Değerli ustalarım, foruma üye olduktan bu yana forumun nerdeyse bir çok konusunu ya okudum, ya gözden geçirdim ki göz aşinalığım olsun.
Forumda bir çok bıçak profili gördüm. Ama hepsi ayrı ayrı konu başlıkları altında. Değerli modaratörümüzden ricam odur ki "BIÇAK MODELLERİ" adlı bir ana başlık altında, işlevsellik bakımından aranan özelliklere göre alt başlıklar açılsa. Buraya yapılmış, görülmüş yada yapılması düşünülen bıçak tasarımlarını paylaşıma açılsa benim gibi çaylaklar için büyük bir bilgi kaynağı olabilir.?
Ben sürekli dağ taş kır bayır gezen birisiyimdir. Genelde de yalnız gezerim. Malum bizim buralar dağlık, karşınıza ne zaman ne çıkar bilinmez. Bu yüzden tedbiren daima yanınızda bıçak ve ateş bulunması gerekir. Buna misal, 'kampçı bıçağı ne tür özelliklerde olmalıdır, şekli nasıl olmalıdır, malzemesi nasıl olmalıdır? Her kes hem fikrini söyler fikir alışverişi çoğalır hem de yeni ve değişik tasarımlar ortaya çıkabilir.
Gözümü kapıyorum değişik ama işlevli bir bıçak hayal ediyorum hep aynı kalıplar canlanıyor hafızamda.
Özellikle görsel paylaşımların olacağı bir konu başlığı.. Sizcede gerekli ve uygun mudur?