Bıçak Sanatı - Forum

Aliexpressden iskarpela

Ali T.

• **
  • 232
  • Meslek: teknisyen-teknik öğretmen
  • Yer: Antalya-İstanbul
Ynt: Aliexpressden iskarpela
« Yanıtla #20 : 07 Nisan 2017, 12:31:00 »
benim ahşabım meşe ve dış kabuğu aynen duruyor.o şekilde vernik atıcam üstüne inş.çok planım varda zamanla yapıcam inş.Ben biraz kolaycı olduğumdan makina ile çalışcam inş ama en güzeli en çok el emeği olandır.
Fakirlik insanı mucit eder...

Sait

• 349
  • Meslek: Tıbbi Satış Mümessili
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #21 : 08 Nisan 2017, 14:32:04 »
Biliyorum bu başlık altında saçma olacak ama kendi açtığım başlık altında olması daha iyi olur ve yeni başlık için uygun bulmadığı için buraya yazıyorum bir sorum var .

Değerli ustalarım elimde birkactane profil fotosunda da gözüken kurt disi var yani ölü bir kurttan sökülmüş sivri dişler ben biihtiyac için bizim köyden bi şekilde temin etmiştim bu dişlerde biri için biri talip oldu ve bende fiyat konusunda bise diyemedim sizce ne demeliyim gercek kurt dişi kolyelericin 250 lirafiyatverenleri gördüm sizçe ne demeliyim

Ali T.

• **
  • 232
« Yanıtla #22 : 08 Nisan 2017, 20:27:00 »
bu durum aynen antika gibi bir durum kimisi için 250 lira eder kimisi için 25 kuruş etmez.Bu konuda piyasaya göre merhametli makul bir seçim yapılabilir.

Sait

• 349
« Yanıtla #23 : 13 Nisan 2017, 20:29:08 »
Neden bi fiyat dusundum bilmiyorum direk verdim ya ne onemi var onemli olan yardimci olmak :)

Sait

• 349
« Yanıtla #24 : 25 Nisan 2017, 16:56:04 »
İskarpela sorunsuz geldi ürün açıklamasında çelik için krom vanadyum çelik yazıyor . http://hizliresim.com/01Z76D  http://hizliresim.com/ALbAM7 uç ağız kısmına su vermek gerekir mi kırılma yapar mı fikrinizi sormak istedim .

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #25 : 25 Nisan 2017, 23:40:12 »
Size zaten sulu olarak ulaşması gerekiyor  :) daha doğrusu öyle olmasa satmazlar sanırım sonuçta herkes bilgi sahibi değil su verme konusunda  O:-)

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #26 : 26 Nisan 2017, 13:06:18 »
İskarpela sorunsuz geldi ürün açıklamasında çelik için krom vanadyum çelik yazıyor . http://hizliresim.com/01Z76D  http://hizliresim.com/ALbAM7 uç ağız kısmına su vermek gerekir mi kırılma yapar mı fikrinizi sormak istedim .

Ahşap işi için tasarlanmış bir ürün ahşapta neden kırılma yapsın ki? Size zaten su verilmiş
malzeme yollanmıştır. Gönlünüz rahat olsun.
Ancak ağız açısına dikkat edin 20 derece civarı olması gerekirken ağızlar genellikle 45 derece
gönderiliyor. Eğer böyle bir durum varsa suyunu kaçırmadan ağzı inceltmeniz gerekecektir.
Kolay gelsin
« Son Düzenleme: 26 Nisan 2017, 13:07:52 Gönderen: Şeref Acar »

Sait

• 349
« Yanıtla #27 : 26 Nisan 2017, 13:59:39 »

Ahşap işi için tasarlanmış bir ürün ahşapta neden kırılma yapsın ki? Size zaten su verilmiş
malzeme yollanmıştır. Gönlünüz rahat olsun.
Ancak ağız açısına dikkat edin 20 derece civarı olması gerekirken ağızlar genellikle 45 derece
gönderiliyor. Eğer böyle bir durum varsa suyunu kaçırmadan ağzı inceltmeniz gerekecektir.
Kolay gelsin
Telekkür ederim yani çinden geldiği için ve bu çeliği duymadığım için kırılmayı sordum :)
Dün bir bileyicide yani yaşlı bi adam sadece bu işi yapıyor bıçakçılar çarşısında ona bilettim açıya dikkat etmedim. Taş gibi bi dönen alette biledi suyunun maçıp kaçmadığını bilmioyuem açıya göre kendim bi ayar çekebilirim eğe ve zımparayla artık

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #28 : 26 Nisan 2017, 14:36:36 »
Size tavsiyem; bileme işini kendiniz halletmeye bakın. Dışarıda biletme biraz riskli olabiliyor.

