Kayısı gerçekten guzel bir ağaç. Hem de çok sert
Ama çok iyi kurutmak gerek.
Ben yaklaşık iki yıl odunlukta sakladığım kayısıyı kabza için kullandım. Ama 4-5 ay geçmeden sap oynama yapıp bazı yerlerden çelikle arasında boşluk oluşturdu. Şaşırtıcı şekilde küçüldü ahşap. Bakır pim kullanıp şişirdiğim için bıçak çok kotu durumda değil
Gerçi o bıçağı yaptığımda acemiydim belki ben beceremedim ama dikkatli olmakta fayda var.
Birde ek not duşeyim. Erik, limon, kayısı gibi ağaçların çok sık dokusu var. Bu aslında iyi bişey ama yuzeye japon uygulayınca çok iyi tutunmuyor. Kalın olan yerlerde çatlama yapabiliyor.
Dut, irako gibi ağaçlar yuzey gözenekli olduğu için yapıştırıcı bu gozeneklere sızıyor ve çok daha iyi uyum sağlıyor yuzeye.