Bıçak Sanatı - Forum
Konu Dışı => Genel Muhabbet => Konuyu başlatan: gokhand - 10 Mart 2016, 19:58:57
-
Arkadaşlar selamlar, elinizde dededen atadan kalma hibrit olmayan genetiği değişmemiş eski tohumlar varsa kabul ederseniz ücreti mukâbil kabul etmezseniz bıçaklık malzeme değiş tokuş şeklinde tedarik etmek istiyorum. Hayırlı günler İyi çalışmalar dilerim
-
bende aradim. daha once bir pembe domates birligi kurmuslar tohum paylasiyorlarmis ama simdi calismiyorlar.
-
Etrafimda bu isle ilgilenenler vardi.haftaya soracam eger bulabilirsem haber veririm.
-
İlginize teşekkürler Arkadaşlar ben de elime geçen tohumları sizlerle paylaşmak isterim
-
malum köy yerınde tam bı tarım cennetı ataturk barajına 10 mesafedeyım sağıma soluma bakayım bulurum muhtemelen bızdekı yaşlılar hasatı kaldırdıktan sonra cekırdeklerını saklarlar seneye kullanırım hesabı senın ıcın bı araştırayım
-
Tamam da ne tohumu? Mısır.. aycekirdek..sekerpancari..bunlardan bolca mevcut..dometes veya biber
soruyorsan bizim burada ekme zamani fide seklinde satilir.. pembe etli domtes ve biberin cogu cinsi
domateste iddali kasabalar var ama dedigim gibi ekme zamani fide seklinde olur iyiaksamlar.
-
Unutmadan balkabagi da mevcut
-
Her sene 500 m2 bi yer ekiyorum muhtelif sebzeler iste. Salatalık kabak patlıcan domates biber fasulye damlama sulama ile. Bunun dışında soğan sarımsak nane maydanoz dereotu roka tere marul çilek ıspanak Vesaire Vesaire. Aralarında Ayçiçeği ve mısır muhtelif. Haaa bi de patatesi unuttum. Bu bahsettiğim sebzelerin iyi kalitelilerini tohumlarini fidelerini her yerde bulmak mümkün Fakat ben bunları aramıyorum Ben dededen atadan kalma hibrit olmayan genetiği değişmemiş eski kokusu eski tadı olan sebzeler arıyorum
-
Merhaba Gökhan bey,
Son 4 senedir annem, memlekette bostan yapıyor. Tohumları köylüden topladı. Kaynağını bilmiyorum ama emin olduğum şey son 3 senedir bir önceki senenin tohumlarını kullandığı. Denemek isterseniz memlekete gittiğimde bulabildiğim tohumlardan getirebilirim.
Benim favorim beyaz iri fasülye ve hozmur (küçük küçük patatesler) Yok böyle bir lezzet
Domates
Biber
Fasülye
Bal kabağı
Hozmur
Salatalık
Genetiği hiç bozulmamış atadan kalma olduğuna emin olduğum tekşey; burnu kızıl eriği. Köyde her yerde bu erikten var.yiyen çekirdeği tekrar toprağa attığı için çok fazla. Tam kızarmadan yenildiğinde taslı-ekşi, kızardıktan sonra tatlı bir erik
(http://turkagram.com/wp-content/uploads/2015/07/Erik-isteyen-buyursun.jpg)
Ayrıca,
agaclar.net forum sistesinde, her yil ücretsi tohum paylaşım etkinliği yapılıyor. Oraya da bakabilirsiniz..
-
Güzel bir düşünce:
Ben yıllardan beri aynı uygulamayı yapıyorum, eskiden kalma varsa arıyorum ama tohumların çoğu tarihe karışmış.
Yine de eski tohum bulursam ekiyorum.
Tüketmeyecek olsam bile yeter ki tohumu kalsın diyorum.
Çünkü daha önce alıp sakladığım tohumlar çürümüş ve yeşermemişti.
Tohumu bulmanın yanında saklamanın da önemli olduğunu bilelim.
Epeyce büyük alanda sebze üretiyorum.
