Bıçak Sanatı - Forum

Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: Ahmet Arıkan - 22 Ağustos 2015, 18:37:56

Başlık: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: Ahmet Arıkan - 22 Ağustos 2015, 18:37:56
Tüm foruma selamlar...
elimde kalan son 80crv2lerden, önümüzdeki bayram için bir tane kurban kesme bıçağı yapmaya çalıştım. elimde pek zımpara yoktu, biraz da üşengeçlik diyelim. bu sebeple bıçağa pek itina gösteremedim.  ::) kabza pimsiz oldu bu sefer fakat bolca epoksi sürdüm. hayvan boğazlamak için kullanılacak ama umarım elimde kalmaz.  ;)
çelik:80crv2
kabza: desenli ceviz (tik yağı yapıldı)
toplam boy: 30 cm
namlu boyu: 18cm
kabza boyu: 12cm
ısıl işlem: şalomayla kendim suyunu verdim.
meneviş: kaynayan suda 2 saat bekletildi.

buyrun fotoğraflar:

(http://s2.postimg.org/4qz8144ux/20150820_132714.jpg)
(http://s2.postimg.org/9hz3j4xp5/20150820_132721.jpg)
(http://s2.postimg.org/fgcwtdgnt/20150820_132741.jpg)
(http://s2.postimg.org/nusjhghp5/20150820_132747.jpg)
(http://s2.postimg.org/4ut1hdac9/20150820_132843.jpg)
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: Emrah - 22 Ağustos 2015, 19:10:26
Eline saglık kardeşim. Tek seferde kemige dayanacak gibi duruyor
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: alperuzel - 22 Ağustos 2015, 19:29:37
Görüntüsü hafif mutfakvari duruyor ama çok güzel bir bıçak öokda güzel işçilik olmuş elinize sağlık
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: Ahmet Arıkan - 22 Ağustos 2015, 19:49:13
Görüntüsü hafif mutfakvari duruyor ama çok güzel bir bıçak öokda güzel işçilik olmuş elinize sağlık
Eline saglık kardeşim. Tek seferde kemige dayanacak gibi duruyor
güzel yorumlarınız için teşekürler. Beğendiğinize sevindim :)
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: taner çiçek - 22 Ağustos 2015, 19:57:12
çok güzel olmuş, eline sağlık ustam.
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: Osman Kurt - 22 Ağustos 2015, 20:13:46
Elinize sağlık  :2up Kabza çok güzel olmuş.Bıçak tarzıda biraz Brian Goode'ye benziyor.
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: Adem Tören - 22 Ağustos 2015, 20:27:00
elıne koluna saglık keske pım taksaydın kabza elınde kalmaz ınsaallah
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: Fatih IŞIK - 22 Ağustos 2015, 20:40:26
Eline sağlik kardeşim hayvan görünce direk yatar :) güzel olmuş :2up
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: marslan_51 - 22 Ağustos 2015, 21:33:11
   Eline sağlık gercekten saglam ve guzel görünüyor. Bence aceye getirrmeden bitirmek gerekli, aceleye getirdiğim her işte mutlaka sonradan pişman oluyorum. Bu kadar guzel bir işçilik daha güzel ve titiz bir bitirişi hakediyor bence. Tekrar eline emeğine sağlık.
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: tatenkof - 22 Ağustos 2015, 21:49:31
Elinize sağlık Hocam, sadece boğazlamada kullanılacaksa pimsiz olması kabul edilebilir.  :2up
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: hüseyin75 - 22 Ağustos 2015, 22:19:18
Elinize sağlık çok şahane olmuş. Buna japon su taşı yakışır.
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: damasscus(Ömer Yüksel GÜNER) - 22 Ağustos 2015, 23:39:02
Gayet güzel olmuş hocam ellerinize sağlık. Sonradan delip taksanız da olur sanırsam ::)
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: Ahmet Arıkan - 23 Ağustos 2015, 00:07:56
çok güzel olmuş, eline sağlık ustam.
teşekkür ederim ustam.
Elinize sağlık  :2up Kabza çok güzel olmuş.Bıçak tarzıda biraz Brian Goode'ye benziyor.
Sağolasın Osman kardeşim. bıçağın formu 92 yapımı bir yatağan bıçağından esinlenmeyle ortaya çıktı. onun sırtı düzdü, ağız kavisi biraz daha küttü. ben kendi gözüme hoş gelecek şekilde biraz düzenledim.
elıne koluna saglık keske pım taksaydın kabza elınde kalmaz ınsaallah
teşekkürler ustam. bıçağın sap kısmına su vermedim. pim monte edebilirim. en fazla yarım saatlik işi var. ama önce Ali kardeşimin yollayacağı pimlerin gelmesi gerek, zira pimim kalmadı  :)
Eline sağlik kardeşim hayvan görünce direk yatar :) güzel olmuş :2up
teşekkür ederim ustam.
   Eline sağlık gercekten saglam ve guzel görünüyor. Bence aceye getirrmeden bitirmek gerekli, aceleye getirdiğim her işte mutlaka sonradan pişman oluyorum. Bu kadar guzel bir işçilik daha güzel ve titiz bir bitirişi hakediyor bence. Tekrar eline emeğine sağlık.
yorumun için teşekkür ederim ustam. aslında benim ki acelecilik değil de biraz imkan kısıtlılığı, biraz da bu bıçağa hizmet bıçağı olarak bakmamdan kaynaklı. kurbanı boğazlayacak ve işi sona erecek. yine de ince kum zımpara alıp, az biraz daha detaylı işçilik yapabilirim. dediğinizde haklısınız.  :)
Elinize sağlık Hocam, sadece boğazlamada kullanılacaksa pimsiz olması kabul edilebilir.  :2up
teşekkürler Alper hocam
Elinize sağlık çok şahane olmuş. Buna japon su taşı yakışır.
teşekkür ederim. bu bıçağı 80crv2den yapmamın nedeni çok iyi keskinlik alması. şu an 1500 kuma kadar bileyli ve gayet keskin. ama dediğiniz gibi daha ince kumlarda japon su taşlarından olsaydı, ustura konforu yakalanabilirdi. fakat şu an için japon taşları biraz ertelemem gereken bir güzellik.
