Bıçak Sanatı - Forum

Eğe rampası yorumum

bullarika

• 59
  • Meslek: gemi makineleri işletme
  • Yer: İSTANBUL/AVCILAR
Eğe rampası yorumum
« : 25 Haziran 2019, 22:31:56 »
Sonrasında ah sunu da şöyle bunu da böyle yapsaydim keske dediğim işimi görse de pek icime sinmeyen eğeleme rampamı sizlerle paylasmak istedim.

Kullandığım alet edevatlar elimde bulunduğu icin evimin terasında yapıp bitirebildim. Belki kaynak makinesi olmayan arkadaslar vardir ama onun dısında her evde bulunan takım taklavatları kullandım.

https://youtu.be/xioaY3fzoxQ

Bağlama tablası 50x10cm boyutlarinda rampa kuyruk uzunluğu 60cm. Olusturabildiğim acılar 1.5 derece ile 35 derece arasında bu da hem ağız acma hem de bileme işlemleri icin yeterli olacaktır sanırım. Tabla üzerinde 100 adet montaj deliği ve arkasinda epoxy ile sabitlenmis m5 somunlar mevcut(en zor kısmı bu oldu)

Aydın Karakişi

• 1613
  • Meslek: Elektronik 1973
  • Yer: Ümraniye / 05352793989
Ynt: Eğe rampası yorumum
« Yanıtla #1 : 25 Haziran 2019, 22:43:56 »
Ellerinize saglik cok guzel gorunuyor
Geldi ölümlü yalan , gitti ölümsüz gerçek
NFK

Temur.akin

• 442
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #2 : 25 Haziran 2019, 22:55:48 »
Üstat elinize sağlık. Zihni sinir bir aparat olmuş. Tam Aydın ustam görürse çok beğenir diye düşünmüştüm. İlk yorum ondan gelmiş. Başarılı güzel bıçaklar yapmanızı temenni ediyorum. Sabırla sakin sakin çalışırsanız çok güzel bıçaklar çıkar.

Bu arada bir hatırlatma yapayım, ben hal olduğum için eğe rampası tenisçi dirseği denen bir kas sıkıntısı yarattı, eğeyi çok sıkıp kendinizi zorlamayın, dinlene dinlene çalışın.

Saygılarımla,
İşte bu bizim hikayemiz, öyle saf öyle çelik...

bullarika

• 59
  • Meslek: gemi makineleri işletme
  • Yer: İSTANBUL/AVCILAR
« Yanıtla #3 : 26 Haziran 2019, 00:24:11 »
Öncelikle teşekkür ederim yorumlarınız beni motive etti.

Tasarimi geregi mili tek noktadan indekslediğim icin uzun namlulu bıçaklarda namlu ucuna dogru acı genisliyor. Bıçağı açılı bağlarsam da tesviye ederken bağlama tablasını asındırma riski var. Sonradan pisman olduğim nokta bağlama tablasini merkez noktasindan sabitleyip hareketli yapmamak oldu. Tesviye acisinin değisimini manipüle edebilir ve hatta tasarim hatasini avantaja dönüstürebilirdim.

Bayram Sakarya

• **
  • 115
  • Bayram Barka
  • Meslek: Kalıpçılık Öğretmeni
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #4 : 28 Eylül 2019, 11:50:01 »
Elinize sağlık bence çok güzel, farklı ve kullanışlı olmuş.
İşçilik, tasarım ve malzeme seçimi de yabana atılmayacak kadar ergonomik ve profesyönelce görünüyor.
"Kem alat ile kemalat olmaz"