Bıçak Sanatı - Forum

Gizli Kuyruk Bıçaklarda Kuyruğu Uzatma Yöntemi

Gizli kuyruk bıçaklarda özellikle her tarafı eşit sertleşen çeliklerde kuyruğa yumuşak malzeme ekleyerek kuyruğu uzatma yöntemini arkadaşlar soruyordu. Bir video çektim, yer yer görüntü pencere dışına çıkmış ama genel olarak bir fikir veriyor. Soru olursa buradan devam ederiz.

https://youtu.be/R5lvvkjAZn4

« Son Düzenleme: 05 Mart 2018, 16:14:19 Gönderen: gökhan bakla »

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Gizli Kuyruk Bıçaklarda Kuyruğu Uzatma Yöntemi
« Yanıtla #1 : 04 Mart 2018, 15:10:28 »
Eğitim videolarında hata yapılan videoları çok seviyorum. Karşımıza çıkacak sorunlar da görülmüş olunuyor. Paylaşım için teşekkürler...

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #2 : 04 Mart 2018, 16:53:23 »
Ustam elinize saglik. Yaptiginiz her calismada insanlara birseyler katmaya devam ediyorsunuz.Ne kadar tesekkur etsek azdir. Bir dahaki sert lehim islemini de videolandirma sansiniz olursa cok makbule gecer. Tekrar tesekkurler, elleriniz dert gormesin.
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #3 : 04 Mart 2018, 17:10:48 »
Teşekkürler Sefa hocam

coktar

• 381
  • Meslek: Yönetici
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #4 : 04 Mart 2018, 17:47:18 »
Ben olsam videonun sonunda bıçağın sapı kırıldı diye yayımlayamaz yeniden çekerdim. İnsan kendini bilip, bazı konuları aşınca böyle özgüvenli ve mütevazi olabiliyor tabi :) Keşke hepimiz yaptığımız hatalarla böyle yüzleşebilsek. Bıçak yapımından çok hayat dersi olmuş hocam, tebrik ederim.
instagram: @hevesadami

« Yanıtla #5 : 04 Mart 2018, 18:39:23 »
Teşekkürler, işe yaradığında doğru bir iş yapmışız demektir. Aslına bakarsanız videonun sonunda  örnek olarak  gösterdiğim bıçağın kuyruğunu yaparken de bir video çekmiştim ama onda bazı detaylar görünmüyordu, kamera dışına kaçan ayrıntılar vardı. Bu nedenle ikinci olarak bunu çektim, baktım kırıldı en azından daha vurgulayıcı olur diyerek bu videoyu yayınladım, zaten işlem detayları görünüyordu, kırık olması da hediyesi oldu  ;)

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #6 : 04 Mart 2018, 20:10:46 »
Ustam elinize saglik. Yaptiginiz her calismada insanlara birseyler katmaya devam ediyorsunuz.Ne kadar tesekkur etsek azdir. Bir dahaki sert lehim islemini de videolandirma sansiniz olursa cok makbule gecer. Tekrar tesekkurler, elleriniz dert gormesin.
https://www.youtube.com/watch?v=wpdhHmCI9m0&t=10s
sefa ustam atana kadar bir fikir verebilir diye düşünüyorum (umarım aynı şeyden bahsediyoruzdur)

poyrazz74

• 224
  • selçuk çakır
  • Meslek: belediye işçisi
  • Yer: izmir-konak
« Yanıtla #7 : 04 Mart 2018, 21:47:20 »
değerli bilgiler için çok teşekkürler Sefa usta.
Akıllılar hep şüphe içindeyken aptallar küstahça kendilerinden emindir.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #8 : 04 Mart 2018, 22:14:55 »

Ustam ellerine , emeğine sağlık  :2up Sayende yine bir şey daha öğrenmiş olduk Allah razı olsun  :2up

ibrahim09

• 254
  • İbrahim İşit
  • Meslek: Uzk. Vardiya Zabiti
  • Yer: Aydın
« Yanıtla #9 : 04 Mart 2018, 22:36:06 »
Çok teşekkürler Sefa Ustam

emremg46

• 135
  • Emre GÜZELGÖRÜR
  • Meslek: Öğrenci(makine müh.)
  • Yer: Kahramanmaraş
« Yanıtla #10 : 04 Mart 2018, 23:09:12 »
Ustam ellerinize sağlık. Sayenizde çok güzel ve rahatlıkla kullanılabilecek bir şey öğrendim , sağolun :)
o güzel insanlar , o güzel atlara bindiler ve gittiler.

