Bıçak Sanatı - Forum

Columbia Company 8cr14mov çelik nasıldır ?

HEKTOR-TEG

• *
  • 45
  • Meslek: gayrimenkul
  • Yer: İzmir
Columbia Company 8cr14mov çelik nasıldır ?
« : 24 Ekim 2016, 17:43:53 »
İşin üstadlarına sormak istiyorum. malum piyasaya son yıllarda columbia marka çok sayıda bıçak girdi. hemen heryerde bulunabiliyor. fiyatlarıda satıcısına göre değişiyor.

bende yeni öğrendim. lütfen yanlışım varsa düzeltin. columbia company tür firmasıymış. amerikan CRKT firmasının türkiye distiribitörüymüş.

şimdi asıl merak ettiğim böyle bol çeşitli ve güzel modelleri olan türk firmasının ürettiği bıçakların çelik kalitesi nasıldır. biraz araştırayım dedim ama pek bişey bulamadım. kendi sitesinde ise hakkımızda bölümü google traslate kullanılarak yazılmış sanırım net değil.

http://columbiacompany.com.tr/columbia.html

orda bir yerde cp 8cr14mov diye sanırım bir çelikten söz ediliyor ki onunla ilgili google dan bir türkçe açıklama bulamadım. ilgimin nedeni bendede bu marka bir çok çakı bıçak var.

cevaplar için şimdiden teşekkürler. ::)
Karbon çelik için ne ise, azim insan için odur.

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
Ynt: Columbia Company 8cr14mov çelik nasıldır ?
« Yanıtla #1 : 24 Ekim 2016, 18:44:35 »
 O0Crkt ile hiçbir ilgisi olduğunu sanmıyorum.
Sitedeki Bilgileri okuyunca;  sanki google Translate ile çevrilmiş gibi geldi bana da. Ciddi bir firmaya benzemiyor.
Orijinal olan CRKT'dir, gerisi kopyadir. Columbia yazanlar genelde Çin malı ucuz ürünlerdir.
CRKT'nin Türkiye distribütörü Efe Av diye biliyorum.
CRKT 8cr14mov kullanır, doğrudur.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #2 : 25 Ekim 2016, 01:03:41 »
CRKT ve Columbia farklı şirketler. Columbianın bıçakları kalite olarak giriş seviyesinde. Av, kamp gibi faaliyetlerde heran seni yolda bırakabilir. Bıçak kullanmayı, bilemeyi öğrenmek için bir tane edinebilirsin. 8cr14mov da bir çok markanın kullandığı bir paslanmaz çelik. Bıçağı çok zorlamazsan, 8cr14mov uzun süre işini görecektir.

HEKTOR-TEG

• *
  • 45
« Yanıtla #3 : 25 Ekim 2016, 22:07:07 »
Anladım. Peki teşekkürler

Selim Atalay

• 253
  • Meslek: Maden mühendisi/Kamu
  • Yer: Kocaeli/Tavşanlı
« Yanıtla #4 : 06 Kasım 2016, 15:58:54 »
Çin üretimi bir yüksek karbonlu paslanmaz çeliktir kendisi.Kabaca Aus-8 muadili 0.8 karbon içeren bir çeliktir.Son dönemde pek çok bilindik marka ucuz olduğu için özellikle uzak doğu imalatlarında bu çeliği kullanmaya başladı.Parasına göre fena olmayan bir çelik.Öyle teneke muamelesi yapılmamalı bencmade , spyderco filan bu çeliği kullanıyor.

https://www.linkedin.com/pulse/high-performance-stainless-steel-8cr14mov-paul-lu

Burada sanırım alibaba'da satış yapan bir firmanın sayfası var.Oradaki kimyasal içeriği ve test sonuçları var 58 hrc çıkmış.
memento audere semper

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #5 : 06 Kasım 2016, 18:59:25 »
Üstad,  yanlış anlaşılmasın,  çeliği değil,  firmayı elestirdim ben.
Çelik ekonomik sınıfta güzel bir seçim bence de.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Selim Atalay

• 253
« Yanıtla #6 : 06 Kasım 2016, 19:51:51 »
Üstad,  yanlış anlaşılmasın,  çeliği değil,  firmayı elestirdim ben.
Çelik ekonomik sınıfta güzel bir seçim bence de.

Yok kesinlikle öyle düşünmedim.Netice de tek bir marka o çeliği kullanmıyor ama bazı yanlış anlaşılmalar oluyor.O Çin çeliği ondan bir şey olmaz.Çinliler boru değil bilinen en eski bronz kılıcı imal eden adamlar.

Firmalara gelince maalesef çakma , replika  her nevi ürün orjinal gibi satılıyor.İnsanlarda güven kalmadı maalesef.Adam bıçak alıyor made in China yazısını görünce tamam aldık çakma çakıyı diyor.Taiwan yazsa ne olacaktı.Çan Kay Şek zamanında Mao Zedong karşıtı Amerika yanlısı olduğu Taiwan adasına kaçan Çinliler.Büyük firmalar neredeyse istisnasız Taiwan  ve Çin'de imal ettiriyor.

Bu arada çok gereksiz bir bilgi vereyim.Çin dil devrimi yaptığı için bugün eski Orta Asya Türk tarihini araştıracağım diyorsanız Çin Halk Cumhuriyetinde konuşulan Çince (Mandarin ya da Kantonca emin değilim) işinize yaramaz.Taiwan'a gitmeli ve Çince'yi orada öğrenmelisiniz.
memento audere semper

Selim Atalay

• 253
« Yanıtla #7 : 06 Kasım 2016, 20:36:20 »
Düzenleme :Bronz kılıçla alakalı hatlar karışmış durumda.Ünlü Gojian kılıcı en eski örnek değilmiş.Sadece yüksek oranda kalay içermesine rağmen (kırılgan olması beklenir ) sıra dışı kesme kabiliyetine sahipmiş.Neyse en olmadı bizim Sifu'ya sorarım o Çince kaynaklardan daha sağlamını bulur.

Bilinen en eski bronz örnekler Anadolu'ya ait.Bunda eminim. ::)  :'(
memento audere semper

HEKTOR-TEG

• *
  • 45
« Yanıtla #8 : 07 Kasım 2016, 14:25:54 »
selim detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim. benim için önemliydi. çünkü elimde sevdiğim çok güzel bu markaya ait bıçaklar var. bazen bu çin işi veya dandik firma meselesi yüzünden gözümden düşüyorlardı.

bu kadar dizayn ve kaliteli görünümün dandik bir çelik olması ihtimali canımı sıkıyordu. artık fikrim netleşti sonuç bu bıçaklar hertürlü iş görür.