Bıçak Sanatı - Forum

ck 67 ısıl işlem

Süleyman KABLAN

• 163
  • Meslek: memur
  • Yer: KAYSERİ
ck 67 ısıl işlem
« : 13 Haziran 2011, 17:49:29 »
Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Bu konu çok defa yazıldı ve tartışıldı ama ocak başında hiç çalışmamış olunca ister istemez tekrar danışmak gereği duyuyorum. Çünkü iş yapmayınca ne kadarda olsa okumayla yada seyretmeyle olmuyor. (Kedi kasap misali :D)

Değişik örnekleri göstermek amacıyla yaptığım kamalar ( ölçüler aynı oluklar farklı) su verme işlemini bir türlü başaramadım. Bulunduğum şehirde hiç bir demirci ustası nedense yapmak istemedi. Isıl işlemcilere göndermemi istediğim gibi ancak onların yapabileceklerini söylediler. İnternet den bulduğum konyadaki bir firma ile  telefon ile görüştüm. Gönderdiğim takdirde yapabileceklerini ancak lazer kesim olması sebebiyle öncelikle  bir işlem sonucu (Yanlış hatırlamıyorsan Normalizasyon yada temperleme belki) işlemi sonrasında kanalların ve ağızın açılması ve sonrasında ısıl işlemin yapılması gerektiği şeklinde değişik bazı bilgilerde verdiler.

Kafam karıştı. Sizce bir kamayı sanayi tipi ısıl işlemler yapan bir yerde yaptırmak mı yoksa değişik önerileriniz varmı.

Malzeme Ck67 4mmx4cmx58cm ölçülerinde

Ynt: ck 67 ısıl işlem
« Yanıtla #1 : 13 Haziran 2011, 18:56:38 »
Süleyman usta benzer bir konuda ( sanıyorum yine senin açtığın bir konuydu) yine şimdikine yakın bir öneride bulunduğumu hatırlıyorum. Ben olsaydım bu arkadaşları önce normalize eder ardından olukların içerisini çamur doldurur ve öylece su verme işlemini yapardım. Uzunlukları ne kadar?

Süleyman KABLAN

• 163
« Yanıtla #2 : 13 Haziran 2011, 19:09:21 »
58 cm uzunluğunda

« Yanıtla #3 : 13 Haziran 2011, 19:23:34 »

« Yanıtla #4 : 13 Haziran 2011, 19:26:56 »
Neredeyse kılıç olacakmış Süleyman Usta, yapacak bir şey yok, kendin yapacaksan önce normalize edip, olukları çamurla sıvayıp ya hızlı bir yağda veya suda su vermeni öneririm.

Süleyman KABLAN

• 163
« Yanıtla #5 : 13 Haziran 2011, 19:36:42 »
Ustam maalesef kendi yapma şansım yok. Becerebileceğimi de sanmıyorum.

Emre ustanın ısıl işlem hizmeti vardı fakat onun fırını da  40 küsür santimdi.  Aslında en uygunu Emre ustanın bilgi ve tecrübesinden  yararlanmak ama ölçülerin fazla olması ve ustanın 80 cm lik fırınını henüz bitirmemiş olması sebebiyle  ustayı bu konuda rahatsız etmedim.

Ancak birilerinden yardım almam lazım. Konya da ısıl işlem yapan firma sizce bunu iyi bir şekilde yapabilir mi.

« Yanıtla #6 : 13 Haziran 2011, 21:35:53 »
Valla Süleyman usta yapar yapmaz demek çok zor, yapabilirler sanırım. Emre ustanın fırını bitmiş olsaydı tam senlikti, o zaman fırının bitmesini bekle  bence.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #7 : 13 Haziran 2011, 21:48:18 »
Süleyman Ustam, muhteşem çalışmalar  :2up. İsterseniz bir tanesinde deneme yapayım, benim uzun propan ocağında ve Sefa Ustamın dediği gibi olukları çamur doldurup. Eğer başarılı olursak diğerlerini de yapayım. Ancak gelecek hafta o işe girişebilirim, şu anda 8 tane kabza ile boğuşuyorum...

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #8 : 13 Haziran 2011, 21:53:53 »
E usta iyi ya işte sende kabzaları Süleyman ustaya gönder ^-^

burakciftci

• *
  • 28
  • Burak Çiftci
  • Meslek: İstatistikçi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #9 : 13 Haziran 2011, 22:43:42 »
E usta iyi ya işte sende kabzaları Süleyman ustaya gönder ^-^

:2up :2up :2up
sefa ustadan zekice bir fikir :D

Süleyman KABLAN

• 163
« Yanıtla #10 : 14 Haziran 2011, 00:10:06 »
kabzalar gümüşse neden olmasınnn :D :D

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #11 : 14 Haziran 2011, 09:52:07 »
Amanın, yok ustam gümüş ne gezer, paslanmazı bakırı, hepsi çok pahalılandı  O:-)

Kipmen Sanat web sitesi

yusuf biçer

• *
  • 1415
  • Meslek: sanat tarihçi
  • Yer: osmaniye
« Yanıtla #12 : 14 Haziran 2011, 12:41:15 »
harika
sonuçları merakla bekliyoruz
Yusuf BİÇER / Adana 1974
Susuyorsak zannetme ki korkudan; saygıdan...edepten...