Bıçak Sanatı - Forum

Neck

Neck
« : 10 Mart 2019, 13:18:40 »
Hem kemere hem de boyuna takılabilen bir bıçak. Bu bıçakta aslında diğer balık bıçaklarının devamı. Sırtta iki noktada tırtıklar var, sapta micarta kullandım.
Çelik: N695
Toplam boy: 155 mm
Namlu: 75 mm
Kalınlık: 3 mm
Sap: Micarta
Menevişleme: 180 derecede 2X2 saat







Ersin Özdemir

  • ***
  • 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Ynt: Neck
« Yanıtla #1 : 10 Mart 2019, 17:42:27 »
Sefa hocam cok güzel olmuş, elinize sağlık yorum namlunun ustundeki tirtiklarin bir ozelligi varmi yoksa görsellik icinmi ?

dela

  • *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: Neck
« Yanıtla #2 : 10 Mart 2019, 18:35:38 »
Bu günlerde bir üretkenlik artışı var. Maşaallah.  :2up

CENGaver42

  • ***
  • 628
  • Cengiz
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: konya
Ynt: Neck
« Yanıtla #3 : 10 Mart 2019, 21:31:45 »
En beğendiğim kabza formlarından biri. Eline sağlık abi.
"Ne kadar usta olursan ol acemi olacagın pek çok gün olacak."

Temur.akin

  • ***
  • 442
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Istanbul
Ynt: Neck
« Yanıtla #4 : 10 Mart 2019, 23:12:05 »
Elinize sağlık Sefa hocam. Güzel bir bıçak olmuş, hocam paslanmazda karartmada flinkot mu kullanıyorsunuz?
Saygılarımla,
İşte bu bizim hikayemiz, öyle saf öyle çelik...

Ynt: Neck
« Yanıtla #5 : 11 Mart 2019, 00:03:52 »
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar, sağolun.
Ersin,  tırtıklar aslında görsel amaçlı değil, bıçak küçük ve bu tırtıklar parmak dayama tırtıkları, uç kısmındaki tırtıklar ise maket bıçağı gibi kullanımlarda yine parmak dayama amaçlı.
Temur, yüzeyi karartmadım aslında, bu çeliğe yağda su verdim zaten, yüzeyi de yağdan çıkardığımdaki kararma neyse o şekilde bıraktım.

Ufuk Dede

  • ***
  • 140
  • Ufuk Dede
  • Meslek: Memur/Biyolog
  • Yer: Hatay
Ynt: Neck
« Yanıtla #6 : 11 Mart 2019, 18:51:40 »
Bu günlerde bir üretkenlik artışı var. Maşaallah.  :2up
Bu duruma bende çok seviniyorum açıkçası. Sefa Usta'nın her eseri benim için yeni bir şey öğrenme macerası demek :2up Eserde yeni bir şey olmasa bile yorumlarda illa bir ayrıntı bir hatirlatma denk gelir,şaşmaz. Elinize sağlık ustam.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. " YAŞAR KEMAL.

Sait

  • ***
  • 349
  • Meslek: Tıbbi Satış Mümessili
  • Yer: Bursa
Ynt: Neck
« Yanıtla #7 : 11 Mart 2019, 18:59:16 »
Elinize sağlık ustam . Şu mikartanın görüntüsünü bi sevemedim nedense elimde paramparça dökülecekmiş gibi gözüküyor hepsi :) hiç karşılaşmadığım elime almadığım için olabilir .

Ynt: Neck
« Yanıtla #8 : 12 Mart 2019, 10:42:02 »
Çok teşekkür ederim, sağolun.

Emrah Krcn

  • ***
  • 34
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Mersin
Ynt: Neck
« Yanıtla #9 : 12 Mart 2019, 18:04:08 »
Hocam elinize emeğinize sağlık çok güzel olmuş.

Abdullah Özdemir

  • *
  • 9
  • Meslek: işci
  • Yer: zonguldak
Ynt: Neck
« Yanıtla #10 : 12 Mart 2019, 18:13:10 »
hocam elinize sağlik çok güzel olmuş.

Ynt: Neck
« Yanıtla #11 : 12 Mart 2019, 19:57:27 »
Çok sağolun, teşekkürler.

Ertan1979

  • ***
  • 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
  • Meslek: sağlık
  • Yer: bursa
Ynt: Neck
« Yanıtla #12 : 12 Mart 2019, 20:45:07 »
Eline sağlık hocam,  bende kot mikarta deniycem bakalım ortaya ne çıkacak,  ilgiyle takipteyim  :2up

Ynt: Neck
« Yanıtla #13 : 13 Mart 2019, 02:05:20 »
Sağolasın, kot mikarta iyi sonuç veriyor bunlar da zaten benim eski kanvas pantolonlardı  ;)

özdemir murat

  • ***
  • 160
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Diyarbakır
Ynt: Neck
« Yanıtla #14 : 15 Mart 2019, 22:26:08 »
Elinize sağlık sefa hocam. N695 e yağda su veremenin tekniği nasıldır? 1000 küsür derecede östenitleyip yağamı daldırıyoruz?

Ynt: Neck
« Yanıtla #15 : 15 Mart 2019, 22:43:50 »
Teşekkürler,  doğrudur, 1050 derecede, oksijenden yalıtılmış bir şekilde 15-20 dakika östenitleyip yağa daldırıyoruz.

özdemir murat

  • ***
  • 160
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Diyarbakır
Ynt: Neck
« Yanıtla #16 : 15 Mart 2019, 23:50:02 »
Anladım sefa hocam teşeklürler, birden sevinmiştim paslanmazlara propan ocağında su verebileceğim diye.