Bıçak Sanatı - Forum

Eğeyle agız acarken agız yamuldu

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Bursa
Eğeyle agız acarken agız yamuldu
« : 28 Mart 2018, 13:02:51 »
öncelikle herkese selamlar aranıza yeni katıldım.benim şöyle bir sorunum var hazır profil aldım eğeleme rampasında ağız acarken sona yaklaştıgımda sanırım fazla bastırmamdan agız yamuldu.düzeltmeye çalışsamda illaki eser kaldı biraz yumusak oldugu icin.su verdikten sonra kesici agız acarken bu sorun ortadan kalkabilirmi olmazsa önerileriniz neler olabilir şimdiden teşekkürler.resim ekleyemiyorum boyut büyük diyor
Beni ancak bir ÂMÂ gördü, göremeden anladı neler hissettiğimi.Dert size zeval olmaz. Bana ancak dilsiz anlattı dili olanın dile getiremediklerini.Teşbihte kusur olmaz.

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
Ynt: Eğeyle agız acarken agız yamuldu
« Yanıtla #1 : 28 Mart 2018, 17:45:31 »
hizlierisim.com dan bir hesap açıp ekleyebilirsiniz fotoğrafları
Beni bu guzel havalar mahvetti

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
« Yanıtla #2 : 28 Mart 2018, 19:37:00 »
Resim
Beni ancak bir ÂMÂ gördü, göremeden anladı neler hissettiğimi.Dert size zeval olmaz. Bana ancak dilsiz anlattı dili olanın dile getiremediklerini.Teşbihte kusur olmaz.

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #3 : 28 Mart 2018, 22:56:50 »
Benim de başıma gelmişti. Düzeleceğini pek sanmıyorum. Çünkü eğe dengesiz kesmiştir. Yani sonrun sadece bükülme değil, bükülmeden dolayı dengesiz taşlama oluşması. Bir yüzü açtıktan sonra, diğer yüzü açarken ve özellikle sona yaklaşırken çelik inceldiği için yamuluyor. Aslında fazla abanmasak olmaz ama insan daldırıyor işte. Ben şöyle bir çözüm üretmiştim. Bir tarafı açıyorum diger tarafa gecerken, taşlanmış kısmın altına sıcak silikon sıkıyorum. Boşluğu doldurup donuyor ve tam bir destek oluyor. Sorun kalkıyor
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
« Yanıtla #4 : 28 Mart 2018, 23:08:59 »
Güzel  fikir bu dahaki sefere deneyebilirim de şimdi ben bu bıçağı napayım su verdikten sonra sertlesecegi için kesici ağızlı açarken bı düzelme olmazmi.yokda bırakayım mi bilemedim

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #5 : 28 Mart 2018, 23:24:35 »
Güzel  fikir bu dahaki sefere deneyebilirim de şimdi ben bu bıçağı napayım su verdikten sonra sertlesecegi için kesici ağızlı açarken bı düzelme olmazmi.yokda bırakayım mi bilemedim
Bence silikon ile destekleyip güzel bir perdah yapın. Namlu biraz en den incelebilir belki ama çöp olmaktan kurtulur
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #6 : 28 Mart 2018, 23:57:22 »
Başka bir seçenek de ağız kısmını eğeleyip eni daraltmak olabilir mi? Bu şekilde ağız kısmı kalınlaşır düzeltme için pay kalır?

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
« Yanıtla #7 : 29 Mart 2018, 00:17:25 »
yarın bi deneyeyim bakalım ne olacak.saolun

Levent88

• 413
  • LeventKÜÇÜKIŞIK
  • Meslek: Grafik Tasarım
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #8 : 30 Mart 2018, 21:18:31 »
  Arkadaşların dediği gibi bıçak formunu yeniden düzenlemelisiniz.canınızı sıkmayın, eminim ortaya güzel bir iş çıkacak. Kolay gelsin  :)