Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: tarpoon - 26 Şubat 2011, 00:43:15
-
malzeme 3,6 ck 67 başıma bela olan patlayıp çatlamaya bayılan çelik ;) dün sapını epox ıle yapıstırıp pımlerını şişirip bıraktım. bu gunde sapın işlemlerını bıtırdım. sap sıyah mıkarta percınler 316 kalıte paslanmaz çubuk .
ip deliği için 8,lık sarı boru kullandım .
aslında üşenmeyıp paslanmaz boru alsaydım ıyı olacaktı ama buda oldu sayılır.. ağzını tam olarak açmadım kullanmaya karar verdığımde açmayı düşünüyorum.
polısaj motoru olmadığı için dramel ıle hafıften falısajını yaptım. ortaya bu çıktı.. :)
-
Taner çok güzel görünüyor, ellerine sağlık. Mikartada polyester mi kullandın yoksa epoksi mi?
-
Teşekkür ederim ustam :) mıkarta,da polyester kullandım. ancak yanlış yaptığım bırseyler var sanırım çok uğrasmama rağmen istedığım parlaklığa ulaşamadım görsel açıdan.
ve kumaşın kalıtesı çok fark edıyor. sanayıde satılan ucuz kotlardan almıstım yarı sentetık sanırım istedığım gıbı olmadı acaıp grı gözuktu .
epoksı sıparıs verıp bırde onu denıyeceğim. ;)
-
Taner usta eline sağlık çok güzel olmuş... :)
-
Elinize sağlık çok güzel görünüyor.
-
Bu kadar guzel bir iscilik, daha guzel resimleri haketmiyor mu ?
-
çok güzel bir bıçak olmuş ustam, eline sağlık :2up
-
Taner usta eline sağlık çok güzel olmuş... :)
sağol ersen ,rıcam bana usta demeyın sadece çıraklık dönemını yaşıyorum. :)
-
Elinize sağlık çok güzel görünüyor.
tesekkur ederım Murat.
çok güzel bir bıçak olmuş ustam, eline sağlık :2up
teşekkurler emın..
-
Bu kadar guzel bir iscilik, daha guzel resimleri haketmiyor mu ?
evet aslında ıyı makro çekımler yapabılen bır makıneye ıhtıyacım var. ama sımdılık maalesef bununla ıdare etmek durumundayım.
resımlerde gözuktuğunden çok daha ıyı oldu..
-
abi eline sağlık gercekten hoş olmuş ama bu gün görmek nasip olamdı :)
-
teşekkür ederim Özgür.. sen bu hırs ve hızla çok daha ıyılerını yaparsın emınım. evde unuttum şansına :)
-
Güzel bir eser,tebrikler,namlu boyu kaç bunun?
-
çok güzel bir bıçak olmuş taner,
kullanım bıçaklarında sapın ele biraz büyük olması gerektiğine inanırım evirip çevirip kullanırken rahatlık sağlar diye. bu bıçakta da bu özelliği görmek çok hoşuma gitti ;).
eline sağlık. :2up
-
Ellerinize sağlık. Polyesterin türünden dolayı istediğiniz parlaklığı elde edemeyişiniz gayet normal. Biz 20 çeşit polyester üretiyoruz mesela. Daha fazla üreten firmalar da vardır. Kimisi jelkot gibi parlak yüzeye sahipken kimisi gerilime dayanıklı olabiliyor. Ce188 gibi bir ürünümüz var ki alttaki desenlerin görünmesini engelleyen bir yapıya sahip. (tekneler için) Levha tipi olanlar daha sıvı halde olmasının yanı sıra kabarcık yapmaz. Döküm tipi olanlar yüksek mekanik dayanım sağlar. SMC türü CE225 polyester ise en ekonomik olan modeldir. Akrilik arkası modeller beyaz renkli ve akrilik yüzeylere yapışma özelliğine sahiptir. Kuvars taş üretiminde kullanılan CE75 parlak ve saydamdır. Viskozitesi düşük. dış ortama son derece dayanıklı bir modeldir. Sıcak sertleşme metodu ile uygulanır. Bizim mikartalarda en çok kullanabileceğimiz model ama uygulaması biraz daha meşakkatli. Aslında bir konu açıp doğru polyesteri bulmak lazım diye düşünüyorum. Çünkü görüyorum ki birçok usta polyesteri kullanırken türünden bahsetmiyor. Ve sanırım alırken böyle bir ayrımdan da satıcılar kendilerine bahsetmiyor. Yurtdışı kaynaklarda bahsedilen bir tür var ise onun hakkında da araştırma yapabilirim.
