Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Bıçakçılık => Konuyu başlatan: fatihsali - 28 Şubat 2016, 03:06:30
-
Bıçağın kullanılış amacına göre hangi taşlama yönteminin kullanılması gerektiğine dair forumda bi araştırma yaptım, "Ara" bölümünde çeşitli aramalar yaptım "Bıçakçılık " bölümünü de iyi bir şekilde taradım ama bulduklarım da tam olmadı. belki yorgunluktandır gözümden kaçtı onu da bilmiyorum. :( Kıymetli ustalar,forumdaşlar; bu taşlama yöntemini belirlerken örneğin "dağ-bayırda kullanılacak bir bıçak için scandi taşlama, günlük kullanıma uygun bir bıçak veya mutfak bıçağı için tam taşlama yapılır gibi net bir sınıflandırma mı var?
ya da yöntem belirlerken kullanım amacından ziyade kullanılacak lamanın kalınlığı,eni mi göz önünde bulundurulur?
-
Öncelikle iyi akşamlar bence profilin kalınlığı genişliği taşlaması bile önemli etken ornegin 3 mm kalın 30mm geniş bir profilde tam taşlama bir bıçağın keskinliği çok iyi olur fakat darbelerde sıkıntı olur diye düşünüyorum
-
Teşekkür ederim Erdem; bu durumda dayanıklılık ve keskinlik tercihi yapmak gerekiyor anladığım kadarıyla. Ya da ismini hatırlayamadığım bir ustanın profilinde yazdığı gibi "Scandi herşeyi keser" deyip devam edeyim :)