Bıçak Sanatı - Forum
Konu Dışı => Genel Muhabbet => Konuyu başlatan: borakent - 25 Ocak 2016, 22:31:45
-
Merhabalar.
Uzun zamandır mutfakta kullanacağım bir bıçak takımı oluşturmak için araştırma yapıyorum. Bu iş için güzel miktarda bütçe de ayırdım sayılır. Yemek yapma esnasında en fazla kullanılan bıçaklar olan şef bıçağı ve soyma bıçağı almaya karar verdim öncelikli olarak.
Sürbısa'nın Alman Krupp 4116 çeliğinden yapılma bıçaklarından 61930 Model şef bıçağında karar kıldım; ama satın almadan önce yine size sormak istedim. Forumda 4116 hakkında yaptığım araştırmadan elde ettiklerim: Çeliğin mutfak kullanımı için çok iyi olduğu ve sertliğinden ötürü bileme hususunda zorluk çıkarabileceği idi. Bu zorluğun üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum. http://www.bicakcim.com/v1/surmene-surbisa-dovme-sef-bicagi-61930.html (http://www.bicakcim.com/v1/surmene-surbisa-dovme-sef-bicagi-61930.html)
Bıçak budur, 115 TL gibi bir fiyatı var. Açıkçası size danışmamın en büyük sebebi bu fiyattır (Bu fiyata bir F. Dick de bulunabilir belki). Bıçağın bu bedeli hak ettiğini duyduğum an gönül rahatlığı ile alabilirim.
Şimdiden teşekkür ederim.
-
Ben Sürbısanın 61180 modelini aldım, çelik olarak sanırım T7Mo kullanılmış üzerinde öyle yazıyor, çok da önemli değil çünkü bıçağı çok ucuza aldım zevkle de kullanıyorum, çok uzun süre kesknliğini koruyor. Fiyatı da 20tl gibi. bence bu bıçağı bi alıp deneyin tatmin etmezse dediğiniz bıçağı alırsınız. Ben pişman olmayacağınızı düşünüyorum.
-
Ben Sürbısanın 61180 modelini aldım, çelik olarak sanırım T7Mo kullanılmış üzerinde öyle yazıyor, çok da önemli değil çünkü bıçağı çok ucuza aldım zevkle de kullanıyorum, çok uzun süre kesknliğini koruyor. Fiyatı da 20tl gibi. bence bu bıçağı bi alıp deneyin tatmin etmezse dediğiniz bıçağı alırsınız. Ben pişman olmayacağınızı düşünüyorum.
Tavsiyenizi değerlendireceğim teşekkür ederim.