Bıçak Sanatı - Forum

Piriç (Sarı) Parça tedariki için yardım...

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
Piriç (Sarı) Parça tedariki için yardım...
« : 09 Nisan 2011, 18:30:18 »
Arkadaşlar fıttırmak üzereyim marmaris muğla bölgesinde balçak yapmak için pirinç bulabileceğiniz 1 tane adam var. 2 parça(1'i 3 mm enli 10 cm caplı daire diğeri 2,5 cm çaplı 15 cm uunluğunda altıgen cubuk) toplam 2 kg civarı prinç için 40 tl para istedi. Bu normalmi ? yoksa benmi abartıyorum ? Ne olur bir fikir verin yoksa bu adamı boğacam  >:D >:D >:D >:D
Cehalet Mutluluktur...

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
Ynt: Piriç (Sarı) Parça tedariki için yardım...
« Yanıtla #1 : 09 Nisan 2011, 18:35:11 »
Geçenlerde sanayiye gittiğimde çelik satan yerlere sormuştum 15-20 TL arası değişiyor yani normal birşey. :)

Bir balçak için katil olmaya değmez. :P

Saygılar...

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2 : 09 Nisan 2011, 19:34:56 »
ben burada onu da bulamıyorum:( fiyat gayet makul geldi bana. Eğer adamın elinde yeteri kadar malzeme varsa ben de talip olabilirim

ogün-sinan

• 113
  • Meslek: makine mühendisi
  • Yer: izmir
« Yanıtla #3 : 09 Nisan 2011, 21:57:31 »
Burada (İzmir)  11-13 TL arası kilo fiyatı boru,çubuk veya lamanın.Altıgen profilde de oynasa oynasa 1-2 tl oynar sanırım.

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #4 : 09 Nisan 2011, 22:47:36 »
Burda kilo 20 tl civarı heralde. Ama izmirden alsakta kargoyla zaten aynı fiyata gelicek.  :'( :'( :'(
Çare yok bu fiyatla alıcaz...
Cehalet Mutluluktur...

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #5 : 09 Nisan 2011, 23:06:29 »
2 ay önce 14 almıştım ben burdan
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #6 : 09 Nisan 2011, 23:53:53 »
Burda kilo 20 tl civarı heralde. Ama izmirden alsakta kargoyla zaten aynı fiyata gelicek.  :'( :'( :'(
Çare yok bu fiyatla alıcaz...

sarını veya prinçin kilosu 11,50 tl iki kilo pirinç alırsan kargo su 6 tl yinede kardasın  (kargo ptt olursa )
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #7 : 07 Haziran 2011, 10:56:53 »
Henüz pirinç malzemeleri tam tedarik edemediğim için, ilk bıçakta 5 mm. paslanmaz pin kullanmak zorunda  kalmıştım. Şişirmesi oldukça zor oldu. Zaten düzgün bir şekilde de şişiremedim. Neyse geçen cumartesimin tamamını Ankara sitelerde malzeme aramaya ayırmıştım. Daha önce formda da adı geçen has-tek zımparayı araya araya bulduk. dükkanda 600 kumdan ince malzeme yok. 320-500-600  den 1'er metre alıp çıktım. yakın bir dükkanda da pirinç malzeme satıyorlardı. 5 mm ve 3mm den birer boy aldım. 650 gram'a 11.75 verdim.(kilosu 35 Tl'ye geliyor.) Ama balçak için uygun malzeme bulamadım.
Balçak yapımında hangi ölçülerde pirinç malzeme kullanıyoruz, Ankarada nereden temin ederim.
Yönlendirmelerinizi bekliyorum.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #8 : 07 Haziran 2011, 11:22:19 »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
« Yanıtla #9 : 07 Haziran 2011, 12:06:33 »
Balçak için kaça kaç malzeme kullanılır.  Bu tür malzemelerde bir üretim standartı olduğu için adıyla söylemek işi biraz daha kolaylaştırıyor. Genelde karşılaştığım satıcılar, seni direk usta, imalatçı gözüyle gördüklerinden, hobisi olan insanlara biraz alaycı yaklaşıyorlar. En son gümüş kaynağı için dekapan almaya gitmiştim. Satıcı ürünü tezgahtan çıkarıp önüme koydu, evde kullanıcam hobi olarak maket yapıyorum dediğimde aynen yerine koyup satmaktan vaz geçmişti. güzel ülkemin güzel insanı !
Durum böyle olunca  malzeme için boy, tabaka filan hem tuzlu hemde fazla oluyor. daha da yapamazsam plaket, damga vs yapan yerlere gidip bana 2 tane pirinçten  "I" harfi lazım diyecem. Tabi oda kalınlık ne diye soracak? :(
Bilge ERDOHAN

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #10 : 07 Haziran 2011, 12:53:55 »
Söylemeyin ne için aldığınızı.

Pirinç çubuk almak için gidin. Önceden 3,4,5 gibi çubuk çaplarından bir ikisine karar verin. otomobille mi otobüsle mi gittiyseniz onda taşımaya uygun boy neyse rica edip o boyda kestirin. Sonra da kesen elemana pirinçte kesilmiş parça var mı diye sorun. Alın dükkanın kumpasını elinize seçin alın. Çok almayın pirinci göçersiniz. Ancak zaten bu hobiye girdiyseniz göçmeniz kaçınılmaz.

Gitmişken eğer ortamınız zımpara ile toz üretmeye müsaitse "fiber" ve "epoksi" kesilmiş parça olarak var mı diye de sorun.
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #11 : 07 Haziran 2011, 13:17:37 »
Aslında eğer paslanma dert değilse 10'luk inşaat çivileri de çok hoş malzeme, şişirmeye çok yatkın. Ahşapta şişirmek lazım değil bu arada, epoksi bir de ahşaba iyi tutunablirse o pini oradan çıkartmanın imkanı yok yakmadan, delmeden....

Kipmen Sanat web sitesi

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
« Yanıtla #12 : 08 Haziran 2011, 09:00:22 »
Aslında eğer paslanma dert değilse 10'luk inşaat çivileri de çok hoş malzeme, şişirmeye çok yatkın. Ahşapta şişirmek lazım değil bu arada, epoksi bir de ahşaba iyi tutunablirse o pini oradan çıkartmanın imkanı yok yakmadan, delmeden....
teşekürler ustam, bunu da bi kenara yazdım. Peki aliminyum pin nasıl olur ? Şu çaydanlıklara çakılanlardan. Bunların bir tarafı çivi başı gibi olanlarıda var.
Bilge ERDOHAN

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #13 : 08 Haziran 2011, 10:21:17 »
Çivi baş pek bir anlam ifade etmiyor ama alminyum da olur, hatta bambu, tornalanmış ahşap veya mikarta gibi şeyler de kullanılıyor...

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
« Yanıtla #14 : 08 Haziran 2011, 14:37:45 »
Çivi baş diye Bilge'nin tarif ettiği bir tarafı zaten geniş yassı bir başa sahip demek. Yani o tarafı çekiçlemek gerekmiyor, ancak baş kalınlığı kadar bir çıkıntısı var demek.
Namık Kemal
Instagram'da ben