Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Kesici el aletleri => Konuyu başlatan: Rıza - 19 Haziran 2015, 19:38:03
-
Japonların katanaları kırpıp kırpıp tanto yapmalarına özenir niye bizde böyle şeyler yapmayız diye hayıflanırdım. Mutlaka kendi ürünlerimizle benzer bir şey yapılmalıydı.4 mm ck67 den zırh profili kesildi. Sırt deseni yapıldı.Tek taraflı ağız açıldı.Isıl işlem yapılırken yamultuldu ve çatlatıldı.Sonra çatlak bölgeden kesildi.Ağızda başka çatlaklar olduğu görülünce çatlak olmayacak şekilde ağız tıraşlandı.Flap disk ve dimmer ile devamlı suda soğutularak yavaş yavaş yeni tek taraflı ağız açıldı.Biraz çürüsün diye beklettiğim kestane dalından kabza yapıldı. Yüksek moral nedeniyle elde perdaha gerek görülmeyip matkap ve pimli mop zımpara ile devam edildi.Olan olmuş bir de yüzeye hardal patine uygulandı.Kabzaya tik yağı sürüldü.Hem Japonlardan geri kalmadığımızı gösterdim, hem de bir akrabamın pide partilerine giriş hakkım oldu. 8)
(http://i.hizliresim.com/JYJV7W.jpg)
(http://i.hizliresim.com/yMaGA9.jpg)
(http://i.hizliresim.com/WnvX6P.jpg)
(http://i.hizliresim.com/kkzM1y.jpg)
(http://i.hizliresim.com/NqBL9Q.jpg)
(http://i.hizliresim.com/a5Qny7.jpg)
-
Elinize saglık gayet kullanışlı görünüyor. Ayrıca kiraz da güzel desenler vermiş :2up
-
Ustam cidden çok iyi ellerine sağlık. Hardal patine olayı çok yakışmış.
-
eline sağlık ustam .ok güzel olmuş :2up
-
Elinize saglık gayet kullanışlı görünüyor. Ayrıca kiraz da güzel desenler vermiş :2up
Canım kiraz mı çekti ne. Kestane okuyup kiraz yazıyorum :D
-
Güzel yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar. Sağolun. Yukarıda biraz espri katarak anlattım.Zırhı ısıl işlemde yamultup çatlatınca çöpe atmadım.Bacanağım Yalova'da evinin arkasına yaptığı fırında devamlı pide pişirip davet ediyordu.Ona nasip oldu.Mutfakta da çok iyi iş görecek bir alet oldu ama paslanma sorunu var.
-
Rıza Hocam, eline sağlık gayet işlevsel olmuş. Bu tür zırhlarda paslanma sorununun önüne geçmenin en iyi yolu, kuyruk yağıyla yağlamaktır, tavsiye ederim.
-
Rıza usta pide yemek mi yoksa o pideyi bölmek mi işin keyifli tarafı :2up :2up :2up eline sağlık güzel pideci..
-
Ustam ellerine sağlık. Ramazanda iyi iş yapar.
-
Rıza Hocam, eline sağlık gayet işlevsel olmuş. Bu tür zırhlarda paslanma sorununun önüne geçmenin en iyi yolu, kuyruk yağıyla yağlamaktır, tavsiye ederim.
Sefa Hocam, çok önemli olan bu bilgi için teşekkür ederim.Tavsiyenize uyacağım
Rıza usta pide yemek mi yoksa o pideyi bölmek mi işin keyifli tarafı :2up :2up :2up eline sağlık güzel pideci..
Teşekkür ederim Aykut Bey.Benim için kendi yaptığı bir aletle yemeğini hazırlamak veya bir işini yapmak çok hoş bir duygu.
Ustam ellerine sağlık. Ramazanda iyi iş yapar.
Teşekkür ederim Deniz ustam.
-
Rıza hocam ellerinize sağlık,çok güzel olmuş
öğrenmem gereken çok şey var siz ustalarımdan...
-
Elinize sağlık,aksaklığı güzel değerlendirmişsiniz.
-
Ellerine sağlık Hocam. Bu kalan kısmı ile bile güzel kıyma çıkartır bence.
-
Rıza hocam ellerinize sağlık,çok güzel olmuş
öğrenmem gereken çok şey var siz ustalarımdan...
Teşekkür ederim.Hep beraber öğreniyoruz.
Elinize sağlık,aksaklığı güzel değerlendirmişsiniz.
Teşekkür ederim.
Ellerine sağlık Hocam. Bu kalan kısmı ile bile güzel kıyma çıkartır bence.
Teşekkürler Salim ustam.
-
Elinize sağlık Rıza hocam. Kullanışlı bir şey olmuş. :2up
-
Hocam eline sağlık, bunu görünce hatalar sonucu ıskartaya ayırdığım tüm bıçak ve profilleri çöpten çıkardım. İlhamı aldık bakalım:)
-
Rıza hocam ellerine sağlık.
-
Rıza Ustam ellerinize sağlık...
-
Rıza hocam ellerinize sağlık :2up :2up
-
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.