Bıçak Sanatı - Forum

Uzun Isıl İşlem Fırını

merter

• 374
  • Meslek: elk teknikeri
  • Yer: kocaeli
Uzun Isıl İşlem Fırını
« : 08 Mayıs 2017, 22:14:14 »
 Yutongtan yaptığım kılıç vb. için uzun ısıl işlem fırını. İç boy 105 cm. En 5 cm.Toplam 40 mt 1,2 mm lik tel kullanıldı. Toplam güç 4400 W  ev şebekesinin sınırlarını zorlayan bir güç. 25 dk da 800 dereceye ulaşıyor ama çok rahatlıkla 1000 C ye ulaşacağından eminim. Aslında yutong tan böyle bir performans beklemiyordum. Muazzam bir yalıtımı var. Yan taraflar 10 luk alt ve üst taraflar 5 lik yutong. Komple taş yünü kaplamayı düşünüyordum fakat gerek kalmadı. Fırının içi 850 C iken üst tarafa elimi rahatlıkla koyabiliyorum. 10 cm olan yan taraflar ise bildiğiniz soğuk. Resimlerde taşyünü kaplanmış halide var ama daha sonra söktüm. Etrafını komple sac kaplıyacam çünkü yutongun nem çekme gibi bir huyu var. o zaman gene resim atarım.

merter

• 374
Ynt: Uzun Isıl İşlem Fırını
« Yanıtla #1 : 08 Mayıs 2017, 22:19:00 »

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #2 : 08 Mayıs 2017, 22:24:38 »
Elinize sağlık. Tabut gibi olmuş  :)
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

vözvölö

• 395
  • Onur Arkut
  • Meslek: esnaf
  • Yer: bolu gerede
« Yanıtla #3 : 09 Mayıs 2017, 01:25:08 »
Elinize sağlık çok güzel olmuş ama 3. 4. Isıl işlemden sonra maalesef gaz beton kum gibi dağılmaya başlıyor. Aklınızda bulunsun.

merter

• 374
« Yanıtla #4 : 09 Mayıs 2017, 09:09:19 »
Elinize sağlık çok güzel olmuş ama 3. 4. Isıl işlemden sonra maalesef gaz beton kum gibi dağılmaya başlıyor. Aklınızda bulunsun.
Evet bende yutongun fazla dayanmayacağını düşünüyorum.Bakalım ne olacak

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #5 : 09 Mayıs 2017, 23:53:19 »
Ytong faLa dayanmaz yazacaktim ilk mesaji gördüğüm zaman. Ama vazgeçtim şevkiniz kırılmasin diye. Benden once davranmislar. Bilmiyorum belki fi er levha ile ytongun içine extra bir kat falan doserseniz....