Elinize sağlık. Yakın zamanda bende benzer bir kurulum yaptım. Küçük birkaç önerim olacak:
Dar açıyla ağız açarken (12 derece gibi) eğe fazla dik konumda kaldığından eğe masanın köşelerini yiyebiliyor. Ben eğeleme yapmak için işkenceyle bıçağı masaya sıkarken masayla bıçak arasına 5mm'lik bir kontroplak sıkarak problemi çözdüm. Ayrıca bir adette kırtasiyelerde satılan açıölçerlerden edinirseniz daha hassas işlem yapabilirsiniz.
Bu sayede benzer parçalarla söküp takıp tekrar tekar çalışırken daha sağlıklı sonuç alınıyor.
Misal ben küçük bir deftere şu gibi notlar alıyorum:
-4mm çeliğe 12 derece açıyla 7mm genişlikte scandi ağız açılabiliyor
-5mm çeliğe 18 derece açıyla x mm genişlikte ağız açılıyor.... gibi.
ayrıca elektrik bandı, cırt kelepçe gibi şeylerle mili eğeye tutturursanız zamanla esneme yaptığından bıçağa ağız çizgisinde hata olarak yansıyor. onun yerine hortum kelepçesi kullanırsanız hem eğeyi söküp takması pratik hale gelir hemde daha iyi netice alırsınız.
son önerim ise bencec bir kalın diş bir ince diş eğe edinin.
ağızın tamamlanmasına çok az kala ince eğeye geçin. yoksa ağız çizik içinde kalacağından zımparayla çok uğraştırıyor. ben hatta bunun için eğe ile birebir aynı ebatlarda 3 parça tahta kestim. üzerlerine 80 lik 240 lık ve 600 lük zımpara yapıştırdım.
ağız açma tamamlandıktan sonra eğeyi söküp sırayla bunları takıyorum. kaymak gibi yüzey çıkartıyor. gayet profesyonel gözüküyor