Bıçak Sanatı - Forum

Koç Boynuzu Tedarik

agel

• Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.
  • 306
  • Ebu Davud Ahmet Geloğlu
  • Meslek: Tesbih
  • Yer: istanbul
Ynt: Koç Boynuzu Tedarik
« Yanıtla #20 : 03 Ocak 2011, 14:57:27 »
Benim  amacımda senin elindeki ürünü eleştirmek değil boynuz doğrultma işi yapacak arkadaşlarıma alacak arkaşlarımı acizanede olsa bilgi vermek bıçakta kullanılacak olan lata şeklinde çıkmak zorundadır.saygılar...
Hüseyin abi bu konuda haksız olan benim , keşke bilen birilerine sorup konuyu öyle açsaydım , herkesten özür diliyorum . Ama işine yarayan olursa kullansın , biz de yardımcı olmuş oluruz vesselam . Kırılma gücenme yok , bilgi paylaşmış oluyoruz , teşekkürler
Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.

huseyinmertturk

• 135
  • Meslek: Çakı Bıçak İmalatçısı
« Yanıtla #21 : 03 Ocak 2011, 15:45:59 »
Agel inanki kırılma yok yanlış anlaşılmaktan ötürü üzüldüm sadece çünkü amacım seni kırmak değildi çünkü istanbuldan tesbihciler benden istiyor boynuz ama inan yok kendimize bile yetmiyor ha boynuz eksikmi dolu ama dolgun boynuz yok  sana şöyle anlatayım beşyüz altıyüz çuval boynuz aldım içinden 1200 çift dolgun çıktı dolgun boynuzu çok bulamadığımız için insanlar doğrulturken hedel etmesin istiyorum.Saygılar.....

halis ESEN

• 201
  • Meslek: elektronik--- iktisat
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #22 : 03 Ocak 2011, 19:43:16 »
hüseyin  bey  bu resimdeki  boynuzu   ben doğrulttum    en  kalın  yeri  me ngene  ağzına  helecek  şekilde presledim  yavaş  yavaş  ve  birkaç   defa   ısıtıp    soğutarak  bu hale geldi  .  sizin  doğrultma  tarifinizi  anlıyamadım 

etli kısmı açarak   doğrultulacak   demişsiniz   yani  en kalın yeri   ortasından   bölerek  mi açacağız?   şu  boynuz  konusunda   aylardır   tatmin edici  bir  bilgiye  ulaşamadık   ne olur  video   resim  gibi    kolay  anlayacağımız  bir şekilde anlatın şunu    agel arkadaşın   koyduğu  boynuz   resimlerinde   ki  yanlışı  hala anlıyamadım   boynuzun  yapısında    bir sırt  kısmı  var   ve o  sırtın iki tarafında   biri  diğerinden daha  ince   bir yapı  var   o  ince  yapıyı  zaten  kalınlaştırmak  mümkün değil  çakıda  bir yüz diğerinden  1   2 milim   kalın  olacak sonuçta      sırtı   tam oalarak   simetrik  şekilde  mengenede  sıkarsanız  iki  yana  da  eşit  yığılma  yapacaktır    aksi taktirde   o kalın  kısım   sağa veya  sola  yatarsa  bir işe yaramıyacaktır  .kasdettiğiniz  o    yatma ise  haklısınız ama   resimdeki   boynuzlarda  öyle  bir durum  yok   

benim    yaptığım    doğrultma   da  yanlışmı   ?  yada   benim hatalarım  nelerdir  yazarsanız  sevinirim . http://img832.imageshack.us/g/dsc00347ri.jpg/
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2011, 19:53:09 Gönderen: halis ESEN »

agel

• Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.
  • 306
  • Ebu Davud Ahmet Geloğlu
  • Meslek: Tesbih
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #23 : 05 Ocak 2011, 16:10:51 »
Agel inanki kırılma yok yanlış anlaşılmaktan ötürü üzüldüm sadece çünkü amacım seni kırmak değildi çünkü istanbuldan tesbihciler benden istiyor boynuz ama inan yok kendimize bile yetmiyor ha boynuz eksikmi dolu ama dolgun boynuz yok  sana şöyle anlatayım beşyüz altıyüz çuval boynuz aldım içinden 1200 çift dolgun çıktı dolgun boynuzu çok bulamadığımız için insanlar doğrulturken hedel etmesin istiyorum.Saygılar.....
Hüseyin abi tamamdır , sıkıntı yok , ben de zaten dedim çok etli değil , şimdi ben de boynuz arıyorum , olursa haberim olsun , 11-12-13 mm et kalınlığı , hayırlı işler
Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #24 : 05 Ocak 2011, 16:54:00 »
Tekrar Merhaba Bir haber varmı acaba ? ! tane bile olsa çok hora geçicek.
Saygılar.
Cehalet Mutluluktur...

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #25 : 05 Ocak 2011, 17:11:19 »
Hüseyin Bey merhaba;
Daha öncede demiştiniz internete fazla giremiyorum diye ama malzeme talebimle ilgili olumlu veya olumsuz bir cevap dönerseniz sevinirim.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

orhanmuslu

« Yanıtla #26 : 15 Mart 2011, 23:07:50 »
Bıçak sapı için sert plastik kullanmak daha bisit oluyor. Boynuz sap mutlaka güzel duracaktır ama boynuzu işe yarar hale getirmek herkesin yapacağı bir iş değil diye düşünüyorum.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #27 : 16 Mart 2011, 13:05:19 »
Orhan Bey, konu sap için neyi tercih ettiğimiz değil.  :-\
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben