Bıçak Sanatı - Forum

Friction ceviz

Sait

• 349
  • Meslek: Tıbbi Satış Mümessili
  • Yer: Bursa
Friction ceviz
« : 17 Ağustos 2017, 12:32:11 »
Sonunda friction çakımı da bitirdim ilk başta çok umutsuzdum ama düşündüğümden daha güzel oldu kusurları çatlakları delikleri var ama olsun :) tek sorunum ve sorum namlu gevşediçok  rahat açılıp kapanıyor ne yapabilirim burdan sonra yardım ederseniz sevinirim . Katlanır namluya da bir tane yaptık sıra kılıç yapma da  :D Şeref ustama ve emin ustaya  da bilgileri ve malzemer için teşekkür ederim sefa ustama her seferinde herkesin teşekkür etmesi lazım zatrn herşeyi ondan öğrendim neyse çok yazınca okunmuyor iyi günler 😀

Çelik : ck75 ısıl işlemi dışarda yaptırdım
Sap : kök ceviz
Pirinç pim biraz çam reçinesi :)

Fotoğraflar biraz fazla olmuş galiba 😜

« Son Düzenleme: 17 Ağustos 2017, 12:35:04 Gönderen: Sait »

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
Ynt: Friction ceviz
« Yanıtla #1 : 17 Ağustos 2017, 13:01:37 »
Sait ilk çakı için çok iyi olmuş ellerine sağlık.
O çatlakları aynı ahşabın tozu ve yapıştırıcıyla(japon) doldur
peşine de zımpara yap işlem tamam. Liner kullanmadın gibi
görüyorum namlu büyük ihtimalle bu yüzden gevşektir.

Sait

• 349
« Yanıtla #2 : 17 Ağustos 2017, 13:33:02 »
Evet abi lineer olarak o paslanmaz plakalari kullanmadim boyle daha hos geldi farkli bir cozum olmaz mi :( japon fikri aklimda onu yapacagim
« Son Düzenleme: 17 Ağustos 2017, 13:34:33 Gönderen: Sait »

Onur TAŞKIRAN

• 175
  • Meslek: Matematik Öğretmeni
« Yanıtla #3 : 17 Ağustos 2017, 17:18:48 »
 Ahşabın iç kısmına paslanmaz plaka çok daha sağlam yapardı cakıyı, bu şekilde bir şeyler yontmaya falan çalışırken kırılmasından ben olsam korkardım. Ama ilk çakı için çok güzel olmuş işçiliği, tasarımı  çok guzel ellerinize sağlık.

Sait

• 349
« Yanıtla #4 : 17 Ağustos 2017, 17:22:25 »
Tesekkur ederim . Haklisiniz zorlandiginda oyle bi ihtimal var ama cok da zorlayacak bi duruma sokmam kirilmasin diye oyle cozmus oluruz :)

Sait

• 349
« Yanıtla #5 : 16 Eylül 2017, 20:24:28 »
Bugün kalın pimi değiştirip karartma yaptım çok hoşuma gitti kararma işleminden sonra cevize de çok yakıştı biraz ışık parlamasından belli olmuyor ama paylaşmak istedim :)

« Yanıtla #6 : 16 Eylül 2017, 22:27:03 »
Elinize saglik çok yakışıklı duruyor, bu arada zevk meselesi ama bu tarz çakıların kuyruk kısımlarını şişe açacağı şeklinde ya da düz tornavida olarak tasarlıyorlar böylece gündelik hayatta daha pratik oluyor. Tekrardan emeğinize sağlık çok hoş olmuş  :2up
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Sait

• 349
« Yanıtla #7 : 16 Eylül 2017, 22:38:45 »
Çok sağolun evet bende düşündüm o şekilde kullanışlı hale getirmeyi fakat sadece düşündüm belki ilerde devam ettiğim çakılarda yapabilirim :) bu arada emin abi ye de teşekkğrler pimlerle ilgili yardımcı oldu sağolsun onun çakıları artık marka niteliğinde .