Bıçak Sanatı - Forum

Örs yerine kullanılabilecek malzemeler

BorgutTR

• *
  • 7
  • Tolgahan Bodur
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Tarsus
Örs yerine kullanılabilecek malzemeler
« : 01 Şubat 2019, 22:56:17 »
evet sevgili bıçak severler. ben kendi çapımda bıçak yapıyorum elimde kullanırken çatladığından dolayı çöpe giden bir demir testeresi geçti. testerenin ağzı parçalandığı için büyük masa spiralinde kullanılamaz hale gelmiş nalburda kala kala paslanmıştı. bende hobi için almak istedim para istemediler sağolsunlar. Şimdi benim bir kaç sorum var forumdaki tecrübeli ustalara.

1- örs kadar maliyetli olmayan ama işimide görecek düzeyde hangi malzemeyi kullanabilirim ?
2- elimde kaldırım taşı var bir ocak yapacağım içini ytongla mı yoksa bu kaldırım taşı ile mi döşesem iyi olur?
Türk olmak için önce kanı Türk olmak lazımdır.
Ondan sonra dili Türk olmak lazımdır.
Ondan sonra dileği Türk olmak lazımdır.   H.Nihal ATSIZ.

hasancan

• *
  • 13
  • Guns N' Roses
  • Meslek: Teknisyen, Denizcilik Fakültesi Öğrencisi
  • Yer: Yalova Elmalık
Ynt: Örs yerine kullanılabilecek malzemeler
« Yanıtla #1 : 01 Şubat 2019, 23:50:22 »
Merhaba öncelikle..
1)Örs olarak uygun maliyetli bi şey istiyorsanız bit pazarından , hurdacıdan alacağınız çıkma kiloluk çekiç veya balyoz işinizi çok rahat görür 4, 5 kg gayet makbuldür.
Eğer çok ufak tefek işleriniz varsa 2kg lik bile işinizi rahat görür şüpheniz olmasın çok büyük düşünmeye gerek yok hobi sonuçta.Tabi 10 kg bi madırga olsa tadından yenmez :D
Ben şu anda resimdeki gibi 4 kiloluk bir balyozla ufak tefek düzeltme gibi her işimi yapabiliyorum.

Ekteki gibi bir tesviyeci çekicinin yan yüzünü geniş ağırca iyi bir boyda bir kütüğün üzerine aynı ölçüde oyup koyarsan çok kullanışlı bir örsünüz olur :)

2)Ustalar daha iyi tavsiyede bulunurlar ama ytong çok daha iyi olacaktır.Ve daha yüksek ısılara çıkaracaktır.
Forumda gaz betondan ocak yapımıyla ilgili bir çok konu var incelemenizi tavsiye ederim.
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2019, 23:52:01 Gönderen: hasancan »

BorgutTR

• *
  • 7
  • Tolgahan Bodur
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Tarsus
Ynt: Örs yerine kullanılabilecek malzemeler
« Yanıtla #2 : 02 Şubat 2019, 13:03:20 »
Elime arabadan sökülen fren diskleri geldi başlangıç olarak onu kullanacağım şimdi sırada çekiç var 1,5 kg cıvarı bir çekic almayı düşünüyorum. Ocak konusunda da fotoğraflı açıklama yapacağım eve dönünce
Türk olmak için önce kanı Türk olmak lazımdır.
Ondan sonra dili Türk olmak lazımdır.
Ondan sonra dileği Türk olmak lazımdır.   H.Nihal ATSIZ.