Bıçak Sanatı - Forum

Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı

RSM57

  • ***
  • 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #20 : 03 Ocak 2017, 08:48:33 »
Ellerine emeğine sağlık kardeşim süpersin yine :2up :2up :2up

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #21 : 03 Ocak 2017, 08:54:34 »
Ellerine sağlık harika olmuş.

Çok teşekkürler Mesut  :)

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #22 : 03 Ocak 2017, 08:55:09 »
Elinize sağlık süper olmuş

Teşekkürler Sami bey :)

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #23 : 03 Ocak 2017, 08:56:49 »
Ooo burak özlemiştik seni :)
 yine hem tertemiz hemde bakarken keyif veren   mis gibi bir bıçak yapmışssın eline koluna sağlık.

Çok teşekkürler Mehmet benimde yaparken keyif alarak yaptığım bir çalışma oldu  ;)

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #24 : 03 Ocak 2017, 08:57:57 »
Çok güzel gözüküyor. Böyle çalışmalar benim gibi acemileri heyecanlandırıyor.

Teşekkür ederim acemilik bitmiyor maalesef hepimiz hergün yeni bir şeyler öğreniyoruz selamlar teşekkürler  ;)

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #25 : 03 Ocak 2017, 08:58:28 »
Yine hayran hayran seyrettiğim bir çalışma, ellerinize sağlık...

Teşekkürler tolga bey :)

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #26 : 03 Ocak 2017, 09:00:02 »
Saygıyla seyrediyorum, tebrikler :2up

Teşekkürler Emrah bey  :)

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #27 : 03 Ocak 2017, 09:01:11 »


    Ellerine emeğine sağlık Burak kardeşim, çok güzel gözüküyor  :)

 Teşekkürler Soytürk abi :D arada derede yapmaya çalışıyorum biterebilirsem ne mutlu bana :D  :)

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #28 : 03 Ocak 2017, 09:02:56 »
Ellerine emeğine sağlık kardeşim süpersin yine :2up :2up :2up

Sağolasın Rasim ustam , yapmaya çalışıyoruz daha :D  ;)

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #29 : 03 Ocak 2017, 16:02:06 »
Eline sağlık ustam.


İşkencen adet olarak yetersizse böyle düz malzemeyi sıkıştırırken iki dış tarafa esnemeyen plakalar koyup daha az sayıda işkence ile işi götürebilirsin belki.

Bir cendere de iyi iş görebilir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

setnogrom

  • ***
  • 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #30 : 03 Ocak 2017, 17:07:34 »
Eline sağlık ustam ,harika iş çıkartmışsın. :2up

xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #31 : 04 Ocak 2017, 08:12:18 »
Eline sağlık ustam.


İşkencen adet olarak yetersizse böyle düz malzemeyi sıkıştırırken iki dış tarafa esnemeyen plakalar koyup daha az sayıda işkence ile işi götürebilirsin belki.

Bir cendere de iyi iş görebilir.

Selamlar Eylem ustam evet haklısın o da aklıma gelmedi O:-) klasik saya tekniğindeki ip ve kama daha mantıklı gibi aslında..Sefa hocamın söylediği tarif. Bir sonrakine ip ve kama taktiğini deneyeceğim  ;)

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #32 : 04 Ocak 2017, 08:12:48 »
Eline sağlık ustam ,harika iş çıkartmışsın. :2up

xx

Çok teşekkürler Engin bey  :)

gökhan bakla

  • *****
  • 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #33 : 05 Ocak 2017, 11:38:44 »
Eline sağlık Burak.
Çok güzel işler çıkartıyorsun, çalışmalarını ilgiyle takip ediyorum ;)

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #34 : 06 Ocak 2017, 09:59:27 »
Eline sağlık Burak.
Çok güzel işler çıkartıyorsun, çalışmalarını ilgiyle takip ediyorum ;)

Çok teşekkürler Gökhan abi , bir tarz yakalayamaya çalışıyordum bir kaç senedir ve aradığım şeyi kendi çapımda buldum galiba biraz standardizasyona doğru gidicem artık bu işlerde. aynen ben de takipteyim seni bir mukabil  ;)

Brac

  • ***
  • 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Yeni yıl ilk biten 30 cm sashimi bıçağı
« Yanıtla #35 : 06 Ocak 2017, 10:10:49 »
 Saya ( katana,wakizashi,tanto ve japon bıçaklarında yapılan ahşap bıçak kılıç kılıfları) amerikan ceviz ve orjinal sayalardan farklı olarak kurikata (sageo yani koşum iplerinin bağladığı delikli çıkıntılar) kısımını üstten ayrı parça değilde tek parça halinde yekpare saya ile birleşik iki yanda kulak şeklinde bir tasarıma gittim kullanım amaçlı bıçakları daha rahat bağlayıp tutturmak için sayaları kendime göre farklılaştırıp bir şeyler eklemek istedim 3-5 saya da böyle yaptım ve kullanıcılar memnun olduğu için devam ediyorum, geleneksel japon sayacılar belki orijine uymadığım için kızabilirler ama sonuçta her şeye bir şey söyleyebilir insanoğlu.tek amacım fonksiyonel ve tasarımsal olarak bir şeyler ekleyerek ortaya koymak herkese çok teşekkürler başka bir çalışmada görüşmek üzere  ;)