Sait

• 349
« Yanıtla #29 : 26 Nisan 2017, 15:07:14 »
Size tavsiyem; bileme işini kendiniz halletmeye bakın. Dışarıda biletme biraz riskli olabiliyor.
Dediğim gibi bir kere bilettim suyu kaçtı yada kaçmadı bilgim yok nasıl öğrenebilirim . Sonrası için kendim yapacağım zaten bileme işini

Ali T.

• **
  • 232
« Yanıtla #30 : 26 Nisan 2017, 15:46:07 »
elektirikli taşa tuttuysa suyu varsada kaçmıştır.

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #31 : 26 Nisan 2017, 17:27:12 »
Eğer dikkatli yapıp, uzun süre taşa temas ettirmediyse kaçmamıştır. Siz kullanın çabuk körelmiyorsa sıkıntı yoktur.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #32 : 26 Nisan 2017, 22:20:00 »
Ağzın olduğu o sıfır kalınlıktaki malum hat, siz anlamadan gereğinden fazla ısınır. Ya elde bileyeceksiniz yada sulu bir alette. Fazla ısınırsa sonuç olarak da yumuşar. Bunu belki öncekine göre fazla/kolay kılağı oluşmasından anlayabilirsiniz. Tabi bir de kolay körelmesinden.

Eğer ağızda meneviş renkleri gördüyseniz bu olmuş demektir. Eğer görmediyseniz ve ağız yine de yumuşamış ise bu kısımdan belki sonraki bilemelerde kurtulabilirsiniz, ne de olsa çok dar bir alanın yumuşayıp da arkasının etkilenmeme ihtimali var.

Başta bileme konusundaolmak üzere tavsiyem problem çözmekte aceleci davranmayın. Önce problemin gerçekten olduğundan emin olun.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Sait

• 349
« Yanıtla #33 : 26 Nisan 2017, 23:08:52 »
Ağzın olduğu o sıfır kalınlıktaki malum hat, siz anlamadan gereğinden fazla ısınır. Ya elde bileyeceksiniz yada sulu bir alette. Fazla ısınırsa sonuç olarak da yumuşar. Bunu belki öncekine göre fazla/kolay kılağı oluşmasından anlayabilirsiniz. Tabi bir de kolay körelmesinden.

Eğer ağızda meneviş renkleri gördüyseniz bu olmuş demektir. Eğer görmediyseniz ve ağız yine de yumuşamış ise bu kısımdan belki sonraki bilemelerde kurtulabilirsiniz, ne de olsa çok dar bir alanın yumuşayıp da arkasının etkilenmeme ihtimali var.

Başta bileme konusundaolmak üzere tavsiyem problem çözmekte aceleci davranmayın. Önce problemin gerçekten olduğundan emin olun.

Açıklama çok güzel teşekkür ederim tabi diğer cevap veren ustalarım iza da teşekkürler biraz kullandım hemen körelmiş yada ağzında hemen bi bozulma yaşamadım hala aynı kesinlikle galiba suyu kaçmamis sonrasında artık kendim bileme yaparım sorun olmaz .
 Bu arada ceviz den oyma lik bir iş yapana allah sabır versin hele kök ceviz se uğraşmaya gerek yok ben bıraktım kabza ve yüzük yapmayi  planlıyorum :)

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #34 : 27 Nisan 2017, 00:48:36 »
Büyük ihtimal o çarkta suyu kaçmamıştır.
Et kalınlığından dolayı kolay ısınmaması lazım.
Eger kararma ya da meneviş rengi yoksa sıkıntı yoktur.
Kök ceviz de bu iş için uygun değil gibi çünkü damarlar
belli bir yöne değil de karışık oluyor. Ben gövde cevizle
çok rahat çalışıyorum. Bu arada oyma yapıyorsanız
N11' de Troy marka bir set var 124 liraya almıştım
12'li set. Tanesi 10 tlye falan geliyor.
Çin üretimi ama kaliteli.
« Son Düzenleme: 27 Nisan 2017, 00:56:55 Gönderen: Şeref Acar »