Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: BLACK08 - 16 Aralık 2014, 21:55:43
-
Arkadaşlar merhaba,
Daha önceden bu modelin orj boy versiyonunu M390'dan yapmıştım,birde böyle bir versiyon olsun dedim,
Çok konforlu,açık çakı gibi bir kullanım rahatlığı var,
Diğer işlerimden en bariz farkı tapered tang dediğimiz yani kuyruk tarafına doğru incelen bir taşlama stili var,
İlk yaptığım birde bu işi sertleştikten sonra yapınca bana biraz zorlayıcı geldi ama sonuç güzel oldu :)
Birde bunun aynı versiyon birde abisi var yakında oda gelecek..
Teknin detaylar yazayım;
Yüzey ve ağız 220 kum bant zımparada bitirildi,sıfır scandi ağız açıldı,elde perdah yok,
Pimler; 5mm,
Kuyruk borusu; 7mm,
Namlu; 8,5 cm,
Tam boy; 20 cm,
Kalınlık; 4mm,
Çelik; D2,
Sertlik; 61 hrc,
Kabza; kök zeytin,
Arada kırmızı vulkanize fiber,
Fotoğraflar;
(http://s19.postimg.org/gjjk2ymv7/IMG_4728.jpg) (http://postimage.org/)
(http://s19.postimg.org/9646402tf/IMG_4729.jpg) (http://postimage.org/)
(http://s19.postimg.org/jccrmzn7n/IMG_4730.jpg) (http://postimage.org/)
(http://s19.postimg.org/szg9wpg77/IMG_4731.jpg) (http://postimage.org/)
(http://s19.postimg.org/n12gmgx8j/IMG_4732.jpg) (http://postimage.org/)
(http://s19.postimg.org/igkvla2wz/IMG_4909.jpg) (http://postimage.org/)
(http://s19.postimg.org/7i9m33ebn/IMG_4910.jpg) (http://postimage.org/)
(http://s19.postimg.org/qomt69utf/IMG_4911.jpg) (http://postimage.org/)
(http://s19.postimg.org/vbsv81i6b/IMG_4912.jpg) (http://postimage.org/)
(http://s19.postimg.org/xhn62jlmr/IMG_4913.jpg) (http://postimage.org/)
(http://s19.postimg.org/g5mth3s5f/IMG_4914.jpg) (http://postimage.org/)
(http://s19.postimg.org/mkludryv7/IMG_4915.jpg) (http://postimage.org/)
(http://s19.postimg.org/4vu3m5n43/IMG_4916.jpg) (http://postimage.org/)
-
Eline saglık abi son derece düzgün bir profil. zeytin de güzel desenler sunmuş. elimde ki zeytini denemek için sabırsızlanıyorum
-
Eline sağlık abi.İncelen kuyruk gayet güzel olmuş. :2up
-
elinize saglik sade ve cok güzel gözüküyor :2up :2up :2up
-
Kusursuz işçilik, harika ahşap ve çelik. Çok güzel. Elinize sağlık.
Şimdi yazacaklarımı eleştiri olarak almayın sakın. Tamamen kişisel bir görüş, bıçakta kusur olduğu için falan değil. Eser makine kusursuzluğunda olmuş.
Ben bu incelen kuyruk işini sevmedim nedense. Eski kafalı mıyım ne?
Puukko model bıçaklar veya minyatür sabit namlular -örneğin mehmet&renas Ustanın HNS 30 neckeri- gibi, ilk anda bana itici geldi.
O necker de kusursuz işçiliğe sahip. Üstelik benim HNS 30 siparişi vermeme de neden oldu. Gel gelelim...bana yaranamadı gariban :)
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=6839.0
-
Kuyruk ve bıçağın boyutlarını sevdim.
-
Cok guzel olmus elinize saglik kuyruk tarafina doru incelmesi firlatma bicagi olarakta kullanila bilr. :2up
-
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık
-
Ustam ellerine sağlık. İlk defa gördüğüm bir kabza tarzı. Muhtemelen yapımı da çok zor olmuştur.
-
elinize sağlık .on numara olmuş.
-
Ellerine saglik Ustam yine yeniden cok guzel bir is olmus. Incelen kuyruk benim cok hosuma gidiyor. Hem agirlik konusunda avantaj sagliyor hemde kabzede ahsap yogunlugunu artirdigi icin gorsellige destekte bulunuyor. Kabze isini daha da zorlastiriyor diye biliyorum bu incelen kuyruk , siz bi zorlukla karsilastiniz mi acaba?
-
Zeytin çok güzel duruyor
Çok beğendim ellerinizi dert gormesin
-
Bülent ustam herzamanki gibi bu da muhteşem olmuş. Ellerine sağlık...
Kabza ve çelik kalınlığının kuyruğa doğru incelmesi çok hoş duruyor...
-
Bülent bey yine konuşturmuşsunuz sanatınızı bizede söyliyecek söz bırakmamışsınız bu saatden sonra kelimeler hep aynı nediyelim ellerinize sağlık çok güzel bir kombinasyon olmuş zeytinde pek yakışmış. :2up :2up :2up
-
Yine çok titizce hazırlanmış bir bıçak. Tebrikler Bülent, elin kolun dert görmesin.
