Elinize sağlık, film endüstrisi kılıç işine iyi geldi son zamanda. Umarım güzel işlerle neticelendirirler. Malzeme nedir ve sulumudur ?
sulu ck 75in kuş kadar fiyatından daha azını mı aramışlar?
o kadar iyi bilmemekle birlikte 1200 lü yıllar hatırımda kalan Malazgirte gelmeden öncesi sanırım.
dimi yaa , osmanlının kuruluşu 1299 kafada olunca , ondan öncesini yazayım filan falan derken hata yapmışım . doğrulama için teşekkürler , nasıl utandım şimdi.
Ben alalı olmuştu bir daha baktım plaka olarak kilo fiyatı dediğiniz gibi. Döviz böyle yükselmişken gayet güzel bir rakam.
şimdi piyasada uzak doğu ürünlerinin fiyatları 7,5 - 10,00 ₺ /kg arasında değişiyor bildiğim kadarıyla .bizdeki Ck67 'ler (susuz) İnak/İtalya , Ck75 'ler (45HRC sulu menevişli) Ristemilce/Almanya ürünü 14,00 ₺/kg fiyattan veriyoruz.
Alıntı yapılan: Cosmical - 25 Ağustos 2016, 15:15:00şimdi piyasada uzak doğu ürünlerinin fiyatları 7,5 - 10,00 ₺ /kg arasında değişiyor bildiğim kadarıyla .bizdeki Ck67 'ler (susuz) İnak/İtalya , Ck75 'ler (45HRC sulu menevişli) Ristemilce/Almanya ürünü 14,00 ₺/kg fiyattan veriyoruz.Aslında sorunda burada başlıyor Evren. Bizim gibi alıcıların 7 liralık malzeme ile 14 liralık malzemeyi ayırt etmede çok büyük sıkıntıları var. İşi satıcının insafına bırakmaktan öteye gidemiyoruz bazen. Misal Böhlerin malını alırken üzerinde yazı oluyor şekli şemali farklı oluyor, ortalama bir fiyatı var vs. ve bizler bu çeliğe para verirken çekinmeden alabiliyoruz ama Ck serisi bir malzeme alırken çok fazla bilinmezle çelik tedariği yapabiliyoruz.Nedir bu işin doğrusu yani Türkiye'ye gelen kaliteli Ck serisi çelikleri ayırt etmenin bir yolu var mıdır. ? Hangi ülkelerden ve hangi firmalardan gelen mallar kalitelidir. hangilerinden uzak durmalıyız...