Bıçak Sanatı - Forum

ilk eğe denemem

burakergin

• 290
  • Meslek: kamu
  • Yer: Eskişehir,Kocaeli
ilk eğe denemem
« : 07 Ekim 2016, 23:02:16 »
Tam boy 33 cm
Kabza kök zeytin
Kılıf 4mm manda derisi
Çelik 6mm Ege çeliği

Öncelikle merhaba
Egeyi isleyebilmek için kendi yaptığım gazbeton ocakta suyunu cektim daha sonra işleyip son asamada nitrik asit ile kararttim iş bitince zeytin yerine ceviz veya boynuz kullansam daha güzel olurdu dedigim oldu fakat yinede içime sinen bir çalışma oldu.
Lütfen değerli yorumlarinizi esirgemeyin.
Saygılarımla...

Kadir...

• 1102
  • Yer: Balıkesir
Ynt: ilk eğe denemem
« Yanıtla #1 : 07 Ekim 2016, 23:44:21 »
Elinize emeğinize sağlık

burakergin

• 290
« Yanıtla #2 : 08 Ekim 2016, 00:08:45 »
Elinize emeğinize sağlık
Çok teşekkür ediyorum.

Uzman-37

• *
  • 22
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Diyarbakır
« Yanıtla #3 : 08 Ekim 2016, 00:21:47 »
Öncelikle hayırlı geceler . elinize emeginize saglık , bnm de ege den birkac girisimim oldu fakat eğenin kırılmasıyla son buldu, eğenin suyunu kacırmaya dair biraz bilgi verebılırmısınız . Saygılarımla ..

burakergin

• 290
« Yanıtla #4 : 08 Ekim 2016, 01:21:20 »
Tabiki öncelikle kıpkırmızı oluncaya kadar ısıtın kedi kumu gibi yalitkan bir madde içine koyup üstünü kapatın yaklaşık 8 10 saat içinde beklesin epey yumuşamış oluyor eğer ki istediğiniz gibi olmaz sa tekrar yapın. Birde bazen yamulma oluyor ben ısıtıp preste düzeltiyorum daha sonra işlemeye hazır hale geliyor saygılar

burakergin

• 290
« Yanıtla #5 : 08 Ekim 2016, 01:23:27 »
Öncelikle hayırlı geceler . elinize emeginize saglık , bnm de ege den birkac girisimim oldu fakat eğenin kırılmasıyla son buldu, eğenin suyunu kacırmaya dair biraz bilgi verebılırmısınız . Saygılarımla ..
Alıntı yapmadan cevabınızı bir üstte verdim birde bir sorum olacak egeye tekrar kendiniz mi şu verdiniz yoksa suyunu kacirmadan mi açtınız?

Uzman-37

• *
  • 22
« Yanıtla #6 : 08 Ekim 2016, 02:51:25 »
Ben sogutma işlemini kendı haline bırakarak yapmıstım kumda bekletmedım yanı ondan oldu buyuk ihtimal . Tekrar ısıtma işlemine gecemedım malesef agız acımı yaptıktan sonra pim deliklerini delerken kırıldı bir digeri de elimden düsüp kırılmıstı

Uzman-37

• *
  • 22
« Yanıtla #7 : 08 Ekim 2016, 02:55:02 »
Tabiki öncelikle kıpkırmızı oluncaya kadar ısıtın kedi kumu gibi yalitkan bir madde içine koyup üstünü kapatın yaklaşık 8 10 saat içinde beklesin epey yumuşamış oluyor eğer ki istediğiniz gibi olmaz sa tekrar yapın. Birde bazen yamulma oluyor ben ısıtıp preste düzeltiyorum daha sonra işlemeye hazır hale geliyor saygılar
teşekkur ederim yardımınız için , küçük bir sorum daha olacak sayet egeyi yumusatıp agız acma işlemini yaptıkdan sonra mangalda su verebılır mıyım ?

burakergin

• 290
« Yanıtla #8 : 08 Ekim 2016, 13:02:25 »
Ben sogutma işlemini kendı haline bırakarak yapmıstım kumda bekletmedım yanı ondan oldu buyuk ihtimal . Tekrar ısıtma işlemine gecemedım malesef agız acımı yaptıktan sonra pim deliklerini delerken kırıldı bir digeri de elimden düsüp kırılmıstı

Şu çekme işleminde beton vb gibi bir yere bırakmayın kedi kumu iyi bir yalitkan suyu güzel çekiliyor delikleri hss uç ile rahatça delersiniz. Ege yanılmıyorsam 67 hrc gibi bir sertlik te düşünce kırılması olağan en son işleyip suyunu verdikten sonra ev tipi fırında yumutsatma uygulamalisiniz kirilmayacaktir:)

burakergin

• 290
« Yanıtla #9 : 08 Ekim 2016, 13:04:04 »
Tabi mangalda saç kurutma makinesi yardımıyla şu verebilir siniz

Uzman-37

• *
  • 22
« Yanıtla #10 : 08 Ekim 2016, 13:42:20 »
tekrardan tesekkurler pazartesı günü baslayacagım insallah bi aksılık olmaz ise basarılı olursam paylasırım 😊

burakergin

• 290
« Yanıtla #11 : 11 Ekim 2016, 10:45:43 »
tekrardan tesekkurler pazartesı günü baslayacagım insallah bi aksılık olmaz ise basarılı olursam paylasırım 😊
Başarılı olmazsada paylaşın forumdaki ustalarimiz yardımcı olacaktır benimde başıma geldi yardımcı olundu şuan çok güzel şu veriyorum

Erdem Kırca

• 859
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #12 : 11 Ekim 2016, 12:59:30 »
Elinize sağlık
Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok. Mevlana

burakergin

• 290
« Yanıtla #13 : 11 Ekim 2016, 14:29:30 »
Elinize sağlık
Çok teşekkür ederim:)