Bıçak Sanatı - Forum
Forum Muhabbeti => Etkinlikler => Konuyu başlatan: Rıza - 23 Nisan 2015, 21:18:48
-
Gidemeyecek arkadaşlar için çektiğim fotoğrafları paylaşayım istedim.Fuar pazar akşamına kadar devam edecek.Tutuşumdan anlayacağınız gibi Aküs'ün çiftesi birazcık pahalı 18850 tl.
https://www.youtube.com/watch?v=HHDhiQJodyQ&feature=youtu.be (https://www.youtube.com/watch?v=HHDhiQJodyQ&feature=youtu.be)
-
ne var ikide balıkçı fotosu çekseydin :D :D ellerine sağlık ustam gözümüz gönlümüz açıldı..çok niyetlendim geleyim diye ama nasip olmadı..inşallah seneye
-
Rıza hocam paylaşım için teşekkürler. Keşke gidebilseydim 2 gün çıkmazdım valla :)
-
Sayenizde gitmiş kadar olduk. Elinize sağlık.
-
Sayenizde gitmiş kadar olduk. Elinize sağlık.
+1
-
Teşekkürler bende bu gün gidecem inş. Şu beyannameleri bir vereyim. :2up :2up :2up
-
İnşallah cumartesi de ben gideceğim
-
Fuara geçen sene de bu sene de gittim. Olumlu izlenimlerim; hem yerli hem yabancı bıçak katılımcısı geçen seneye göre oldukça fazla artmış. Üstelik standlara bu sene ilgi de fazla alışveriş de fazla. Umarım artarak devam eder. Olumsuz izlenimlerim; bazı yerli firmalar fuar ve panayır kavramını sanırım karıştırmışlar. Bir kasaba panayırında amaç çok satmak veya bir daha karşılaşma ihtimali olmadıkları insanlara pahalı satmak olabilir. Ama burası ciddi bir platform. Birinci amaç satış değil tanıtım olmalı. Güzel standlar yapın. Bıçakların üzerinde etiketleri ve fiyatları olsun. Gerekirse fuara özel indirimler yapın. Amatör ruhu kaybetmeden profosyenelleşmeleri dileğiyle. Ümit var. Böyle bir forum varsa elbet gerisi de gelecek.
-
Çok teşekkürler Rıza hocam valla izlerken yerimde zor durdum, üstelik dalış ekipmanları da var olmadı şimdi bu :D insanın fuardan ayrılası gelmiyor gerçekten hocam tekrardan teşekkürler paylaşım için :)
-
Teşekkürler hocam. Rakamı önce bin sekizyüz okumuştum, Onsekizbini sonra fark ettim. Aküs ün çifte kalitelerini duymuştum. Peki sizce bu rakamı hak eden bir tüfek mi?
-
iyi oldu gidememiştik.eline sağlık
-
Ben teşekkür ederim arkadaşlar.Fuarda gezerken aldığım zevki sizlerle paylaşmak istedim.
Burada yazacaklarımda forum kurallarına aykırılık varsa moderatör arkadaş uyarabilir-iletimi silebilir.
Teşekkürler hocam. Rakamı önce bin sekizyüz okumuştum, Onsekizbini sonra fark ettim. Aküs ün çifte kalitelerini duymuştum. Peki sizce bu rakamı hak eden bir tüfek mi?
Emrah bey, Aküsün çiftelerinde bulunan yekpare namlu, tam çakmaklı sistem, gravür kundak vs fyatı artırıyor. Ama ben o parayı verir miydim hayır. Veren hatta altın işleme yapar mısınız diyenler de var. Bu kişilerin tercihi. Fuarda benim ilgi alanıma göre Aküs, Akdaş ve Kooperatifin ürünleri bana göre öndeydi.(Yarım otomatiklerle ilgilenmiyorum. Ava gidemiyorum. Havalı tüfek , havalı tabanca ve arada sırada meskun mahal dışında yaptığım atışlarla nefsimi köreltiyorum. Uzun yıllar poze kullandım.Yaşlandıkça fikirlerim-zevlerim değişiyor. Gönlüm şimdi çifteden yana. Maddi olarak biraz rahatlasam süsü püsü, gösterişi olmayan ama işini iyi yapan bir çifte alacağım.) Pozelerde fiyatları da göz önüne alarak Akdaşın ve Kooperatin tüfeklerini, yan yana da da Aküsün tüfeklerini çok beğendim. Akdaşın yetkililerine neden çifte yapmadıklarını sorduğumda ileride yapılabilir dediler. Sadık Ustanın Akdaş tada çifte üretmesini bekliyorum. Kalite olarak güzel tüfekler ürettiğimizi düşünüyorum. Yabancı markaları da inceledim. Bizim tüfeklerimizin aşağı kalır yanları yoktu.Fakat son zamanlarda merdiven altı imalatla 400 tl ye tüfek satan firmalar ülkemizin yeni yeni yükselen marka değerini düşürecek diye korkuyorum.
-
Ben de yerli imalatlara karşı söyle bir yargı var. Sanki tüfekler asıl işine göre değil, bir prestij eşyası, veya duvar da bir dekor parçasıymış gibi üretiliyor. Otomatikleri hiç saymıyorum onlar zaten sadece hiç dikmeden seri atış yapmak için üretiliyor. İsim vermeyeyim ama özellikle çifteleri degerli denilen bir markanın fabrikasına çok girdim. Test atışları, namluyu bir borunun içine sokup ateşlemekten ibaret. Saçma tesiri, etkili mesafe veya grupman üzerine bir test görmedim. Adı av tüfegi ama av la alakalı bir test yok.
Anlattıgınız tarife uyan bir çiftem var. Bulabilirseniz şiddetle tavsiye ederim. Eski rus İJ-58 çifte. Kullanma fırsatınız olursa, av tüfekleriyle ilgili bildiginiz bütün dogruları değiştirecek bir tüfek