu anlaşılıyor. İlk etapta görülen hatalar zaten söylenmiş. Ben bir soru sormak istiyorum. Kabze formu görsel olarak gayet albenili. Peki kullanımı veya kavraması nasıl. Mesela uzun süren ağır bir iş yaparken ortadaki parmak oyuğu, parmakta su toplanır mı? Herhangi bir zorluk çıkarır mı. Bunu denediniz mi. Selamlar.

Teşekkür ederim. Bıçağı uzun süre kullanma şansım olmadı. Bi arkadaşıma hediye ettim. Parmakta şu toplama yapacağını sanmıyorum. Ele çok iyi oturuyor. Çok sert tutup uzun süre bastıra bastıra çalışmanız gerek bunun için.
Take YouR GuarD !