Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Bıçakçılık => Bıçak bileme => Konuyu başlatan: Taner KOLATAN - 16 Eylül 2015, 13:40:14
-
merhaba değerli forum üyeleri bıçak bileme konusunda pekçok konu okudum ve uyguluyorum ancak masat kullanımı konusunda çok detaylı bilgi bulamadım forumda mutfak bıçakları ve kasap bıçakları benim kullandığım deri masat istediğim performansı vermiyor ve de pratik değil bunun içinde çelik masat tercih ediyorum dün 30 tl ye akgün marka kasap tipi yassı 10 inç bir masat aldım hali hazırda ise 10 tl ye aldığım epinox marka mutfak tipi oval masat vardı ancak dün aldığım masat epinox ile aynı sonucu vermedi sizce masat kalitesi fiyatla mi çelik ile mi yoksa oval ve yassı olması ile mi alakali birde kaliteli bir masatta ne ye dikkat etmek gerekir
-
Ayakkabicilarin pekteka biledikleri muhtemelen seramik alman mali kucuk bi masat var . Cok is goruyor. Meslek aakkabi yazmissinda
-
ben perakende ayakkabı ve çanta satışı ile uğraşıyorum bahsettiğiniz masati bende biliyorum genelde kundura tamircilerin kullandığı bir masat biz elmas masat deriz buna Ama boyu kısa bir masat olduğu için mutfak ve kasap bıçakları için biraz küçük kalıyor ve düştüğü zaman kırılma ve çatlama olabiliyor benim amacım masatların kalitesinin neye göre sınıflandırılıp kaliteli bir masat nasıl anlaşılır sorusu na cevap arıyorum birde masatların kullandıkça kendini yenilediği ve bir rodaj süresi olduğundan bahsediliyor bu doğru mu?
-
USTAM EN İYİ MASATLAR FLÜGEL(SOLİNGEN) VE DİCK TİR. MASAT KULLANDIKÇA AÇILIR CÜNKU PASALNMAYA KARŞI YAPILAN KROM KAPLAMA KALKAR ALTTA KOYU RENKLİ VANADYUMLU ASIL ÇELİK ORTAYA ÇIKAR.
-
USTAM EN İYİ MASATLAR FLÜGEL(SOLİNGEN) VE DİCK TİR. MASAT KULLANDIKÇA AÇILIR CÜNKU PASALNMAYA KARŞI YAPILAN KROM KAPLAMA KALKAR ALTTA KOYU RENKLİ VANADYUMLU ASIL ÇELİK ORTAYA ÇIKAR.
Küçük harf lütfen...
-
Teşekkür ederim sayın zenon benimde merak ettiğim buydu ve aldığım masat da biraz da olsa açılmaya başladı.
-
Saf kromun çelikten daha sert olduğunu zannediyorum gerçekten böyleyse masatın üzerindeki krom kaplamanın kakması daha sertten daha yumşağa geçer. Faydası azalır . Başka bir açıklaması daha olmalı. Masat rodajının bence .
-
okadarını bilmiyorum ama kasapların krom kaplamayı kaldırmak için türlü yollara basvurduğunu iyi biliyorum. ustam bu sitede masat hakkında hertürlü teknik detay var http://fluegel-css.de/eindex.php?cat=260