Bıçak Sanatı - Forum

BIÇAK SANATI

karayip_korsanı06

• *
  • 37
  • Meslek: mobilya
  • Yer: ankara
BIÇAK SANATI
« : 17 Haziran 2016, 00:42:15 »
Küçük şef bıçağı olarak tasarladığım ve el işçiliğinin ön plana çıktığı. hafif,kullanışlı,her kesime hitap eden bu bıçağı sizlerin yorumlarınızı duymak ve eksiklerimizi tamamlamak için foruma fotoğraflarını atıyorum.
       ÇELİK N690 BÖHLER ISIL İŞLEM,ISIL İŞLEM MERKEZİNDE YAPILDI.SAP MALZEMESİ GÜL AĞACI.PİMLER ALEMİNYUM VE PİRİNÇ

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: BIÇAK SANATI
« Yanıtla #1 : 17 Haziran 2016, 00:53:27 »
.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Aytunç Ayper(itunch)

• 351
  • itunch
  • Meslek: Elektrik-Elektronik & Mekanik Kalibrasyon ve Ölçüm.
« Yanıtla #2 : 17 Haziran 2016, 02:45:28 »
Güzel ve kullanışlı olmuş. Pimlerdeki çapaklar gitseymiş sap görüntüsü daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Elinize sağlık...
Aytunç Ayper (itunch)

karayip_korsanı06

• *
  • 37
« Yanıtla #3 : 17 Haziran 2016, 04:47:46 »
2 ci bıcak yapışım yorumlarınız için teşekkürler bundan sonra daha dikkatli olacagım bundan emin olabilirsiniz

halit

• **
  • 90
  • Meslek: p.v.c kapı pencere sistemleri
  • Yer: K.maraş / Elbistan
« Yanıtla #4 : 17 Haziran 2016, 08:31:15 »
model olarak bana hitap etti işçilk te fena olmamış ama ayper arkadaşın dediği gibi kabze biraz daha ince zımpara istiyormuş ellerinize saglık boyutunu da yazzarsan sevinirim.. teşekkürler kolay gelsin..  ;)

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #5 : 17 Haziran 2016, 09:48:02 »
Gayet güzel olmuş, elinize sağlık.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

karayip_korsanı06

• *
  • 37
« Yanıtla #6 : 18 Haziran 2016, 03:51:28 »
çok teşekkür ederim yorumlarınızdan dolayı

murat_can66

• **
  • 468
  • Meslek: özel güvenlik
« Yanıtla #7 : 22 Haziran 2016, 03:30:34 »
Eline sağlık çok güzel olmuş güle güle kullan tam koleksiyonlar olmuş

karayip_korsanı06

• *
  • 37
« Yanıtla #8 : 25 Haziran 2016, 04:14:21 »
buda ikinci  bıçağım yorumlara açıktır arkadaşlar  taşlama eşiğinde ufak bir hata var ama ikinci bıçak olarak sizin yorumlarınız nelerdir bu arada resimleri atmakta yardımcı olan osman kurt arkadaşımıza teşekkürler bıçak malzemelerini karşılayan murat_can66  arkadaşımızada teşekkürleri borç bilirim

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #9 : 25 Haziran 2016, 04:16:26 »
.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

mustafaramazanoyar

• 808
  • Bende kesin karbon eksikliği var :)
  • Meslek: Arkeolog, Boulderer
  • Yer: manisa/salihli
« Yanıtla #10 : 25 Haziran 2016, 16:49:29 »
Küçük olan bıçak sanki boyun bıçağı gibi olmuş.
Hakuna Matata

karayip_korsanı06

• *
  • 37
« Yanıtla #11 : 25 Haziran 2016, 19:23:47 »
Küçük bıçak buyum olarak düşündüm ama kılıf yapılmadı iş allah yakın zamanda yapılacak ilk bıçak kötü oldugu iÇin yayınlamadı o yüzden ikinci diye yeni bıçakıma diyorum hayırlısı bakalım

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #12 : 25 Haziran 2016, 20:33:02 »
Elinize sağlık.

1.de perçinleri acaba çok mu şişirdiniz yoksa zımparada mı çapak oluştu? Ufak ayrıntı ama üzerinde düşünmenize değer. Bir de, perçinleri az daha ince kullansanız az daha olurmuş gibi. İlk bıçağa göreyse çok iyi.

2.de  parmak oyuklarından memnun musunuz? Parmak arasına gelen çıkıntılar benim yapmadığım şey o nedenle tahmin demiyorum.
Taşlama eşiği de o düzgün taşlamanın sonunda bir nazarlık olmuş demek gerek.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

karayip_korsanı06

• *
  • 37
« Yanıtla #13 : 26 Haziran 2016, 01:25:54 »
Elinize sağlık.

1.de perçinleri acaba çok mu şişirdiniz yoksa zımparada mı çapak oluştu? Ufak ayrıntı ama üzerinde düşünmenize değer. Bir de, perçinleri az daha ince kullansanız az daha olurmuş gibi. İlk bıçağa göreyse çok iyi.

2.de  parmak oyuklarından memnun musunuz? Parmak arasına gelen çıkıntılar benim yapmadığım şey o nedenle tahmin demiyorum.
Taşlama eşiği de o düzgün taşlamanın sonunda bir nazarlık olmuş demek gerek.
   evet cengiz bey çok şişirdim sağlam olsun diye ama doğrumu  yaptım bilemem 6 mm çubuk pim kullandım acaba kalınmı eldeki mazeme oydu o yüzden onu kullandım evet parmak oyuklarından menmun um  aykırı bir çalışma olsun diye zor bir model seçtim başarılı  oldummu bilemem siz değerli ustalarımıza burakıyorum yorumları

fizikci

• *
  • 1
  • Meslek: Fizik öğretmeni
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #14 : 06 Temmuz 2016, 14:54:06 »
Şef bıçaklarında el koruması olmasa daha iyi olur. Çünkü yapılan işlemler aşırı güç ve kuvvet gerektirmeyecek işlemler olacağı için bıçak yüzünde kesme işleminin olmadığı bir bölüm olmamalı bence. Av Bıçakları, oyma veya özellikle büyük kuvvet uygulamayı gerektirecek bıçaklarda olması normal.

Şef bıçağını pratiklik açısından küçültmeyi düşünmeniz süper bir fikir. Tasarımlarında çok güzel. Yüzünün tamamı kullanılabilen bir formatını ben de isterim.

Çalışmanı takdir ediyorum. Kolay gelsin.

karayip_korsanı06

• *
  • 37
« Yanıtla #15 : 10 Temmuz 2016, 08:26:32 »
Şef bıçaklarında el koruması olmasa daha iyi olur. Çünkü yapılan işlemler aşırı güç ve kuvvet gerektirmeyecek işlemler olacağı için bıçak yüzünde kesme işleminin olmadığı bir bölüm olmamalı bence. Av Bıçakları, oyma veya özellikle büyük kuvvet uygulamayı gerektirecek bıçaklarda olması normal.

Şef bıçağını pratiklik açısından küçültmeyi düşünmeniz süper bir fikir. Tasarımlarında çok güzel. Yüzünün tamamı kullanılabilen bir formatını ben de isterim.

Çalışmanı takdir ediyorum. Kolay gelsin.
      fizikci  kardeşim o bıcak  kolleksiyornluk bıcak kullanım amacı yok sadece  görseldir  tam taşlama olarakta yapılır istenirse tabiki isterseniz sizin  içinde kolleksiyonluk  yapa bilirim aynı nodelden elimde mevcutdur