Bıçak Sanatı - Forum

Atölye Muhabbeti => Bıçakçılık => Bıçak bileme => Konuyu başlatan: cihankara - 04 Mart 2016, 14:36:36

Başlık: Karacasu Taşı
Gönderen: cihankara - 04 Mart 2016, 14:36:36
Bugün yatagan'dan siparis ettigim 6kiloluk karacasu taşim geldi. Tasin boyutlari 30*9,5*7 cm. Tasla epeyce ugrasmam gerekecek bazi yerlerinee kirik ve pütürlü bir yüzeyi var. Tam emin degilim ama tasta demir orani baya bir fazla bir tarafi küflü gibi.Tas gelir gelmez su ile denedim küt orta kalite bir bicagi 2-3 dakikada kabul edilebilir seviyeye getirdi. Sanirim taşi süt veya kuyruk yagi ile kaynatmam gerekiyormus bunun baska bir yolu yok mudur ? Sadece wd 40 ile kullansam iş yapmaz mi ?
(http://i.hizliresim.com/rM8jY7.jpg) (http://hizliresim.com/rM8jY7)
(http://i.hizliresim.com/57m4RL.jpg) (http://hizliresim.com/57m4RL)
(http://i.hizliresim.com/3LjNRM.jpg) (http://hizliresim.com/3LjNRM)
(http://i.hizliresim.com/nMmkkM.jpg) (http://hizliresim.com/nMmkkM)
Başlık: Ynt: Karacasu Taşı
Gönderen: sefaçabuk - 04 Mart 2016, 14:38:39
Cihan, öncelikle suyla kullanmanı öneririm ( şimdiye kadar yağla kullanmadıysan tabii)
Başlık: Ynt: Karacasu Taşı
Gönderen: cihankara - 04 Mart 2016, 14:43:30
Sefa abi, su ile denedim fena degildi tabi yag ile nasil olur bilmiyorum ilk önce size bir danişayim dedim, dogrusu daha önce iyi bir taş ile çalismadigim icin tasin iyi çalisip çalismadiginida bilemiyorum :)
Başlık: Ynt: Karacasu Taşı
Gönderen: AliAydın - 04 Mart 2016, 17:06:27
Merhaba, Aynı taştan bende de var. Alalı iki seneyi geçti. Deri masatla kombine şeklinde kullanıyorum. Ilk aldığımda yağla kullandım.Yağla gayet tatmin edici sonuçlar alıyorum. Sefa hocamın dediği gibi suyla deneme fırsatım olmadı.
 
Başlık: Ynt: Karacasu Taşı
Gönderen: cihankara - 04 Mart 2016, 17:14:34
Biraz once bi yuzuyle bende denedim, wd 40-ucuz makina yagi kullandim taş bariz sekilde fark gösterdi. Siz sütte veya yagda kaynatma işlemi yaptiniz mi ?
Başlık: Ynt: Karacasu Taşı
Gönderen: AliAydın - 04 Mart 2016, 17:48:43
Biraz once bi yuzuyle bende denedim, wd 40-ucuz makina yagi kullandim taş bariz sekilde fark gösterdi. Siz sütte veya yagda kaynatma işlemi yaptiniz mi ?

Kaynatma işlemi yapmadım. Ince yağla kullanıp ardından deri masatla bitiriyorum bilemeyi, yeterli oluyor. Doğal arkansas taşım da var ama genelde süs gibi duruyor köşede.
Başlık: Ynt: Karacasu Taşı
Gönderen: hüseyin75 - 04 Mart 2016, 21:16:57
Taş çok güzel . Güle güle kullanın. Kaç grit acaba
Başlık: Ynt: Karacasu Taşı
Gönderen: diriliş - 19 Mart 2016, 17:22:01
resimden kaç girit olduğu anlaşılabilir mi?
Başlık: Ynt: Karacasu Taşı
Gönderen: taner çiçek - 19 Mart 2016, 17:56:14
Bende de büyük bi parça var, suyla kullandım pek memnun olmadım girit taşı gibi geliy.
Başlık: Ynt: Karacasu Taşı
Gönderen: Soytürk Dönmez - 19 Mart 2016, 23:26:07


    Karacasu taşını bende kullanıyorum fakat bilemeye gelen fabrikasyon yani yumuşak sulu bıçaklarda iş görüyor. İş  kendi yaptığım bıçaklara gelince hiçbir işe yaramıyor. Ben su ile kullanıyorum fakat yağla da iş görüyor.
Başlık: Ynt: Karacasu Taşı
Gönderen: yuceldeniz - 20 Mart 2016, 11:37:20
Kaba bilemeler için kullanılabilir. Ben genellikle çok bozuk bıçakların ağızlarını ilk etapta düzeltmek için kullanıyorum daha sonra başka taşlarla bitirişi yapıyorum. Net olarak çok iyi olmadığını söyleyebilirim. Karacasu nun yine buna benzeyen sarı? renkli kösüre taşı var. Satılmıyor diye biliyorum...İlk etapta onu bir şeye benzetemedim, su ile ıslatıp bıçağı sürmeye başladığımda tanelerin çamura dönmeye başladığını ve oldukça agresif bir yapıda olduğunu gözlemledim. Tabii olarak sertlik değerleri varmış, kullananlar demişti. Bulabilirseniz onu tavsiye ederim.