Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: Haznedar - 11 Eylül 2014, 22:11:33
-
Değerli ustalar ilk bovie bıçağımı yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim. Kalan işi ise sadece kesici ağız açılacak. Ağız kısmında ki perdahı olduğu gibi bırakıcam. Yorum ve eleştirilerinizi bekliyorum.
Malzeme 420 hc
Toplam boy 300 mm
Namlu boyu 180 mm
Balçaklar bronz
Sap venge
İç bükey ağıza sahip
(http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/09/11/image11114.jpg)
(http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/09/11/image0e432.jpg)
(http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/09/11/image58d09.jpg)
(http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/09/11/image3e5f9.jpg)
-
Öncelikle ellerine sağlık. Klasik ile modern karışımı bıçak olmuş. Kabza da klasik bir bowie kabzası mı olsaydı acaba ::)
-
Harika olmuş. Elinize sağlık.
-
kabza işçiliği çok güzel görünüyor ustam sadece kan oluğunun kenarlarıni biraz daha yumuşatsan nasıl olurdu acaba
-
İşçilik şahane form bence güzel sapı falan ben beğendim. :2up
Yalnız bu kadar emeği 420 gibi çeliğe harcamasaydınız keşke.
-
Çok güzel bir işçilik kabza görselliği üst düzeyde namluyada itina gösterildiği belli oluyor.benim eleştirim bu taşlama stili bu bıçağı çok ucuz göstermiş tam taşlama yada ince bir rikasso bu bıçağın gerçek değerini ortaya çıkarırdı sırta bir yalancı ağızda fena olmazmış..Tarık yinede ilk bıçak için çok fazla artıları var ve moral verici güzellikte ileride harika bıçaklar bekliyoruz senden..
-
Öncelikle ellerine sağlık. Klasik ile modern karışımı bıçak olmuş. Kabza da klasik bir bowie kabzası mı olsaydı acaba ::)
Salim ustam ilk defa elime venge geçince ve işledikçe çıkan damarları görünce dayanamadım böyle oldu ;D
Harika olmuş. Elinize sağlık.
Teşekkür ederim
kabza işçiliği çok güzel görünüyor ustam sadece kan oluğunun kenarlarıni biraz daha yumuşatsan nasıl olurdu acaba
Teşekkür ederim hemşerim kan oluklarını frezede açınca uygun çakı bulamadım elde yapmakta zor geldi açıkcası ama birdahaki sefere inşallah.
İşçilik şahane form bence güzel sapı falan ben beğendim. :2up
Yalnız bu kadar emeği 420 gibi çeliğe harcamasaydınız keşke.
Teşekkür ederim. Beğendiğinize sevindim malzeme olarak ne önerirsiniz.? Yakında m390 ler gelecek kısmet ;D
Çok güzel bir işçilik kabza görselliği üst düzeyde namluyada itina gösterildiği belli oluyor.benim eleştirim bu taşlama stili bu bıçağı çok ucuz göstermiş tam taşlama yada ince bir rikasso bu bıçağın gerçek değerini ortaya çıkarırdı sırta bir yalancı ağızda fena olmazmış..Tarık yinede ilk bıçak için çok fazla artıları var ve moral verici güzellikte ileride harika bıçaklar bekliyoruz senden..
Teşekkür ederim Kaya abi bu biraz da bana tecrübe oldu söylediklerin birazadaha profesyonelce inşallah ileride. Inşallah dediğin gibi ilerisi parlak olur :2up
-
Kan oluğu hariç bence gayet güzel bir arkadaş, ellerine sağlık Tarık ustam :2up
-
Soytürk ustam kan oluğu hiç olmamalımıydı yoksa değişik bir şekilde mi olmalıydı. Sizin gibi ustaların görüşleri bundan sonraki rotamı belirlemede yardımcı olacaktır. :)
-
ellerine sağlık. ben bu arkadaşı beğendim ^-^ kan oluğu sanki daha ince olsa ve bitişi de daha yumuşak olsa daha güzel dururdu. yani doğal bir oluk... namlu konusunda Kaya abi benim ifade edemeyeceğim güzellikte ifade etmiş sorunu. fakat gerçekten güzel olmuş bence bıçak.
bu arada bir de fondakilerden bahsetsen biraz 8)
-
Malzeme olarak d2 tavsiyemdir kesinlikle.Dış kullanım bıcaklarda en iyi çeliklerden birisi bence. M390 dan ben bıçak yapmadım ama çok pahalı ve işlemesi zor ısıl işlemde ayrı bir sorun.
-
Malzeme olarak d2 tavsiyemdir kesinlikle.Dış kullanım bıcaklarda en iyi çeliklerden birisi bence. M390 dan ben bıçak yapmadım ama çok pahalı ve işlemesi zor ısıl işlemde ayrı bir sorun.
Aslında d2 malzememde vardı ama paslanmasın düşüncesi hakimdi bende. bir tane de ondan yapmak lazım o halde ;D :2up.. m390 bende ilk kez deneyeceğim işlemede sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum bant zımpara olduktan sonra gerisi kolay tekrar teşekkür ederim ustam..
