Bıçak Sanatı - Forum

Atölye Muhabbeti => Bıçakçılık => Konuyu başlatan: Adem Tören - 15 Nisan 2015, 21:46:33

Başlık: alman pastasından bı dılım japon
Gönderen: Adem Tören - 15 Nisan 2015, 21:46:33
selamun aleykum arkadasımda kırılmış metal kesme tepsı gordum çapı 52 CM aldım kestım hayırlısı

(http://i.hizliresim.com/7kE5Dv.jpg) (http://hizliresim.com/7kE5Dv)

(http://i.hizliresim.com/g5zE62.jpg) (http://hizliresim.com/g5zE62)

(http://i.hizliresim.com/ZDgm3Z.jpg) (http://hizliresim.com/ZDgm3Z)

(http://i.hizliresim.com/vEdrP6.jpg) (http://hizliresim.com/vEdrP6)


buda deneme tahtam mehmet marangozdan 420 hc

(http://i.hizliresim.com/La7mDG.jpg) (http://hizliresim.com/La7mDG)

(http://i.hizliresim.com/n7VZll.jpg) (http://hizliresim.com/n7VZll)

(http://i.hizliresim.com/l72mZb.jpg) (http://hizliresim.com/l72mZb)

Başlık: Ynt: alman pastasından bı dılım japon
Gönderen: tarpoon - 15 Nisan 2015, 21:49:07
meal kesim dairesi buyuk ihtimal ile 80crv2 çıkacak .güzel sertleşecek ancak karbon çelığı olduğu için paslanacaktır.
Başlık: Ynt: alman pastasından bı dılım japon
Gönderen: Adem Tören - 15 Nisan 2015, 21:58:31
hocam z300 yazıyor acaba celıgın ısmı mı dıye kendı kendıme dusundum
Başlık: Ynt: alman pastasından bı dılım japon
Gönderen: CihadKılınç - 15 Nisan 2015, 22:04:00
Güzel profiller hocam, bitmişini de görmek isteriz.
Başlık: Ynt: alman pastasından bı dılım japon
Gönderen: sefaçabuk - 15 Nisan 2015, 22:39:40
hocam z300 yazıyor acaba celıgın ısmı mı dıye kendı kendıme dusundum
z300 çevredeki diş sayısı olmasın  ::)
Başlık: Ynt: alman pastasından bı dılım japon
Gönderen: Adem Tören - 15 Nisan 2015, 22:47:27
Olabılır yarın ılk işim diğer bıçağı saymak olacak
Başlık: Ynt: alman pastasından bı dılım japon
Gönderen: ecorotti - 15 Nisan 2015, 23:10:49
Bu tip daire testerelerin sertlikleri  galiba durumuna göre farklı oluyor. Suyunu kaçırıp çalışmak ve sonradan su vermek iyi oluyor.
Başlık: Ynt: alman pastasından bı dılım japon
Gönderen: Adem Tören - 15 Nisan 2015, 23:33:55
Yarım bıraktım ağız acmayı yenı egeyı bıle mahvetti
Başlık: Ynt: alman pastasından bı dılım japon
Gönderen: Osman Kurt - 15 Nisan 2015, 23:36:35
Suyunu almak lazım yoksa eğelere yazık olacak.Kolay gelsin. :)
Başlık: Ynt: alman pastasından bı dılım japon
Gönderen: Adem Tören - 16 Nisan 2015, 00:05:25
hocam acemıyım suyunu nasıl alıcaz spiralle kestım taşladım almış olabılırmıyız suyunu
Başlık: Ynt: alman pastasından bı dılım japon
Gönderen: Osman Kurt - 16 Nisan 2015, 00:07:15
Tavlayıp kül,kireç yada kuma gömüp kendi halinde soğumasını beklemek lazım yumuşaması lazım.
Başlık: Ynt: alman pastasından bı dılım japon
Gönderen: Adem Tören - 16 Nisan 2015, 00:25:17
hım yanı oksijenle ısıtıp sonra kuma gomeyım kendı kendıne sogusun sonra ışıme bakayım dogrumudum hocam
Başlık: Ynt: alman pastasından bı dılım japon
Gönderen: Osman Kurt - 16 Nisan 2015, 00:35:52
Doğrudur abi ister oksijenle ister mangalda kömürde tavla kirece yada kuma göm
Başlık: Ynt: alman pastasından bı dılım japon
Gönderen: Kaya - 16 Nisan 2015, 00:41:24
680-710 derece arasına ısıtıp saatte 50 derece soğuyacak şekilde ısı kaynağında tutmak( programlı fırın içerisinde)yada çok iyi izole etmek gerekir .Kül ve kireç tam karşılamzsada iyi bir alternatif..
Başlık: Ynt: alman pastasından bı dılım japon
Gönderen: Adem Tören - 16 Nisan 2015, 20:02:43
oksijenle ısıtıp elektrıklı sobanın ustune koydum yaklasık 1 saat kaldı ustune eğe canavara döndu ama bıcak çektı kendını bıraz egıldı onuda ısıtıp duzeltırız artık
Başlık: Ynt: alman pastasından bı dılım japon
Gönderen: karemisola - 16 Nisan 2015, 21:25:41
Ben yumuşatma yaparken işlemi birkaç kere tekrarladığımda sanki biraz daha iyi yumuşuyor. Veya şans eseri son işlem daha başarılı olup beni yanıltıyor da olabilir. Sobaya atıyorum genelde
Başlık: Ynt: alman pastasından bı dılım japon
Gönderen: Adem Tören - 17 Nisan 2015, 12:11:12
Malum bizim buralar sıcak yer sobayı kaldırdık d2 celıkgın var onla bıcalısma yapıcın sonrasında ısıl işleme gonderecem