Bıçak Sanatı - Forum

Boynuz için yardım ricası

coktar

• 381
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: İstanbul
Boynuz için yardım ricası
« : 28 Nisan 2018, 10:46:35 »
Merhaba.
Resimde gördüğünüz boynuz bir akramaba babasından yadigar bir geyik boynuzu ve bana hatıra bir bıçak yapmam için verdi. Daha önce hiç boynuzla sap çalışmadım. Hatıra ve manevi değeri olan birşey olduğu için de delme, işleme, vs aşamalarda kırılma, çatlama olmaması ve diğer aklıma gelmeyecek sorunlardan kaçınmak için sizlerden bilen arkadaşlara danışmak istedim. Dikkat etmem gereken tavsiyeleriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.

Selamlar
instagram: @hevesadami

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Boynuz için yardım ricası
« Yanıtla #1 : 28 Nisan 2018, 11:39:23 »
İçindeki sünger yapıya akışkan cins bir japon yapıştırıcısı ile dolgu yapmanızı tavsiye ederim.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

coktar

• 381
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2 : 28 Nisan 2018, 12:08:48 »
İçindeki sünger yapıya akışkan cins bir japon yapıştırıcısı ile dolgu yapmanızı tavsiye ederim.

O kısmı delip gizli kuyruk bir sap olarak kullanmak istiyordum. Yapıştırıcı ile dolgu yapıp öyle mi delmemi önerirsiniz? Bıçak kullanılmayacak sadece vitrinde duracak görsel olarak. Aşırı bir mukavemeti olmasına gerek yok görsel olarak güzel olsa yeter aslında
instagram: @hevesadami

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #3 : 28 Nisan 2018, 13:15:47 »
Yavaş kürlenen bir epoksi daha mı iyi olur acaba? İlk karışım anında oldukça akışkan oluyor.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #4 : 28 Nisan 2018, 15:47:17 »

O kısmı delip gizli kuyruk bir sap olarak kullanmak istiyordum. Yapıştırıcı ile dolgu yapıp öyle mi delmemi önerirsiniz? Bıçak kullanılmayacak sadece vitrinde duracak görsel olarak. Aşırı bir mukavemeti olmasına gerek yok görsel olarak güzel olsa yeter aslında
Boynuz normalde gayet sağlam yapıda bir malzeme ancak bu boynuzun hangi ortamda ne süre durduğunu bilmediğimiz için mukavemetini arttırıp işlemek daha uygun olur diye düşündüm.Mehmet ustanın dediği gibi elinizde sıvı epoksilerden varsa onu kullanmak daha iyi olur.Ben hem ulaşması daha kolay hemde oldukça akışkan olduğu için japon önerdim.

Yavaş kürlenen bir epoksi daha mı iyi olur acaba? İlk karışım anında oldukça akışkan oluyor.
+∞ Ben ulaşması daha kolay diye önerdim abi varsa epoksi daha iyidir elbette.  :2up
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram