Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Bıçakçılık => Bıçak bileme => Konuyu başlatan: Onur-Moltak - 28 Ekim 2015, 20:17:13
-
Birçok bileme taşı kullandım hiçbirinde istediğim verimi alamadım.Kullandığım taşlar girit(yağ taşı) Alüminyum oksit taş. 3000-8000 grit 2 yüzlü japon whetstone(Hepsi kağıt ve türefi şeyleri kesicek durumdaydı ama beni tatmin etmiyordu). en son olarak paraya kıyıp Spyderco Sharpmaker ı aldım.Kutu içeriği olarak2 tane farklı gridte taş ile gelmekte 1 tanesi brown medium stone diğeri ise fine stone(beyaz renkli) ilk denememde acımasızca her türlü iş için kullandığım opinel carbone no 7 de denedim harika bir sonuç verdi kol kılımı dokunduğu anda ucuruyor.2. denememde cold steel mini recon da yaptım fabrika çıkış ağzını bozmadan eski keskinliğine getirdim.3.Denemem t7 çeliğinden yapılmış olan orijinal sürbisa mutfak bıçağı. Asıl denemek istediğim ama ablama hediye ettiğim spyderco ladybug da deneyemedim.Özellikle benim gibi yüksek kaliteli bıçak koleksiyonu yapıp kullanmaya kıyamıyorsanız tavsiye ederim asla ağzını mı bozarım acaba derdi olmadan gönül rahatlıyla kullanıp eski haline bileyleyebilirsiniz.Bıçakları 40 derecede 20 20 olmak üzere biledim.
kutu içeriği:
2 adet farklı gritte taş
2 adet el koruma çubukğu
birçok farklı açıda bileme seceneği ile.
(http://i.hizliresim.com/bY6baG.jpg) (http://hizliresim.com/bY6baG)
(http://Birçok bileme taşı kullandım hiçbirinde istediğim verimi alamadım.Kullandığım taşlar girit(yağ taşı) Alüminyum oksit taş. 3000-8000 grit 2 yüzlü japon whetstone. en son olarak paraya kıyıp Spyderco Sharpmaker ı aldım.Kutu içeriği olarak2 tane farklı gridte taş ile gelmekte 1 tanesi brown medium stone diğeri ise fine stone(beyaz renkli) ilk denememde acımasızca her türlü iş için kullandığım opinel carbone no 7 de denedim harika bir sonuç verdi kol kılımı dokunduğu anda ucuruyor.2. denememde cold steel mini recon da yaptım fabrika çıkış ağzını bozmadan eski keskinliğine getirdim.Asıl denemek istediğim ama ablama hediye ettiğim spyderco ladybug da deneyemedim.Özellikle benim gibi yüksek kaliteli bıçak koleksiyonu yapıp kullanmaya kıyamıyorsanız tavsiye ederim asla ağzını mı bozarım acaba derdi olmadan gönül rahatlıyla kullanıp eski haline bileyleyebilirsiniz.
kutu içeriği:
2 adet farklı gritte taş
2 adet el koruma çubukğu
birçok farklı açıda bileme seceneği ile.
[img]http://i.hizliresim.com/NWDAOg)
Not:Elinizde bileylemeyi yapamadığınız bıçaklarınız var ise ücretsiz olarak bileyleyip size gönderebilirim.
koleksiyonumun bir bölümü :)
(http://i.hizliresim.com/o9V7pR.jpg) (http://hizliresim.com/o9V7pR)
(http://i.hizliresim.com/d0BbE7.jpg) (http://hizliresim.com/d0BbE7)
son olarak deri masat yapımı konusunda güncel bir konu bulamadım forumda hep resimler uçmuş durumda beni bilgilendirebilecek biri var mı ? nasıl bir deri kullanabilirim(cins(dana-koyun-keçi vb.ters veya parlak tarafı) met-par yaklaşık kaç grid e denk geliyor v.b ?
-
Hatırı sayılır bir zaman kullandım.
Amatör biley için iyi ama profesyonel işler için iyi sayılmaz.
Deri masat şart bu işlerde.
Taşları bulaşık süngeri ve deterjanla temizleyebilirsiniz.
-
Hatırı sayılır bir zaman kullandım.
Amatör biley için iyi ama profesyonel işler için iyi sayılmaz.
Deri masat şart bu işlerde.
Taşları bulaşık süngeri ve deterjanla temizleyebilirsiniz.
deri masat şart ama ne onu yapıcak zamanım var bu sene üniversite sınavına hazırlandığımdan dolayı nede onun malzemesini toparlıcak zaman hazır satılan birkaç yer buldum yurtdışından sırf kargosu astarından pahalıya denk geliyor
-
Deri masatı gözünüzde büyütmeyin hiç deri bulamıyorsanız eski bir deri kemerin bir parçasını düzgün bir yüzeye örneğin bir ahşaba iç kısmı yukarda kalacak şekilde yapıştırın oldu bitti.
-
Deri masatı gözünüzde büyütmeyin hiç deri bulamıyorsanız eski bir deri kemerin bir parçasını düzgün bir yüzeye örneğin bir ahşaba iç kısmı yukarda kalacak şekilde yapıştırın oldu bitti.
+1
-
vakit bulabilirsem evdeki eski kemeri bir bölümünü kesip met-par ile denicem sonuçları yazarım teşekkürler
-
bende kullanıyorum bu setti gerçekten iyi iş çıkartıyor
güle güle kullanın
-
vakit bulabilirsem evdeki eski kemeri bir bölümünü kesip met-par ile denicem sonuçları yazarım teşekkürler
Hocam ürünü nereden aldığını öğrenebilirmiyim ? Amazonda türkiyeye göndermiyorlar, ebaydada çok fena kargo biniyor. Türkiyede satan yok bildiğim kadarıyla.
Birde lansky'i mi önerirsiniz yoksa bunu mu ?
-
sanırım meydan avda var
-
sanırım meydan avda var
sanırım yurtdışından getirmek gerekecek. İnternet sitelerinde gördüğüm kadarıyla %200 karla satıyorlar :o
-
Aliexpresten onerebileceginiz iyi bi biley seti onerirmisiniz
-
Hayırlı olsun, bende nereden ve ne kadara aldığınızı merak ettim :)