Ben kendi başarısızlık sebeplerimi yazacağım.
Elime 5-6 farklı marka ve modelde marangoz çıkması daire testere parçası geçti.İlk denediğimde avuç içi taşlamaya kesme diski takıp testereyi lama haline getirdim. Sonrasında yanan meşe ateşimin içerisine atıp mıknatıs ile kontrol edip manyetiği kaybettiğini anladıktan sonra közün içerisinde sabaha kadar soğumasını bekledim. Başarmıştım, hatta galiba fazla başarmıştım ki sabah elime aldığım lamalar adeta sac levha gibi, bakır levha gibi adeta hamur kıvamında idi.Kalın dişli eğe ile kaba ağzını açıp zımpara ile pürüzsüz hale getirdikten sonra ısıl işlem yaptım. ilkini tuzlu suda soğuttum. Netice proflil üzerindeki delikten çatlama....
İkincisini oto yıkama yağlamadan elde etttiğim yanık yağda sertleştirdim. Fakat galiba manyetiğin kaybolması bu testerenin çeliği için gerekli ısıya ulaşması konusunda beni yanıltmış olmalı ki istediğim en azında olmasını beklediğim sertliğe ulaşamadı ve eğe profilin adeta etini budunu yoldu.
Farklı bir testereden çıkardığım lamaları ise sertlik giderme işlemi uygulamaksızın avuç içi taşlama ile ağız açtım. Çok şahane bir çelikmiş.Lakin kabzanın tutturulması için gerekli pim deliklerini koymadığımı farkettim. Ve matkap ile kayadan ancak toz kaldırabildim. Yani deliklerini delemedim.
İkinci denememdeki sertlik hoşuma gidince sadece kabza kısmını ısıl işleme tabi tutup (suyunu kaçırıp) yumuşattıktan sonra( yine tutturamamışım) bıçak yamuldu.
Bu testerelerin markalarına göre alaşımının farklı olduğunu geçde olsa öğrendim.
Ve sülfirik asit ile karartma işi güzel fikir.
Bence sizin başlangıç kararlı ve güzel olmuş. Durmadan, soğumadan devam edin.