Bıçak Sanatı - Forum

Anket

Arkadaşlar sizce hangisi ?

Morakniv Robust
6 (60%)
Bahco sb 2449
4 (40%)

Toplam Oy Verenler: 10

Seçmeme lütfen yardım edin !!

Buğrahan Çakmak

• *
  • 11
  • Yer: Kayseri
Seçmeme lütfen yardım edin !!
« : 06 Mayıs 2018, 22:07:53 »
Öncelikle bütün büyük ve küçüklerime selam olsun. Başlıkta da söylediğim gibi aklımda şu yazacağım 3 model bıçak var. Bu benim doğada yanıma alacağım ilk bıçağım olacak. Batoning, feather stick ve bunun gibi şeyler yapacağım. Uzun bir süre maalesef yenisini alamam gibi duruyor.  Akımdaki modeller ;
- Bahco sb 2449 ağır iş

- Morakniv robust

- Solognac sıka 130
Bunlardan hangisini önerirsiniz yada başka bu fiyatta ? Bu arada uzun oldu kusura bakmayın.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Seçmeme lütfen yardım edin !!
« Yanıtla #1 : 06 Mayıs 2018, 23:44:04 »
Alykümselam,
Bahco sb 2449 4mm sırt kalınlığıyla daha iyi duruyor.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #2 : 07 Mayıs 2018, 03:55:07 »
Yardımcı olmak isterdim lakin bu mevzu bahsi geçen hiç bir modeli kullanmadim canlısını görmedim o yüzden Osman kardeşimize güvenmeni tavsiye ederim.
Beni bu guzel havalar mahvetti

murattarla

• 226
  • M T
  • Meslek: TCDD
  • Yer: İZMİR KARŞİYAKA
« Yanıtla #3 : 07 Mayıs 2018, 09:37:01 »
Bende morakniv Robust var gayet memnunum . Ele oturuşu çok iyi. Karbon çeliği kullanılmış, ilk domates kesişiniz de namlu yüzeyi değişecektir 🙂Diğerlerini hiç kullanmadım  o yüzden yorum yapamıyorum

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #4 : 07 Mayıs 2018, 09:58:16 »
Morakniv robust bende de var. Genel olarak gayet memnunum ama batonlamaya uygun olmadığını düşünüyorum.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Erhan Özkalgay

• 62
  • Meslek: Dönerci
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #5 : 07 Mayıs 2018, 16:17:56 »
Morakniv robust bende de var. Genel olarak gayet memnunum ama batonlamaya uygun olmadığını düşünüyorum.

Öncelikle bütün büyük ve küçüklerime selam olsun. Başlıkta da söylediğim gibi aklımda şu yazacağım 3 model bıçak var. Bu benim doğada yanıma alacağım ilk bıçağım olacak. Batoning, feather stick ve bunun gibi şeyler yapacağım. Uzun bir süre maalesef yenisini alamam gibi duruyor.  Akımdaki modeller ;
- Bahco sb 2449 ağır iş

- Morakniv robust

- Solognac sıka 130
Bunlardan hangisini önerirsiniz yada başka bu fiyatta ? Bu arada uzun oldu kusura bakmayın.

Robust'un acımasızca incelendiği bir video. Bu video sonrası iki tane alıp, yağlayıp kaldırdım dolaba. Bir tane daha bıçak hiç fazla olmaz. :)

https://www.youtube.com/watch?v=fKlcBpKbAvM

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #6 : 07 Mayıs 2018, 17:06:49 »
Alıntı

Robust'un acımasızca incelendiği bir video. Bu video sonrası iki tane alıp, yağlayıp kaldırdım dolaba. Bir tane daha bıçak hiç fazla olmaz. :)

https://www.youtube.com/watch?v=fKlcBpKbAvM

Video'ya izleyince benim de bir tane daha alasım geldi :) Ama ben olsam yine de kıyamazdım bıçağıma bunca işkence yapmaya.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Erhan Özkalgay

• 62
  • Meslek: Dönerci
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #7 : 07 Mayıs 2018, 17:14:22 »

[/quote]

Video'ya izleyince benim de bir tane daha alasım geldi :) Ama ben olsam yine de kıyamazdım bıçağıma bunca işkence yapmaya.
[/quote]

Kesinlikle bende kıyamam. Kalite&Fiyat oranı bakımından çok iyi olup, ucuz diyebileceğimiz bir bıçak olsa da o işkenceyi hak etmiyor. :)

Buğrahan Çakmak

• *
  • 11
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #8 : 07 Mayıs 2018, 18:34:00 »
Arkadaşlar anket açtım hangisini tavsiye ederseniz o benim ilk doğa bıçağım olacak  :)

bckc11

• 40
  • Emirhan BIÇAKÇI
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Rize
« Yanıtla #9 : 30 Ağustos 2018, 20:33:20 »
yaklaşık 1 senedir moraknıv robustum var yaz çay da çok iş görüyor ufak çaplı budama işler oyma yontma namlu dayanımı da çok güzel 5 litrelik sac zeytinyağı kutusunu kesip çiçeklik yaptım ağzına kayda değer bişey olmadı bileme taşıyla veyahut zımparayla halloldu sonrada deri masat eski keskinliğine kavuştu ama scandi namlulu olduğu için bilenmesi uzun sürer  kendi imaknlarınla fabrika keskinliğine ulaştırma biraz zor oluyor ama
fabrika keskinliği o kadarda gerekli olmuyor bence (keskinlik takıntın yoksa) ama genel olarak çok güzel bir bıçak köyde dağda bayırda yaylada yanımdan asla eksik olmaz her zaman belimdedir bahco konusunda kullanmadığım için yorum yapmıcam ama videosunu izleimiştim kötü bir bıçağa benzemiyordu