Bıçak Sanatı - Forum

Gaz ocağı ve T-rex

e_abuzer

• 6
  • Meslek: muhendis
  • Yer: istanbul
Gaz ocağı ve T-rex
« : 12 Şubat 2017, 17:40:41 »
Selamlar,
Tek soru sorup kaçmayacağıma söz vermiştim.  :)
Sonunda T-Rex'i ocağa taktım. Tesisatın resmi aşağıda. Ayrıca tek vanayla rölanti ve çalışma arasında geçiş yapabiliyorum. O fotoğrafları da paylaşayım dedim. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
Ynt: Gaz ocağı ve T-rex
« Yanıtla #1 : 12 Şubat 2017, 19:09:57 »
göz alıcı duruyor elinize sağlık birşey bildiğim yok ama bence gayet güzel dağılmış fırının içindeki ısı  :)

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #2 : 12 Şubat 2017, 22:24:44 »
Yok yok orda bi bant zimpara gordum. Hastaligi kapmis gibisin istesende kacamazssin artik.  :)

e_abuzer

• 6
« Yanıtla #3 : 12 Şubat 2017, 22:34:02 »
Arkada bir de hidrolik pres var aslinda kacis imkansiz :)
Yalniz brulor'un girisi cok isiniyor. iceri dogru ittim ama aci biraz fazla oldugundan cok itince brulorun alt ucu ocagin icine giriyor, az geri cekince de ust taraftaki kaynak noktasina geliyor. Oradan da ocagin dışı ısınıyor. Brulor de az da olsa ısnıyor.
Brülörün giriş yerinden içeri doğru termal battaniye ittirdim ama çözüm olmadı.
Ne yapsam bilemedim.

Onur TAŞKIRAN

• 175
  • Meslek: Matematik Öğretmeni
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #4 : 13 Şubat 2017, 08:45:11 »
öncelikle elinize sağlık gayet güzel görünüyor ocak. Ocağın iç kısmı sanırım seramik battaniye, iç kısmı bir şey ile kapladınız mı yoksa sadece saramik elyaf mı var? Bende bu tarz bir ocakla uğraşıyorum bu aralar bakalım vakit bulabilsem üstüne düşcem içim içimi yiyor ama vakit yok :)

e_abuzer

• 6
« Yanıtla #5 : 15 Şubat 2017, 13:36:36 »
öncelikle elinize sağlık gayet güzel görünüyor ocak. Ocağın iç kısmı sanırım seramik battaniye, iç kısmı bir şey ile kapladınız mı yoksa sadece saramik elyaf mı var? Bende bu tarz bir ocakla uğraşıyorum bu aralar bakalım vakit bulabilsem üstüne düşcem içim içimi yiyor ama vakit yok :)

Elyaf ustune kiltas'tan aldigim Hycast 85 kullandim. Bu ocak icin gerek yok aslinda, ama elimde kalanla belki bir döküm ocağı yaparım diye ondan almıştım.