Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak Tasarım Ve Modelleri

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
Bıçak Tasarım Ve Modelleri
« : 20 Nisan 2011, 08:10:01 »
Değerli ustalarım, foruma üye olduktan bu yana forumun nerdeyse bir çok konusunu ya okudum, ya gözden geçirdim ki göz aşinalığım olsun.

Forumda bir çok bıçak profili gördüm. Ama hepsi ayrı ayrı konu başlıkları altında. Değerli modaratörümüzden ricam odur ki "BIÇAK MODELLERİ" adlı bir ana başlık altında, işlevsellik bakımından aranan özelliklere göre alt başlıklar açılsa. Buraya yapılmış, görülmüş yada yapılması düşünülen bıçak tasarımlarını paylaşıma açılsa benim gibi çaylaklar için büyük bir bilgi kaynağı olabilir.?

Ben sürekli dağ taş kır bayır gezen birisiyimdir. Genelde de yalnız gezerim. Malum bizim buralar dağlık, karşınıza ne zaman ne çıkar bilinmez. Bu yüzden tedbiren daima yanınızda bıçak ve ateş bulunması gerekir. Buna misal, 'kampçı bıçağı ne tür özelliklerde olmalıdır, şekli nasıl olmalıdır, malzemesi nasıl olmalıdır? Her kes hem fikrini söyler fikir alışverişi çoğalır hem de yeni ve değişik tasarımlar ortaya çıkabilir.

Gözümü kapıyorum değişik ama işlevli bir bıçak hayal ediyorum hep aynı kalıplar canlanıyor hafızamda.

Özellikle görsel paylaşımların olacağı bir konu başlığı.. Sizcede gerekli ve uygun mudur?
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
Ynt: Bıçak Tasarım Ve Modelleri
« Yanıtla #1 : 20 Nisan 2011, 08:12:44 »
Konuyu yanlış başlık altında açtığımın farkına geç vardım:)
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
Ynt: Bıçak Tasarım Ve Modelleri
« Yanıtla #2 : 20 Nisan 2011, 14:57:47 »
Bu başlık altında toplamaya ne dersiniz  ;)

İlk paylaşım benden olsun o zaman;

http://www.mediafire.com/?bvr7nnmcc88sh5g

Lloyd Harding'in çizimleri.

Kampda, dağda, kırda, ben kesip biçme hastası olduğum için 40-45 cmlik bir rat bıçak tercih ederdim ;D .The book of Eli filmdeki gibi sırt çantasına bıçağı takıp dağa bayıra çıkmayı hep istemişimdir. :D  Ama ağırlığı bir süre sonra bıraktırabilir.Onun için size verdiğim linkte "Hunters" ve "Bowies" klasörleri var oradaki tasarımlardan birini önerebilirim.

Saygılar...