Bıçak Sanatı - Forum

Dağ Bayır Bıçağı

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: Dağ Bayır Bıçağı
« Yanıtla #20 : 24 Aralık 2016, 21:49:27 »
Eline sağlık ustam süper

Teşekkür ederim  :)

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #21 : 25 Aralık 2016, 01:20:00 »
Abi cidden beklentileri sürekli yükseltiyorsun  :) videolarını YouTube da izleyenler bizden Demir kesen bıçak istiyorlar sürekli. Abi gözünü seveyim kesme artık şu demirleri  :2up
Beni bu guzel havalar mahvetti

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #22 : 25 Aralık 2016, 01:22:04 »
Bu Arada bu kez pirinç pim kullanmamışsın abi
Beni bu guzel havalar mahvetti

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #23 : 25 Aralık 2016, 01:29:54 »
Abi cidden beklentileri sürekli yükseltiyorsun  :) videolarını YouTube da izleyenler bizden Demir kesen bıçak istiyorlar sürekli. Abi gözünü seveyim kesme artık şu demirleri  :2up

Teşekkür ederim Yunus kardeşim, benim her bıçağım demir kesmiyor ki  :)

Bu Arada bu kez pirinç pim kullanmamışsın abi

Fotolar yanıltıyor sanırım ama pimler pirinç  8)

Yavuz ÇALIŞKAN

• 89
  • Meslek: yazılımcı
  • Yer: istanbul avrupa
« Yanıtla #24 : 27 Aralık 2016, 14:30:19 »
mrhb ben daha yeni başladım forumu okudumda herkes farklı yöntemlerle yapıyor .pekiştirme açısından soruyorum içi boş olan ip deliklerini ve dolu pimleri hangi yöntemle yapmak gerekir anladığım kadarıyla pirinç yada bakır borudan yapılıor fakat benim anlamadığım açılan deliğe nasıl oluyorda tam oturaklı oluyor.bazıları şişirme yönteminden falan bahsetmiş.nette baktım şişirme sadece borunun ağız kısmıyla ilgili sanırım benim istediğim düz olması gerekir.sayın ustalar bu konuda bana bilgi yardımında bulunurmusunız? teşk  saygılar..
Ne Mutlu Türküm Diyene!

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #25 : 27 Aralık 2016, 20:38:09 »
mrhb ben daha yeni başladım forumu okudumda herkes farklı yöntemlerle yapıyor .pekiştirme açısından soruyorum içi boş olan ip deliklerini ve dolu pimleri hangi yöntemle yapmak gerekir anladığım kadarıyla pirinç yada bakır borudan yapılıor fakat benim anlamadığım açılan deliğe nasıl oluyorda tam oturaklı oluyor.bazıları şişirme yönteminden falan bahsetmiş.nette baktım şişirme sadece borunun ağız kısmıyla ilgili sanırım benim istediğim düz olması gerekir.sayın ustalar bu konuda bana bilgi yardımında bulunurmusunız? teşk  saygılar..

Aslnda basit noktaya takılmışsınız. Misal elimizde 4 mm liklik dolu pim varsa deliği de doğal olarak 4 mm deliyoruz. Malzemenin genişliğine göre de pimi kesip pimin ortasına çentikler açıyoruz ve epoksileyip yerine sokuyoruz. Bu  işlem ayni şekilde boru pim içinde geçerli.

Yavuz ÇALIŞKAN

• 89
  • Meslek: yazılımcı
  • Yer: istanbul avrupa
« Yanıtla #26 : 27 Aralık 2016, 21:58:48 »

Aslnda basit noktaya takılmışsınız. Misal elimizde 4 mm liklik dolu pim varsa deliği de doğal olarak 4 mm deliyoruz. Malzemenin genişliğine göre de pimi kesip pimin ortasına çentikler açıyoruz ve epoksileyip yerine sokuyoruz. Bu  işlem ayni şekilde boru pim içinde geçerli.

çok teşekkür ederim konu hakkında bişey bilmediğim için ilk defa yapıcağım yanlış yöntemle yapmıyım .Saygılar
Ne Mutlu Türküm Diyene!

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #27 : 27 Aralık 2016, 22:56:00 »

çok teşekkür ederim konu hakkında bişey bilmediğim için ilk defa yapıcağım yanlış yöntemle yapmıyım .Saygılar

https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=1882.0    Bu konuya bir göz atın faydası olacaktır  ;)

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #28 : 03 Ocak 2017, 09:08:31 »
 Eline sağlık Soytürk Ustam bu sefer sanki ağızda elde perdah var gibi :D eline sağlık çok güzel duruyor şu kılıflarla sapların tonunu çok güzel tutturuyorsun harika görünüyor kılıfların tarzıyla bıçağın tarzı aynı olunca uyum bir başka güzel oluyor. :2up

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #29 : 03 Ocak 2017, 23:51:20 »
Eline sağlık Soytürk Ustam bu sefer sanki ağızda elde perdah var gibi :D eline sağlık çok güzel duruyor şu kılıflarla sapların tonunu çok güzel tutturuyorsun harika görünüyor kılıfların tarzıyla bıçağın tarzı aynı olunca uyum bir başka güzel oluyor. :2up

Hiç sevmemmm, örsüm hariç hiç bir çeliğe perdah atmam  >:D  Sağ olasın Burak kardeşim.