Bıçak Sanatı - Forum

Konu Dışı => Genel Muhabbet => Konuyu başlatan: tarık - 14 Ocak 2011, 23:50:52

Başlık: dana boynuzu
Gönderen: tarık - 14 Ocak 2011, 23:50:52
arkadaşlar dana boynuzunun içindeki kemik nasıl çıkar haberi olan varmı benimki kurvbandan beri tuzun içinde bekliyor daha ne kadar beklemem lazım sadece kaplama yapacağım okadar
Başlık: Ynt: dana boynuzu
Gönderen: idris hacısüleymanoğlu - 15 Ocak 2011, 10:05:42
ısıtarak yada buharla haşlayarak cıkartabilirsin kemiği
Başlık: Ynt: dana boynuzu
Gönderen: Berke Boyacı - 15 Ocak 2011, 12:48:17
Lütfen biraz araştırma yapalım...

http://www.bicaksanati.com/forum/malzeme-tedariki/koc-boynuzu/

Yoksa dana boynuzu içinde aynı yöntem geçerli değilmi ???
Başlık: Ynt: dana boynuzu
Gönderen: Abdurrahman - 15 Ocak 2011, 16:42:54
siz onu tuzun içine niye koydunuzki boynuzları güneşe koyun kokmasın diyorsan üzerine kireç tozu  dök güneşte kuruduktan sonra uç kısmından tutup sert yere çıkarmak için vurusan çok basit cıkar önce boynuzu güneşte kurut
Başlık: Ynt: dana boynuzu
Gönderen: tarık - 15 Ocak 2011, 23:53:26
bu aralar pek bir güneş yok tavsiyeleriniz için tşk ler biraz daha tuzda dursun sonra onu haşlma ile çıkartmaya çalışacam haber veririm ben size tşk ler
Başlık: Ynt: dana boynuzu
Gönderen: Abdurrahman - 17 Ocak 2011, 16:54:32
eğer haşlama yaparsan bonuzun içinde doğal olarak bulunan yağ tabakası  koybolursa boynuz hiç işe yaramaz eğer haşlarsan sonra işlem olarak ne doğrultabilisin hadi doğrulttun diyelim boynuz işlemden sonra parlanmaz zaten doğrultma sırsında haşlanan boynuz hem yanar hemde doğrultma sırasında çok çabuk kırılır dayanıklılkık kalmaz hailama yöntemi yanlış bir yöntemdir boynuz kurusun içinde özü çok basit cıkar siz üzülmeyin