marslan_51

• 643
  • mehmet arslan/1977
  • Meslek: özel güvenlik
  • Yer: Niğde-Kocaeli
« Yanıtla #11 : 04 Mart 2018, 23:40:08 »
https://www.youtube.com/watch?v=wpdhHmCI9m0&t=10s
sefa ustam atana kadar bir fikir verebilir diye düşünüyorum (umarım aynı şeyden bahsediyoruzdur)
Tesekkur ederim bu videoyu gormustum. Eldeki malzeme bulunursa kolay ama o urunu bulmak zor olabilir. Sefa Usta' nin her konuda oldugu gibi bu konudada yaratici cozumleri oldugunu dusunerek ve tabi ayni anda birden cok konuda ders alacagimizi umarak rica etmistimhocamdan. Dusunceniz icin tesekkur ederim.
Mesele av yada avcı olmak değildir,asıl mesele işinizi ne kadar iyi yaptığınızdır.

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #12 : 04 Mart 2018, 23:54:03 »
Hocam videoyu sonuna kadar açarken aklımın ucundan bile geçemeyecek bir sürpriz olduğunu bilmiyordum...
iyi ki olmuş. Yani emin olun eğer hemen iki dakikada yapıp bıraksaydınız başarılı bir şekilde, benim icin bu kadar başarılı olmazdı. Bu video bence çok ama çok güzel olmuş eğitici öğretici ve ders niteliğinde. Cok cok teşekkür ederim her şeyi bir video ile bize gösterdiğiniz için 👏🏽👏🏽👏🏽💯👍🏼
Beni bu guzel havalar mahvetti

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #13 : 05 Mart 2018, 09:52:17 »
Emeğinize sağlık hocam, çok teşekkürler.
Sert lehim yaparken de bir video çekerseniz büyük sevap alırsınız.  :2up

« Yanıtla #14 : 05 Mart 2018, 16:04:07 »
Teşekkürler arkadaşlar, sağolun. Bu arada bu eklediğimiz parçanın şişirme veya kuyruğa sabitlemesi konusunu ekledim video olarak. Sert lehimleme ile ilgili video istemişsiniz ama o işlemde detaylar çok görünmüyor, daha önce çekmiştim ama bence çok işe yarar görüntü değildi, forumda bir yerlerde vardır. Belki bir ara iyi çekim yapan birisinden destek alırsam tekrar denerim.

Kadir...

• 1102
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #15 : 05 Mart 2018, 23:09:59 »
Sefa hocam çok ama çok teşekkürler

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #16 : 07 Mart 2018, 00:27:39 »
Hocam teşekkürler ufuk açıyorsunuz.. tezgah örtünüz bile bir fikir veriyor insana..  :D
"Maksatların anası sabırdır"

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #17 : 15 Mart 2018, 11:16:37 »
çok pratik bir uygulama hocam, kendi adıma çok işe yarar buldum. himmetiniz var olsun.  :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #18 : 16 Mart 2018, 20:25:09 »
Eline sağlık ustam.

Bu kuyruk nasıl birleştirilir, kuyruğa nasıl yiv açılır sorusu kafama hep takılır, hep aklımda farklı birleştirme yöntemleri uçuşur.

Eğer iki farklı metalin arasındaki yüzey yeterince çoksa kuyrukta lehim dahi gayet iyi iş görüyor.

İlk kalemtıraşımı dekupaj testeresinden yaparken kuyruğu uzatma derdim olmuştu. O vakit eldeki malzemelerin boyutları kırlangıç kuyruğu geçmeye zaten uygun değildi. Ben de kuyruğu bir tarafı kertilmiş (bir tarafını zımparalayıp attım) ince uzun bir beton çivisini testerenin üstüne koyup lehimleyerek sağlam bir kuyruk elde ettim. Lehim uzun bir yüzey boyunca sürdüğünden sağlam olmuştu.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben