Bıçak Sanatı - Forum

Parang

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
Ynt: Parang
« Yanıtla #20 : 08 Ocak 2015, 09:29:22 »
Hemen çalışmaya başlayacagı için

merak ettim şimdi, borneo ? sumatra?.... elinize sağlık. Su verme vidysu lsaydı eğlenceli olurdu. acep SORİ almışmıdır.

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #21 : 08 Ocak 2015, 09:40:35 »
Emrah parang çok güzel ama taraya bayıldım  ... :)
ben hiç sevmedim abi. kalite sıfır, burnu daha uzundu yamuldu gitti. onu da biraz modifiye ettim. tahranın başarısızlıgından dolayı parangı yaptım
Emrah belki yeniden suversen iş yaparmı diye aklıma geldi
Ben de düşündüm abi ama sanmıyorum. Kaliteli bir malzeme degildir bence çünkü hırdavatçıdan almıştım
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Emrah

• 1435
« Yanıtla #22 : 08 Ocak 2015, 09:46:51 »
Hemen çalışmaya başlayacagı için

merak ettim şimdi, borneo ? sumatra?.... elinize sağlık. Su verme vidysu lsaydı eğlenceli olurdu. acep SORİ almışmıdır.
Yok abi Burdur.  :) Video çekmedim çünkü mekan bize ait degildi. Oksijenle sadece agız ısıtıldı o yüzden sori almadı.
Herkese teşekkürler

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #23 : 08 Ocak 2015, 16:43:18 »
elinize sağlık. bence de kabza kısmı çok güzel olmuş, kesinlikle güven veren bir formu var. iyi günlerde kullanın.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9544
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #24 : 08 Ocak 2015, 17:59:46 »
Elinize sağlık. Güzel iş görür bu.

Parang'ın kullanımına dair fotoğraf video falan makbule geçer, afiyetle izleriz.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Emrah

• 1435
« Yanıtla #25 : 08 Ocak 2015, 18:33:52 »
Teşekkür ederim. Hafta sonu kullanacagım eger yanımda biri olursa video çekerim tabi ki

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #26 : 08 Ocak 2015, 19:39:36 »

Ellerinize sağlık gayet güzel olmuş  :2up  Bence tahrayı yabana atmayın, suyunu yeniden vermeyi deneyin  8)  Hırdavatçıdan almış olmanız sizi yanıltmasın bence gayet güzel olacak  :2up

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #27 : 08 Ocak 2015, 19:49:21 »
Soytürk Usta 2nın hakkını yememek lazım denemekte fayda var. Çok harika bir formu var bence.
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

Emrah

• 1435
« Yanıtla #28 : 08 Ocak 2015, 22:18:50 »
Denemekten zarar gelmez tabiki  :)

Emrah

• 1435
« Yanıtla #29 : 13 Ocak 2015, 17:22:21 »
Elinize sağlık. Güzel iş görür bu.

Parang'ın kullanımına dair fotoğraf video falan makbule geçer, afiyetle izleriz.
Evet pazar günü parang mesai yaptı ama malesef video çekme şansım olmadı. Sıkışık bir programda hazırlanıp memlekete gittim aceleyle kamerayı unutmuşum. Yukarda bahsedilen tahraya tekrar su verme olayını artık kesinlikle düşünmüyorum. Parang varken tahra neymiş. Gerçekten harika bir alet. Sanki elinizde bagırıyor neyi keseyim diye. Tahraya göre nerdeyse iki katı hızlı iş çıkarıyor. Biraz çalışınca el daha iyi alışıyor show yapmaya başlıyor insan. Sanırım formu yüzünden fazla kuvvetli vurmak gerekmiyor ve dolayısıyla daha geç yoruluyorsunuz. Kestigi agaçlar gerçekten sertti ama kol kalınlıgında ki agacı keserken bile zorlanmıyor. Koca bir agacı kolaylıkla devirebilecegine inandım. Tek hatası kuyruktaki mahmuzu fazla uzun yapmışım bir süre sonra elimi yaralamaya başladı. Kabzaya bez parşası sararak işime devam ettim. Kesinlikle tavsiye ederim hiç odun kesmeseniz kurbanda harika kemik keser  :)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #30 : 13 Ocak 2015, 19:01:14 »
Emrah harikulade bir alet oluşu kullanıldığı koşullardaki şartların zorluğundan .Malezya ,İndonezya,Brunei gibi ülkelerde çok yaygın.Malezyada jungleda safari tarzı bir yürüyüşe katılmıştım .Rehberlerin hepsinde birer golok parang vardı .Günlük hayatın bir parçası olduğu için vucutlarından bir parçaymışcasına etkin kullanıyorlardı.Hemen rehberim Sabri'ye bir tane golok istediğimi söyledim Anında sipariş ettik.Benimki gayet ufak ama boyutlarının çok üzerinde işler yapabilen bir bıçak oldu üzerinde hoşça bir hamonuda temizleyince ortaya çıkıverdi .Bıçağın testinde hindistan cevizi kullandım  yoruluncaya kadar açtım en son 150 tane olduğunda bırakıp kontrol ettiğimde halen jilet gibiydi .Form olarak uzun yıllar sonra mükemmel  hale gelmiş bir form sahsen ben yanıma bir bıçak almam gereken durumlarda tercihimin ilk sırasında .konu kirliliği olmasın diye sadece bir resmini  paylaşabilirim  :)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #31 : 13 Ocak 2015, 19:07:46 »
Kaya abi çok güzelmiş bu  ???
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Emrah

• 1435
« Yanıtla #32 : 13 Ocak 2015, 22:29:30 »
Abi bu çalışmayı yapmadan önce goloku baya inceledim ama kaba işte kullanacagım için tercigim bu oldu. Ama bu golokların özellikle kabza ve kınları harika. Ayrıca bizim Yataganı da anrıdan haliyle, bir silah görünümü de var. Nasipse bir tane bundan yapmayı düşünüyorum. İnce malzemeden özellikle kamış, ot kesecek ve bıçak olarak da kullanılacak birşey. Ördek avında güme yapmak için çok işe yarayacak  :)

karemisola

• 616
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #33 : 05 Nisan 2015, 10:31:20 »
Vay çook güzel olmuş. Boyle işlevsel aletlere bayılıyorum.

Bu mu daha kullanışlı yoksa kukri mi. Gerçi en iyisi ikisinden de yapmak bulunsun kenarda

Adem Tören

• 1066
  • Meslek: mobilya
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #34 : 26 Nisan 2015, 13:09:21 »
elıne saglık tahra harıka duruyor  :2up
Bir işi bilen yapar az bilen Akıl verir bilmeyen eleştirir yapamayan çamur atar

Emrah

• 1435
« Yanıtla #35 : 26 Nisan 2015, 22:14:39 »
Sagolun ama sadece parang benim imalatım  :)

Ali T.

• **
  • 232
  • Meslek: teknisyen-teknik öğretmen
  • Yer: Antalya-İstanbul
« Yanıtla #36 : 04 Mayıs 2017, 17:46:24 »
tahrada burdur çok iyi.kamyon makası çalışıyorlar.Bilek kalınlığındaki dalı tek seferde zahmetsiz kesiyor.
Fakirlik insanı mucit eder...

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #37 : 05 Mayıs 2017, 13:16:20 »
elinize sağlık siz beğenmiyorsunuz ama bende çok beğendim  :)

ofyavuz

• *
  • 8
  • Meslek: Avukat
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #38 : 07 Mayıs 2017, 19:03:51 »
Ustam ellerinize sağlık, Kabzada Ayous ağacından bu tarz bir desen alabilmek için ne işlem uygulandı. Bilmediğimden soruyorum ayous ağacını altta linkini verdiğim üzere rengini daha düz ve damarsız olarak sanıyordum. Aklımda hep öyle yer etmiş.

http://www.mehmetmarangoz.com.tr/ahsap-oyma-malz/ayous-agaci-835498401/10cmx10cmx100cm-kuksalik-ayous-agaci.html