Bıçak Sanatı - Forum

bıçak sapında kullanılan mazemeler

karayip_korsanı06

• *
  • 37
  • Meslek: mobilya
  • Yer: ankara
bıçak sapında kullanılan mazemeler
« : 12 Haziran 2017, 19:51:32 »
Değerli forum üyeleri bıçak sapında kullanılan malzemeler benim için çok önemli mesela ben balık avında ahşap sap kullanıyorum nedeni ahşapın şişmesi özelliğini yitirmesi ne yaparsan yap ilerleyen zamanda ne sürersen sür ahşap buzulma yapıyor ben sentetik malzeme tarafıyım siz neler düşünüyorsunuz bu konu hakkında artı balık avında d2 dır veya karbon çelikleridir kılıf ıslandıgı zaman biraz beklesin  kararma yapıyor balık avında benim düşüncen paslanmazdır
« Son Düzenleme: 12 Haziran 2017, 19:53:25 Gönderen: karayip_korsanı06 »

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
Ynt: bıçak sapında kullanılan mazemeler
« Yanıtla #1 : 12 Haziran 2017, 20:14:41 »
Gayet güzel düşünmüşsünüz. Balık avı için sap malzemesi olarak sentetik ürünler düşünmeniz, ahşabın şişmesi kabarması göz önüne alınırsa doğru bir seçim. Keza çelik için de aynı. Paslanır ya da yarı paslanmaz yerine paslanmaz çelik kullanmak en mantıklısı.

Velhasılı benim düşüncem sizinkiyle aynıdır. Aklın yolu bir.  :2up

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
  • Meslek: Pas bizim işimiz.KTL
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #2 : 12 Haziran 2017, 21:56:39 »
Merhaba.
Ben genelde bir çok rengi ve görselliği olan epoksi fiber levha kullanıyorum zor şartlar için.  Denemelisiniz tavsiye ederim. İnternette artınca çıkıyor.

karayip_korsanı06

• *
  • 37
« Yanıtla #3 : 12 Haziran 2017, 22:32:20 »
Ben mobilyacı olarak ahşaptan anlayan biri olarak bildiğim konuları paylaşmak ahşap ın üzerine ne sürersen sür ilerleyen zamanda deforme oluyor ne yaparsan yap yağa yatır bala batır fark etmiyor istersen yat verniği kapla istersen japon kapla olmuyor kardeşim çok arkadaşımız balık meraklısı bıçak satın alırken bu konulara dikkat ederek almaları sonra sorunla karşılaşırlar bilgileri olsun diye yazıyorum ahşap ın albenisi var ama ilerleyen zamanda sorun

karayip_korsanı06

• *
  • 37
« Yanıtla #4 : 14 Haziran 2017, 12:27:16 »
hangi çelik hangi yerlerde hangi sapla kullanılır diye açsam konuyu daha iyi olurdu artı dövme çelik nerelerde kullanılır veya karbon çelik nerelerde kullanılır paslanmaz çelik nerelerde  kullanılır ve hangi sap mazemesi iyi daha iyi performans alınır mesala ben dövme çelik bıçak hayatta kullanmam nedeni bakmaya kıyamadıgınız bıçak hemen paslanması sizlerde örnek verirseniz sevinirim

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #5 : 14 Haziran 2017, 14:20:49 »
Öncelikle kişisel bilgilerinizi,İsim ve Yaş bilgilerinizi güncellemenizi rica ediyorum.Yönetim bu konuda onlarca kez uyarmıştı ama bu aralar yine ihmal ediliyor.Karayip Korsanı06 kardeşim senden forumu biraz daha okumanı tavsiye edicem.Yaşını bilmiyorum ama sorularından genç birisi olduğun anlaşılıyor.Paslanan çeliğin dövme olmasıyla alakası yoktur.Şu çelik iyidir şu çelik veya kabze malzemesi kötüdür diye de birşey yoktur.''Balık tutarken kılıf içerisindeki bıçak paslandı,,demişsin ama anlamadığım konu beline kadar neden suya girdiğin?Ağ atıyorsan suya girmeden önce bıçağı çıkarabilirsin  ;)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

karayip_korsanı06

• *
  • 37
« Yanıtla #6 : 14 Haziran 2017, 15:04:38 »
ömer kardeşim kişisel olarak sormadım soruyu başınıza böyle olay geldimi veya örnek balık avında şu çelikler daha iyidir  gibisi artı  ahşap kunusu balık avında şu çelik ve şu sapta menmun  kalırsın gibi sordum artı ömer bey yaşım hemen hemen sizle aynı artı balık avında kullanmak için bıçak alan arkadaşlarda onlara öneri niyetinde sordum soruyu kimse cevap yazmadı  buda manidardır
« Son Düzenleme: 14 Haziran 2017, 15:15:52 Gönderen: karayip_korsanı06 »

karayip_korsanı06

• *
  • 37
« Yanıtla #7 : 14 Haziran 2017, 15:07:49 »
öemr bey belime kadar  suya girmedim düştüm artı silmeden dahi kılıfa koy paslanıyor bıçak bilgin olsun artı ahşah konusu ahşaba ne yaparsan yap su geçirir deforme olur  bu doğrumudur sadece buna cevap ver yeterlidir

karayip_korsanı06

• *
  • 37
« Yanıtla #8 : 14 Haziran 2017, 15:13:17 »
artı yaşımıda güncelledim uyarınız için teşekkürler adım sa  kendime yakıştırdıgım isim karayip  korsanıdır  karayip korsanı diye hitap ederseniz sevinirim gerçek yaşımda 39 dur  neden 1932 diye yazdın dersen bıçakcılık dede  meslegidir ama yapmıyoruz
« Son Düzenleme: 14 Haziran 2017, 15:16:48 Gönderen: karayip_korsanı06 »