Gayet güzel olmuş hocam ellerinize sağlık. Sonradan delip taksanız da olur sanırsam ::)
teşekkür ederim ustam. evet dediğiniz gibi sonradan da takılabilir. sap kısmına su vermedim. hala yumuşak. delindikten sonra zaten basit işi var.  :)
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: Salim Türk - 23 Ağustos 2015, 15:14:07
Çok iyi görünüyor. İyi de iş yapacaktır ama pim görünmesini istemiyorsan bile gizli pim yapsaydın keşke. Ellerine sağlık  :2up
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: Ahmet Arıkan - 23 Ağustos 2015, 16:15:58
Çok iyi görünüyor. İyi de iş yapacaktır ama pim görünmesini istemiyorsan bile gizli pim yapsaydın keşke. Ellerine sağlık  :2up
Teşekkür ederim  Salim ustam  :)
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: konyali - 24 Ağustos 2015, 02:44:25
Çok güzel olmuş. Nice makbul kurbanlar kesersiniz inşallah bu heybetliyle.
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: Ahmet Arıkan - 24 Ağustos 2015, 10:27:07
Çok güzel olmuş. Nice makbul kurbanlar kesersiniz inşallah bu heybetliyle.
Teşekkür ederim  :)
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: Acur Firarda - 24 Ağustos 2015, 10:42:27
Elinize sağlık profili çok beğendim...
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: mehmet dülcek - 24 Ağustos 2015, 11:12:20
Eline sağlık çok güzel duruyor
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: gokhand - 24 Ağustos 2015, 11:16:32
sadece kelle kesecekse eninin daha dar olmasında fayda var 2.5 cm ideal. Yani kesim esnasında daha işlevsel oluyor. ( kurbanda tek günde 30 büyük baş halleden bir kasabın özel siparişinden dolayı soyluyorum) .meneviş olayı ise daha ilginç :)
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: Ahmet Arıkan - 24 Ağustos 2015, 11:31:42
Elinize sağlık profili çok beğendim...
teşekkürler
Eline sağlık çok güzel duruyor
teşekkür ederim
sadece kelle kesecekse eninin daha dar olmasında fayda var 2.5 cm ideal. Yani kesim esnasında daha işlevsel oluyor. ( kurbanda tek günde 30 büyük baş halleden bir kasabın özel siparişinden dolayı soyluyorum). Boyu ideal namlu boyu güzel. Isıl işlem şaloma ile 80cv2  detayları merak ettim .meneviş olayı ise daha ilginç :)
yorum için teşekkür ederim ustam. bıçağın eni 3,5 cm civarı. tam ağız açtım, dalmasında sıkıntı yok. fakat tabi ki kesim işinde profesyonel sayılmam. kasabın elbet bir bildiği vardır.  :) şalomayla ısıl işlemi ise: 5 cm kalınlıktaki refrakter tuğlalardan basit şekilde ocak yaptım. daha doğrusu sadece tuğlaları dizdim. yani şamotla birleştirmeden deneme amaçlı ilk defa bu bıçakta kullandım. bıçağı güzelce kızarttıktan sonra mıknatısla manyetikliğini kaybedip kaybetmediğine baktım. mıknatıs çekmemeye başlayınca az daha ısıtıp motor yağında suyunu verdim. meneviş için ise: annemin odun ateşinde, kazanda mısır kaynatmasından faydalandım  :) bıçak yapım işini bahçe evinde yapıyorum ve elektrikli fırın yok. ben de ısı kontrolünü sağlamak için en iyi bu yöntemi buldum. 2 saat mısırların yanında bıçağım kaynadı. suyun 100 derece civarında sürekli durduğunu varsayarsak termostat yerine ateşin altına odun sürerek ısıyı kontrol ettim  8)
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: Rıza - 24 Ağustos 2015, 13:10:47
Elinize sağlık.Çok güzel bir bıçak olmuş.Özellikle kabza formuna bayıldım.
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: alitutuncu - 24 Ağustos 2015, 14:45:02
ellerinize sağlık, güzel sağlam bir bıçak.
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: Ahmet Arıkan - 24 Ağustos 2015, 15:10:10
Elinize sağlık.Çok güzel bir bıçak olmuş.Özellikle kabza formuna bayıldım.
teşekkürler Rıza hocam.
ellerinize sağlık, güzel sağlam bir bıçak.
teşekkür ederim
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: Volkan - 24 Ağustos 2015, 21:10:05
Kasap konusunu bilmem ama göze hitap ediyor. Meneviş konusunda ustalarımız kendi sıcaklığında menevişliyorlar. Isıl işlemi madem deneme yoluyla yaptınız menevişide deneyebilirdiniz. Bence gayet güzel olmuş. Elinize sağlık.
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: Ali Yiğit Özkan - 24 Ağustos 2015, 21:40:54
Güzel çalıma olmuş, ellerine sağlık kardeşim. Bu arada biraz pim yolladım, pim tak sen buna. Bir sakatlık çıkmasın kesim esnasında :)
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: Ahmet Arıkan - 24 Ağustos 2015, 21:53:00
Kasap konusunu bilmem ama göze hitap ediyor. Meneviş konusunda ustalarımız kendi sıcaklığında menevişliyorlar. Isıl işlemi madem deneme yoluyla yaptınız menevişide deneyebilirdiniz. Bence gayet güzel olmuş. Elinize sağlık.
beğendiğinize sevindim. menevişi şalomayla yalırdı elbet ama rengi kaçırırsam tekrar yumuşatırım diye çekinceme de kaldım. 80crv2 oldukça esnek bir çelik. sıkıntı çıkartmayacaktır diye düşünüyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=mp7XM7g8tdg

Güzel çalıma olmuş, ellerine sağlık kardeşim. Bu arada biraz pim yolladım, pim tak sen buna. Bir sakatlık çıkmasın kesim esnasında :)
Sağol Ali. çelik ve pimler için ayrıca teşekkür ederim  :)
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: tarpoon - 26 Ağustos 2015, 16:10:13
şayet ısıl işlemin doğru yapıldığını farzedersek  meneviş sorunlu dıyebılırım.  250 / 240 c bır saat yapıyorum ancak yeterli yumusaklığa geliyor. bence elınızdekı bıçak çok sert ve kırılabılır.  ayrıca masat kullanacaksanız sıkıntı çıkaracaktır.
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: Ahmet Arıkan - 26 Ağustos 2015, 16:24:51
şayet ısıl işlemin doğru yapıldığını farzedersek  meneviş sorunlu dıyebılırım.  250 / 240 c bır saat yapıyorum ancak yeterli yumusaklığa geliyor. bence elınızdekı bıçak çok sert ve kırılabılır.  ayrıca masat kullanacaksanız sıkıntı çıkaracaktır.
Yorumun için teşekkür ederim Taner ustam.  :) Dediğiniz gibi meneviş sıcaklığı biraz düşük oldu. Fakat sadece hayvanı boğazlayacak ve işi bitecek. Aslında ilk ısıl işlem ve meneviş denememdi. Kırılırsa da eğitim zaiyatı olarak kayda  geçiririz  :) Masat kullanmıyorum. Taşta bileyledim. Az kullanılacağı için  köreldikçe taşta bileylerim diye düşünüyorum.
Başlık: Ynt: Kurban Kesme Bıçağı - 80crv2
Gönderen: BUŞGUT - 27 Ağustos 2015, 16:40:11
Elinize sağlık  :)