Tohum alma tekniğine dikkat edip tohumları alıyorum. kendime yetiştirecek kadar tohum aldığımdan
Bana gönder deseler mahcup olurum.
Artık biraz fazla tohum almak gerekecek demek ki
-
Boran bey cok memnun olurum. Merakla bekliyorum . Bu arada bahcemizde onlarca cesit meyva agaci mevcut. Hepside eskinin fidanlari. Hani asi falan isteyen olursa. Murat Hocam sizede tesekkurler birgun nasib olsada urettiginiz ballarinizdan yesek :)
-
Bal sorun değil.
-
Gökhan hocam köye gidince bi bakayım babamda mısır trakya karpuz kırmızı sarı ve domates var çekirdek olarak
-
Konu tohum bulmaktı ama ben tohum nasıl alınır, o konuyu açayım.
Bir çok üye tohum almayı biliyordur ama bilmeyenlere işine yarar diye düşünüyorum.
Bilindiği bitkilerin ortasındaki tohumlar ıslaha uygun olanlardır, sapa yakın ve uç bölümündeki tohumlar uygun değildir.
İyi ve verimli bitki üretmek isteyenler yalnızca ortasındakileri almalılar.
Ortadan tohum alınca daha etli ve az çekirdekli bitkiler üretilir.
-
Konu tohum bulmaktı ama ben tohum nasıl alınır, o konuyu açayım.
Bir çok üye tohum almayı biliyordur ama bilmeyenlere işine yarar diye düşünüyorum.
Bilindiği bitkilerin ortasındaki tohumlar ıslaha uygun olanlardır, sapa yakın ve uç bölümündeki tohumlar uygun değildir.
İyi ve verimli bitki üretmek isteyenler yalnızca ortasındakileri almalılar.
Ortadan tohum alınca daha etli ve az çekirdekli bitkiler üretilir.
bence bu daha önemli elimizde olan meyvelerin nasıl tohumunu alacağımızı bilmiyoruz.bir iki fotoğrafla göstererek anlatsanız tam süper olacak
-
Evde ufak denemeler. Tohumlar doğal değil ama ileride belki bizde doğal tohumlar kullanma şansı yakalarız.
-
Merhaba,
Sizin ilacınız Facebook grubumuz " Ulusal Tohum Takas Merkezi" burada bulabileceğiniz ve paylaşılan orjinal tohum çeşitlerine inanamayacaksınız...
-
Çok teşekkür
-
Boran bey cok memnun olurum. Merakla bekliyorum . Bu arada bahcemizde onlarca cesit meyva agaci mevcut. Hepside eskinin fidanlari. Hani asi falan isteyen olursa. Murat Hocam sizede tesekkurler birgun nasib olsada urettiginiz ballarinizdan yesek :)
Gökhan bey,
Tohumlar hazır. Adresinizi yolarsanız uygun bir zamanda kargoya veririm.
* domates
* Salatalık
* Biber
* Pazı
* Mancar (kara lahana)
* Pırasa
* (ak ve kara) Kabak
* Marul
-
Teşekkürler domates ve biber için tohum zamanı Biraz geçti fakat gelecek seneye kullanırım adresim özelden yolluyorum
-
Boran Bey, "burnu kızıl eriği"nden tohum yahut fide ulaştırma şansımız varsa talip olacağım.
-
Boran Bey, "burnu kızıl eriği"nden tohum yahut fide ulaştırma şansımız varsa talip olacağım.
uzun süredir forumu takip edemiyordum, mesajı yeni fark ettim. hala ilgileniyorsanız bayramdan sonra yollamaya çalışayım?
-
Memnun olurum..
-
Hocam dededen kalma tohum bulmak çok zor. Ağaç meyve ağacı ise çok yaşlı bir ağaç ise onun tohumlarını almak mümkün ama. Ancak öyle baş edebilirsiniz. Şu an aradığınız biber, buğday ney ise bulmak neredeyse imkansız :/
-
Eniştemde 110 yıldan beri atadan ekilen domates var. Hibrit tohum degil yani. Ondan tedarik edebilirsem iletişime geçerim
-
Güzel haber... dört gözle bekliyorum