Anlaşılan siz san-mascusu sevdiniz ustam, valla biz de sevdik. Daha da devam etmesinden mutluluk duyarız Namlu formu başı öne eğik bir yılanı hatırlattı bana. Güzel bir form.Aka 720 çelik, yani K720, yani O2 mi ustam?Değilse bu çelikle ilgili bilgi verir misiniz rica etsem?
Alıntı yapılan: Kutsal - 15 Haziran 2017, 00:15:49Anlaşılan siz san-mascusu sevdiniz ustam, valla biz de sevdik. Daha da devam etmesinden mutluluk duyarız Namlu formu başı öne eğik bir yılanı hatırlattı bana. Güzel bir form.Aka 720 çelik, yani K720, yani O2 mi ustam?Değilse bu çelikle ilgili bilgi verir misiniz rica etsem? Aynen katılı yorum nedir aka 720 ilk defa duydum ayrıca ellerinize sağlık mükemmel bir çakı namlu eğikliği çok hoş olmuş damascusların devamını beklerim tekrardan ellerinize sağlık şahane
Elinize sağlık ustam, G3 Kovanı ayrıntısı da şahane!
Soytürk ustam,Namlu ve kabza formlarının güzelliği, namlu desenleri, cevizin asaleti ve cilasının şahaneliği.Maşallah,maşallah,maşallah, geri kalan 38 ini içimden söyledim.
Usta eline sağlık bombardıman yaptın bu aragüzel de yaptın. Desenler muhteşem, kontrast şahane. Bu damascus sanmainin devam ermesinidileriz. Kolay gelsin.
Yine kabze ve namlu desenleri çok uyumlu Mükemmel bir Soyturk usta çalışması daha çok ahenkliElinize sağlık
Bir gün tayinimi İstanbula isteyip boş zamanlarımda Soytürk ustanın bu bıçakları yapmasını izleyeceğim. Eline koluna sağlık usta hayranlıkla takip ediyorum.
Bu kombinasyon iyi Soytürk, böyle devam ellerine sağlık.
Ellerine kollarına sağlık güzel görünüyor
Ellerinize sağlık. Kullandığınız testereleri merak ediyorum. Ne çeşit bir testere kullanıyorsunuz. Benim araştırmaların 1.2 mm kalınlık ve üzeri testerelerde 15n20 - 75ni8 gibi çelikler kullanılıyor. (L6 da olabilir ama bne görmedim.)Bu kalınlık için de en az 90-100 lük şerit testere lazım.70 lik şerit testereler 1.1 mm ve çoğu yerde modifiye1085 - C75veya ck75 olarak geçiyor. Piyasada en çok bulunan 60'lık lar ise ck75 ve 1 mm kalınlığa sahipler. Çoğunluğu yay çeliği yani.Elbette 80crv2 gibi bir çelik de bazı modellerde kullanılıyor olabilir.Ben ancak 70'lik testere bulabildim.
Teşekkür ederim Soytürk ustam. K600 %4 nikel % 1.3 krom içeriyor. Aslında kontrast oluşturmaması için hiç bir neden yok. Karbon oranı biraz düşük. Bu nedenle tok bir çelik.Ben bir araştırayım. Sanırım taysad böhler uddeholm Gebze. Bir ulaşıp konuşmak lazım.