Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: Kucpukay - 16 Ekim 2014, 00:38:25
-
Herkese hayırlı akşamlar;
Eğe ile başlayıp yaptığım bazı hatalardan dolayı disk zımpara ile bitirmeye çalıştığım yaptığım bir bıçak. Her ne kadar ağız yapısı ve görselliği güzel olmasa da iş çıkartıyor.
Selamlar
[img width= height=]http://i.hizliresim.com/PE77NN.jpg[/img] (http://hizliresim.com/PE77NN)
[img width= height=]http://i.hizliresim.com/Ml112N.jpg[/img] (http://hizliresim.com/Ml112N)
-
En zor formlardan birini seçmişsiniz. Hem içbükey ağız açma var, hemde işlenecek yüzey alanı büyük. Yüzey alanı büyüdükçe, hatasız iş çıkartmak üstel (katlamalı yani) olarak zorlaşır...
Cesaretinizden dolayı kutlarım ve daha iyisi diğer bıçaklara diyeyim... :)
-
çok güzel duruyor ben beğendim. 3586 ıncı bıçağınıda yapsan hata bulursun. kimse anne karnında öğrenmiyor el alışkanlığı birazda . selamlar
-
elinize sağlık. çelik ve ısıl işlem süreci hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?
-
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.
Emin Bey çelik ck75 Propan ocağında kritik sıcaklığa getirilirken sonra kanola yağında şu verildi.
Selamlar
-
Ellerinize sağlık. Ağır hizmet bıçaklarında görsellikten çok işini ne derecede yaptığına bakıyorum ben ama taşlama hatlarının belirgin olması, kabzanın formu ve ufak tefek bazı detaylar ile bıçağı daha güzel gösteriyor bu da her zaman bir artıdır.
-
Bıçağı yaparken birkaç kukri resmine bakmışmıydınız .namlunun sonundaki çentiği kabzaya dahil etmişsiniz halbuki bu çentikler namluya dahil olması gerekirdi.Sizin şahsınızda genele bir hatırlatma olmuş olsun taşlama başlangıç çentiği bıçağa görsellik kazandıran bıçağın önemli başlıkta konuşulması gereken bir konusudur bu temayla ilgilenenler Googledan Spanish Notch adı altında aratabilir vede çok güzel örnekler görebilirler .
-
Eline sağlık abi kozmetik birkaç hata var ama bende bu tür hizmet bıçaklarında görselliği pek aramıyorum. :)
-
Kaya Bey;
Haklısınız zaten bir şablon üzerinden çıkarmaya çalıştım ancak çentiği çok geride açtığım için
:) bu şekilde oldu. Bundan sonraki sefere İnşallah.
Selamlar
-
güzel olmuş maşallah abi eline sağlık :2up
-
kusra bakmayın fark edememiştim şimdi fark ettim, kukri için et kalınlığı biraz ince geldi bana , daha kalın olsa aslında amacına daha çok hitap edebilirdi diye düşünüyorum :)
-
Ellerinize sağlık çok cesaret isteyen güzel bir çalışma olmuş. :2up
-
...Ağır hizmet bıçaklarında görsellikten çok işini ne derecede yaptığına bakıyorum ben...
İlk defa Ustamla aynı fikirde değilim. ( Bağışla Sensei! :) ) Profili hazır lamadan çıkartılan her bıçakta, ben işlevsellikle eş oranda görsellik ararım. Bıçağın türü önemsizdir benim nazarımda.
Soytürk Usta gibi sıcak dövme yapan ustalar için, tufali namluda bırakmak bir hak olabilir. Yapılan işi ima etmek adına...
Ancak orada bile dengeyi tutturmak gerekiyor. Ki Soytürk Usta bunu mükemmelen beceriyor.