Bıçak Sanatı - Forum

Pota Çeliği Cembiye

mustafaramazanoyar

• 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
Pota Çeliği Cembiye
« : 26 Ekim 2016, 18:47:23 »
AWE me adlı youtube kanalının bu gün yüklediği yeni videosunda yemen usulü pota çeliği cembiye dövdüler
Video linki :  https://www.youtube.com/watch?v=c8AsONB6F4s
       Yemende çocuğundan ihtiyarına her erkekte bulunan cembiyeler daha çok gösteriş ve zenginlik sembolüdür.Kınından çıkınca kan akıtması gereken cembiyelerde belli bir ölçü yoktur kişiye göre istenilen boyutta üretilir bazı arap aşiretleri kını daha düz olan cembiyeleri tercih ederken kimi aşiretlerse olabildiğine eğri kınları tercih ediyor . En gösterişli cembiyelerin sapları gergedan boynuzundan  çeliği dımışkiden   altın gibi değerli mücevherlerin bolca kullanıldığı cembiyeler kenkinlikten ziyada günümüzde süs , gösteriş  ve geleneklerini devam ettirme çabasıdır . Çok ince olabilen cembiyelerin ortasında ( adı ne bilmiyorum ) oluk yerine çıkıntı bulunur.Süslü kuşaklara sabitlenen cembiyeler tüm yemeli erkeklerin gümlük yaşantısında yer edinmiş haldedir.

Eilmdeki bu cembiyenin boyutları
uzunluk :34cm namlu:21.5cm  kabza:12.5cm  (hançer elimde olduğundan küçük görünmüş olabilir fırıncı küreği gibi el var ;D )
en geniş yeri namlunun başladığı kısım 8cm genişlikte

Hakuna Matata

mustafaramazanoyar

• 808
Ynt: Pota Çeliği Cembiye
« Yanıtla #1 : 26 Ekim 2016, 19:33:38 »
Çeşitli cembiyeler
Hakuna Matata

sagirbilal

• **
  • 220
  • Meslek: değirmenci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #2 : 26 Ekim 2016, 19:46:20 »
güzel çalışma ve bilgilendirme.yayınlayan kanalda çok iyiymiş.ne güzel aletlerle çalışıyorlar.cembiyelere gelecek olursak, cembiyeler pek benim tarzım değil.tamamen zevk meselesi.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #3 : 26 Ekim 2016, 23:46:05 »
Pota çeliğinin tarihinin 2000 yılı aşkın oluşu ve Ortadoğu'da kullanımı, "default" oluşu konusunda saçmalamışlar. Cembiye'lerin de çok çok eskiden izlediğim ve ve yarım yamalak hatırladığım bir belgeselde 3 parça çelikten ocak kaynağıyla yapıldığını görmüştüm diye hatırlıyorum. Sanki iki daha yüksek karbonlu parça arasına kuyruğu da oluşturan 3. parçayı koyup ocak kaynağı yapıyorlardı diye aklımda kalmış.  :-\

Onun dışında çok çok faydalı taktikler göstermişler.   :2up
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

mustafaramazanoyar

• 808
« Yanıtla #4 : 27 Ekim 2016, 22:04:11 »
Pota çeliğinin tarihinin 2000 yılı aşkın oluşu ve Ortadoğu'da kullanımı, "default" oluşu konusunda saçmalamışlar. Cembiye'lerin de çok çok eskiden izlediğim ve ve yarım yamalak hatırladığım bir belgeselde 3 parça çelikten ocak kaynağıyla yapıldığını görmüştüm diye hatırlıyorum. Sanki iki daha yüksek karbonlu parça arasına kuyruğu da oluşturan 3. parçayı koyup ocak kaynağı yapıyorlardı diye aklımda kalmış.  :-\

Onun dışında çok çok faydalı taktikler göstermişler.   :2up
Teşekkürler Eylem ustam benim yemende gözlemlediğim artık cembiyelerde önemsedikleri nokta görünüşü ve parası kalite yada çelik çeşidi ilgilendirmiyor onları gösteriş ve gelenek olmuş cembiyeler.
Hakuna Matata

trgtylcnky

• 166
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #5 : 27 Ekim 2016, 22:53:25 »
Bu konuyu açmayı düşünüyordum ki siz önce davranmışsınız :D Bu programda Ilya benim favorim.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #6 : 27 Ekim 2016, 23:29:58 »
Bu konuyu açmayı düşünüyordum ki siz önce davranmışsınız :D Bu programda Ilya benim favorim.
"Forged in Fire" 2.sezon 4.bölümde yarışmacıydı.İzlemediyseniz tavsiyedir.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

mustafaramazanoyar

• 808
« Yanıtla #7 : 28 Ekim 2016, 14:50:55 »
Benimde  ;D
Hakuna Matata

trgtylcnky

• 166
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #8 : 28 Ekim 2016, 16:00:29 »
"Forged in Fire" 2.sezon 4.bölümde yarışmacıydı.İzlemediyseniz tavsiyedir.

İlk bölümü izledim de program formatı sıkıcı geldi. Önemli bir karar açıklanırken arkada müzikle beraber herkesin yüzüne zoom yapma filan sinir oldum kapattım. Sonra da unuttum gitti.