-
Güzel bir eser,tebrikler,namlu boyu kaç bunun?
namlu boyu 8cm
kabze 10,5 cm
et kalınlığı3,2 ye ındı
sap acemı mıkartası
perçınler 316 kalıte 4mm paslanmazdan yapıldı :)
-
çok güzel bir bıçak olmuş taner,
kullanım bıçaklarında sapın ele biraz büyük olması gerektiğine inanırım evirip çevirip kullanırken rahatlık sağlar diye. bu bıçakta da bu özelliği görmek çok hoşuma gitti ;).
eline sağlık. :2up
bu kanuda aynı fıkırdeyız Gökhan. bıçagı kullanırken kabza kesınlıkle elımde kaybolmamalı. bana 10,5 veya 11 cm oldumu ıyı gelıyor. ayrıca ergonomısıde cabası . bıçakla calısırken yarım saat sonra acıtıyor dıye elınden atanlara şahıt oldum
beğenmene sevındım :)
-
anladım... Hayrı bu konudada senın bılgın yogun. senden rıcam taner pıyasada su mamul sızın ısınızı görebılır demen alıp denerım..sonuçları burda yayınlarız herkes faydalanır.
tekno marın era 4000 sıparısı verıcem bakalım onunla nasıl bır sonuç alıcaz. bırde görduğum kumas tamaman pamuk olmalı . ucuz etın yahnısı hesabı 5,10 tl kot alırsan ıstedığın sonucu alamazsın benım gıbı halıyle O:-)
-
Doğru ürün için Arge ve Labaratuara mail attım.
İsteklerimiz olarak:
Kumaşın veya kağıdın emebileceği yoğunlukta olması
El yatırması ve Pres yöntemi ile uygulanabilirliği
Hava kabarcığı yapmaması
İşlendiğinde parlak yüzey elde edilebilmesi
Güneşe (özellikle uv) ve soğuk ıslak iklim şartlarına dayanıklılığı
Saydam ve renksiz olması şeklinde belirttim. Bu özelliklere tam uyan yada en yakın ürünü bana maille dönecekler. Taner Abi ben de denemen için büyükçe bir numuneyi alıp ziyaretine gelirim . Hem tanışmış oluruz hem test ederiz hemde senin atölyeyi görmüş olurum.
-
teşekkür ederim Hayri. ne demek buyur gel :) çok memnun olurum..
-
Taner bey, çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
-
eline sağlık taner abi çok güzel olmuş :2up
bu arkadaşta hamon denemedin mi? yoksa ck67'de hamondan vaz mı geçtin?
-
Akın bu bıçakta hamon denıyordum kılı surdum kuruttum .su verme ısısına çıkardım tam suya sokacakken , durdum
soğumasını bekledım kıllerı tazeleyıp kendı yaptığım ısıl ıslem yağında suyunu verdım.
açıkçası çatlayıp patlamasına gönlum razı olmadı. ;)
hamon bellı belırsız var. ama asıtle fılan uğrasmadım. az bellı oluyor.. ama yuzeyı matlastırdım aliminyum oksitle ,çok guzel gozuktu. belkı yıne yaparım.
-
beni unutmayın gelirken erayıda tuzladan alıp gelirim
valla hafta sonu benim tank zımpara zislere ömür oldu artık önümüzdeki ay bant zımparayı bitirmek gerekiyor.ozamana kadar taner abinin başını ağrıtacam >:D
-
Taner bey, çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
tesekkur ederım Ahmet bey .. :)
-
özgür yapalım bıtane bant zımpara hemen.. ;) buyur herzaman beklerım..
-
abi hemen olmaz yıkılırım biraz zaman :(
-
Taner gerçekten azmine ve başarına hayranım, ellerine sağlık :2up