-
Çok güzel görünüyor. :2up
-
maşallah elinize sağlık :2up
-
Eline sağlık abi.İncelen kuyruk gayet güzel olmuş. :2up
Teşekkürler Osman,değişik çalışmanın sonu yok,kuyruk işi zor ama bittiğinde şık duruyor :)
elinize saglik sade ve cok güzel gözüküyor :2up :2up :2up
Teşekkür ederim :)
Kusursuz işçilik, harika ahşap ve çelik. Çok güzel. Elinize sağlık.
Şimdi yazacaklarımı eleştiri olarak almayın sakın. Tamamen kişisel bir görüş, bıçakta kusur olduğu için falan değil. Eser makine kusursuzluğunda olmuş.
Ben bu incelen kuyruk işini sevmedim nedense. Eski kafalı mıyım ne?
Puukko model bıçaklar veya minyatür sabit namlular -örneğin mehmet&renas Ustanın HNS 30 neckeri- gibi, ilk anda bana itici geldi.
O necker de kusursuz işçiliğe sahip. Üstelik benim HNS 30 siparişi vermeme de neden oldu. Gel gelelim...bana yaranamadı gariban :)
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=6839.0
Teşekkür ederim,
Aslında bu bıçağın boyutları çok küçük değil örnek verdiğiniz bıçak bundan yaklaşık 5cm kısadır ve sınıfı neck denilebilir..
Bu bıçak aslında boyu sınır alınırsa standart bir bushcraft bıçaktır,sadece namlu kabza oranı farklı diyelim..
Tapered tang taşlama bir çok Avrupalı meslektaşımızın ve bizde de örnekleri olan bir stil,görsel güzellik ve kabza hafifliği sağlıyor,hep nasıl yapıyorlar diye merak ediyordum,kendinde yapınca zorluğunu gördüm ama ben çok sevdim,devamı da gelecektir..
Kuyruk ve bıçağın boyutlarını sevdim.
Teşekkürler Salim :)
Cok guzel olmus elinize saglik kuyruk tarafina doru incelmesi firlatma bicagi olarakta kullanila bilr. :2up
Teşekkürler,
Fırlatma bıçağı falan olmaz,öyle bir dengesi malesef ki yok,bu bushcraft bir bıçaktır ve öyle kalacak :)
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık
Teşekkür ederim :)
Ustam ellerine sağlık. İlk defa gördüğüm bir kabza tarzı. Muhtemelen yapımı da çok zor olmuştur.
Teşekkürler ustam :)
malesef hem bu stil taşlamak hemde tapered tang yapıya kabza sıkmakta dert..
elinize sağlık .on numara olmuş.
Teşekkür ederim :)
Ellerine saglik Ustam yine yeniden cok guzel bir is olmus. Incelen kuyruk benim cok hosuma gidiyor. Hem agirlik konusunda avantaj sagliyor hemde kabzede ahsap yogunlugunu artirdigi icin gorsellige destekte bulunuyor. Kabze isini daha da zorlastiriyor diye biliyorum bu incelen kuyruk , siz bi zorlukla karsilastiniz mi acaba?
Teşekkürler Alper :)
Bu sınıf taşlanmış bıçağa kabza sıkmak daha zor,delikler sorun olmuyor ama epoksi ile yapıştırdıktan sonra sıkıştırmak için mengeneye bıçağı ortalayıp bırakamıyorsun,kuyruk açık kalıyor..
Mecburi,bıçağı iki tana daha uzun takoz (normal kabzada kabza boyu kadar takoz kullanıyorum )arasında sıkıp kuyruk tarafını ayrıca el mengenesiyle sıkıyorsun..
Zeytin çok güzel duruyor
Çok beğendim ellerinizi dert gormesin
Teşekkürler :)
Bülent ustam herzamanki gibi bu da muhteşem olmuş. Ellerine sağlık...
Kabza ve çelik kalınlığının kuyruğa doğru incelmesi çok hoş duruyor...
Teşekkür ederim Sergun bey,
Çıkan sonucu bende beğendim,benim ilk denemem oldu ama Avurpalı çok örnek var..
Zor ama uğraştığıma değiyor,devamı gelecek :)
Bülent bey yine konuşturmuşsunuz sanatınızı bizede söyliyecek söz bırakmamışsınız bu saatden sonra kelimeler hep aynı nediyelim ellerinize sağlık çok güzel bir kombinasyon olmuş zeytinde pek yakışmış. :2up :2up :2up
Teşekkür ederim :)
Yine çok titizce hazırlanmış bir bıçak. Tebrikler Bülent, elin kolun dert görmesin.
Teşekkür ederim Sefa abi,
Benim için değişik bir kuyruk taşlaması oldu,ama görseli çok güzel :)
Çok güzel görünüyor. :2up
Teşekkür ederim :)
maşallah elinize sağlık :2up
Teşekkürler :)