Bıçak Sanatı - Forum

zülfikar şablonu arıyorum

cihan38

• 40
  • Meslek: çelik konstruksiyon
  • Yer: kayseri
zülfikar şablonu arıyorum
« : 30 Aralık 2012, 22:34:24 »
selamlar degerli ustalarım uzun zamandır foruma katılamıyordum şimdi bana bir zülfükar şablonu lazım oldu açıkcası nereden bulacağımı bilmiyorum bu konuda bana yardımcı olursanız cok sevinirim ilginize teşekkür ederim 
iranlı bir şair derki AŞKA uçarsan kanadın yanar H.Z MEVLANA 'DA derki AŞKA uçamazsan kanat neye yarar!!!

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: zülfikar şablonu arıyorum
« Yanıtla #1 : 31 Aralık 2012, 19:08:13 »
Zülfikarın gerçeği var mıdır nerededir bilen olduğunu sanmıyorum ama dert etmeyin. Zülfükarı nasıl olsa herkes bilmeden yapıyor.

Bence zülfikar tarihteki en önemli kılıçtır. En azından aklıma şu anda buna denk bir kılıç gelmiyor. Bu kılıç ekskalibur gibi salt efsaneden ibaret olmadığından, gerçekten tarihte geçen bir kılıç olduğundan bu kılıcı gerçeğini bilmiyor olsam bile o devrin kılıç tarzına sadık kalarak tasarlardım.

O yüzyılda Araplar henüz düz kılıç kullanmaktaydılar. Topkapı sarayı müzesindeki kutsal emanetler arasındaki kılıçlara bakarsanız bunların düz ve çift ağzlı olduğunu görürsünüz. O nedenle benim gözümün aradığı zülfikar denemesi düz ve çift ağızlıdır.

Örneğin aşağıdaki kılıç - ki bunun 15.yy Memlük kılıcı olduğu belirtilmiş - bence başarılı bir zülfikar denemesi:

Bkz.: http://www.yapidergisi.com/makaleicerik.aspx?MakaleNum=50
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #2 : 31 Aralık 2012, 19:53:40 »
Bence zülfikar tarihteki en önemli kılıçtır.

Davud peygamberin kılıcını da gözden kaçırmamak lazım.  ;)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

kraltaym

• *
  • 3
  • Meslek: işsiz
  • Yer: ısparta
« Yanıtla #3 : 13 Haziran 2017, 09:30:05 »
Şurayı hortlatayım elinde zülfikar dwg dosyası olan varmı? şimdiden teşekkürler

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #4 : 13 Haziran 2017, 13:48:22 »
Çok şaşırdığım görünce de Allah Allah acaba doğrusu böyle midir ki diye düşündüğüm bir durumla karşılaşmıştım. Fransa'daki fuarda zladinox firmasından bir eleman gelmişti damascus satmak için. Orda konuşurken yani kaya abi konuştu benim ingilizce çok kötü :) benim çalışmaları göstermiştim kendisine o da besmeleyi falan görünce bana tlfonundan bir kılıç çıkardı zülfikar diye. Orada bu kılıç ucunun ikiye ayrılması yandan değilde sırttan dı yani bu son uçtaki y olayı sırtta gerçekleşiyor birbirinin aynısı iki ayrı ama aynı ebatlarda kılıç ucuna dönüşüyordu. Anladığım kadarıyla kın normal ölçülerde demekki bu iki ayrı uç esnek ve kına rahatlıkla bitişip girebiliyor. Çok değişiğime gitmişti. Zira normald kullanılan zülfikar kılıç tasarımlarının çoğunda bu iki diş olayının tasarımdan başka hşçbir faydasının olduğunu düşünmüyorum. Bazı modellerde bir nebze ama bu şekilde bir tasarımla kılıcın uç kısmını bir siper kalkan gibi kullanabilirsiniz ancak tabi delme işleminde nekadar faydalı olur bilemedim.

https://www.google.com.tr/search?q=zladinox+z%C3%BClfikar&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjvssD_0brUAhUCGZoKHTcmDj4Q_AUICigB&biw=1680&bih=920#imgrc=u-u7Kb4uy810IM:

Birde siz bakarsanız acaba benim mi gözüm yanılıyor. Sonuçta iki başlı kılıç mı olur dememekte çok zor.
« Son Düzenleme: 13 Haziran 2017, 13:50:37 Gönderen: atikmehmet »
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com