Bıçak Sanatı - Forum

Mutfak Bıçağı

Mutfak Bıçağı
« : 15 Mart 2019, 18:05:23 »
Son yaptığım mutfak bıçağı, sapta yine compact laminat kullandım. Tek taraflı taşlama, taşlama olmayan tarafta aslında içbükey bir taşlama var. 
Çelik: Böhler N695
Toplam Boy: 257 mm
Namlu: 142 mm
Kalınlık: 3mm
Sap: compact laminat
Menevişleme: 180 derecede 2x2 saat

Sait

• 349
  • Meslek: Tıbbi Satış Mümessili
  • Yer: Bursa
Ynt: Mutfak Bıçağı
« Yanıtla #1 : 15 Mart 2019, 18:25:19 »
Eline sağlık abi . Bu kabuklular için kullanılan güçlü bıçakların farklı bir yorumu , klasik salata bıçakları gibi güzel birşey olmuş ufkumuzu genişletiyorsun:))

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #2 : 15 Mart 2019, 21:14:38 »
Çok şık bir bıçak olmuş hocam. Eline sağlık.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

« Yanıtla #3 : 15 Mart 2019, 22:45:11 »
Çok teşekkürler arkadaşlar. Sait , yararı oluyorsa ne mutlu  ^-^

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #4 : 15 Mart 2019, 22:59:29 »
Takipteyim hocam.

adem42

• 647
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #5 : 17 Mart 2019, 13:37:11 »
Elinize sağlık Sefa hocam, iç bükey taşlamanın kesine etkileri nelerdir? compact laminat dayanımının iyi olduğunu biliyorum ama bulaşık makinesinden nasıl etkileniyor deneyiminiz var mı? bir de yapışma etkisi nedir?
« Son Düzenleme: 17 Mart 2019, 13:39:54 Gönderen: adem42 »

Temur.akin

• 442
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #6 : 17 Mart 2019, 22:50:26 »
Elinize sağlık hocam, değişik bir form ve taşlama olmuş. Kabzası, hatları, taşlaması, iç bükeyliği, sizin yaptığınız bıçakları görünce çok heyecanlanıyorım. Bugün instagram sayfanızı arkadaşlarıma gösterdim, onlarda “ hadi canım “ diye diye baktılar eserlerinize.

Saygılarımla,
İşte bu bizim hikayemiz, öyle saf öyle çelik...

« Yanıtla #7 : 18 Mart 2019, 19:09:51 »
Takipteyim hocam.
Teşekkürler ( elinizde sorun kaldı mı, iyi mi şimdi?)
Elinize sağlık Sefa hocam, iç bükey taşlamanın kesine etkileri nelerdir? compact laminat dayanımının iyi olduğunu biliyorum ama bulaşık makinesinden nasıl etkileniyor deneyiminiz var mı? bir de yapışma etkisi nedir?
İçbükey taşlama, temas yüzeyi az olduğundan kesilen malzemeye çok yapışmıyor bu nedenle gerçekten iyi ve temiz kesiyor. daha önce bir başka bıçakta denemiştim, bulaşık makinesinde sorun çıkarmayan bir malzeme, rahatlıkla kullanılabilir. Ben yapışma yeteneğine çok güvenmediğim için, deliklerin yüzeyini konikleştirip pimlerin başlarını şişirdim, istese de ayrılamaz. Tavsiye ederim.

Elinize sağlık hocam, değişik bir form ve taşlama olmuş. Kabzası, hatları, taşlaması, iç bükeyliği, sizin yaptığınız bıçakları görünce çok heyecanlanıyorım. Bugün instagram sayfanızı arkadaşlarıma gösterdim, onlarda “ hadi canım “ diye diye baktılar eserlerinize.

Saygılarımla,
Çok sağol temur, teşekkürler.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #8 : 18 Mart 2019, 21:48:25 »
Takipteyim hocam.
Teşekkürler ( elinizde sorun kaldı mı, iyi mi şimdi?)
............
Sağolun hocam. Allaha şükür sıkıntı kalmadı. Ayrıca kendime zarar vermeden çalışmayı öğreniyorum.  (Hatta ihtimalen tetanoz aşısı bile oldum.)   :))