-
ellerine sağlık. ben bu arkadaşı beğendim ^-^ kan oluğu sanki daha ince olsa ve bitişi de daha yumuşak olsa daha güzel dururdu. yani doğal bir oluk... namlu konusunda Kaya abi benim ifade edemeyeceğim güzellikte ifade etmiş sorunu. fakat gerçekten güzel olmuş bence bıçak.
bu arada bir de fondakilerden bahsetsen biraz 8)
Teşekkür ederim Emin Abi..Tavsiyelerini dikkate alıcam.. :) arka fondakiler abi çerçeve içersinde duvar süsü ;D
-
Soytürk ustam kan oluğu hiç olmamalımıydı yoksa değişik bir şekilde mi olmalıydı. Sizin gibi ustaların görüşleri bundan sonraki rotamı belirlemede yardımcı olacaktır. :)
Tarık ustam ; Emin kardeşimiz benden önce davranmış :) Aynen yazıldığı gibi yaparsan daha hoş olur :-\
-
Malzeme olarak d2 tavsiyemdir kesinlikle.Dış kullanım bıcaklarda en iyi çeliklerden birisi bence. M390 dan ben bıçak yapmadım ama çok pahalı ve işlemesi zor ısıl işlemde ayrı bir sorun.
M390'dan bıçak yapmadıysanız işlemesinin zor olduğunu nereden biliyorsunuz? Çok pahalı, OK. Isıl İşlemi dert, OK. Ama işleme kısmını anlayamadım üstad...
Bu arada Sayın Haznedar, eseriniz gayet güzel olmuş. Sapın formunu beğenmesem de, işçilik -yeni başlayan birisi için özellikle- çok çok iyi! :2up
Darısı başıma.
-
Tarık kan oluğu aslında fonksiyon olarak kan oluğu gibi düşünme daha ziyade bıçağı hafifletmek ve görsel olarak bıçağa kattıklarını düşünüp değerlendirirsen yapıp yapmama konusunda daha kolay karar verebilirsin .Bu bıçakta ince bir taşlama ağzı geniş bir rikasso olduğu için kan oluğu düşüncesi çok yerinde yoksa namlu gerçekten çok boş kalacakmış.Şekli konusunu zaten Emin ve Soytürk kardeşlerimin düşüncelerini paylaşıyorum..
-
Tarık ustam Rockstead bıçakların oluklarına bir bak istersen. Senin oluğu görünce ilk aklıma gelen bu bıçaklar oldu.
-
Malzeme olarak d2 tavsiyemdir kesinlikle.Dış kullanım bıcaklarda en iyi çeliklerden birisi bence. M390 dan ben bıçak yapmadım ama çok pahalı ve işlemesi zor ısıl işlemde ayrı bir sorun.
M390'dan bıçak yapmadıysanız işlemesinin zor olduğunu nereden biliyorsunuz? Çok pahalı, OK. Isıl İşlemi dert, OK. Ama işleme kısmını anlayamadım üstad...
Bu arada Sayın Haznedar, eseriniz gayet güzel olmuş. Sapın formunu beğenmesem de, işçilik -yeni başlayan birisi için özellikle- çok çok iyi! :2up
Darısı başıma.
Kullananların dediklerinden yola çıkıyoruz.Perdahı falan çok dertliymiş.D2 den bile dertli o kadar :D
-
Malzeme olarak d2 tavsiyemdir kesinlikle.Dış kullanım bıcaklarda en iyi çeliklerden birisi bence. M390 dan ben bıçak yapmadım ama çok pahalı ve işlemesi zor ısıl işlemde ayrı bir sorun.
Siz bi alın m390 ıda bakın kaç tane bant zımpara eğe vs ziyan olacak.ısıl işlem içinde 1200 derecelerden bahsediliyor.2 sene kadar önce sanırım özgür bey bir denemesinde 3 tane bant zımparayla ağızı bile açamadığını söylüyordu.
M390'dan bıçak yapmadıysanız işlemesinin zor olduğunu nereden biliyorsunuz? Çok pahalı, OK. Isıl İşlemi dert, OK. Ama işleme kısmını anlayamadım üstad...
Bu arada Sayın Haznedar, eseriniz gayet güzel olmuş. Sapın formunu beğenmesem de, işçilik -yeni başlayan birisi için özellikle- çok çok iyi! :2up
Darısı başıma.
-
Soytürk ustam kan oluğu hiç olmamalımıydı yoksa değişik bir şekilde mi olmalıydı. Sizin gibi ustaların görüşleri bundan sonraki rotamı belirlemede yardımcı olacaktır. :)
Tarık ustam ; Emin kardeşimiz benden önce davranmış :) Aynen yazıldığı gibi yaparsan daha hoş olur :-\
:2up
Malzeme olarak d2 tavsiyemdir kesinlikle.Dış kullanım bıcaklarda en iyi çeliklerden birisi bence. M390 dan ben bıçak yapmadım ama çok pahalı ve işlemesi zor ısıl işlemde ayrı bir sorun.
M390'dan bıçak yapmadıysanız işlemesinin zor olduğunu nereden biliyorsunuz? Çok pahalı, OK. Isıl İşlemi dert, OK. Ama işleme kısmını anlayamadım üstad...
Bu arada Sayın Haznedar, eseriniz gayet güzel olmuş. Sapın formunu beğenmesem de, işçilik -yeni başlayan birisi için özellikle- çok çok iyi! :2up
Darısı başıma.
Teşekkür ederim
Tarık kan oluğu aslında fonksiyon olarak kan oluğu gibi düşünme daha ziyade bıçağı hafifletmek ve görsel olarak bıçağa kattıklarını düşünüp değerlendirirsen yapıp yapmama konusunda daha kolay karar verebilirsin .Bu bıçakta ince bir taşlama ağzı geniş bir rikasso olduğu için kan oluğu düşüncesi çok yerinde yoksa namlu gerçekten çok boş kalacakmış.Şekli konusunu zaten Emin ve Soytürk kardeşlerimin düşüncelerini paylaşıyorum..
Aslında biraz da uğraşsam taşlama hattını birazdaha yukarı alabilirim hatta rikasso kısmınıda azaltabilirim ama kanala yapacak bişi yok sanırım Kaya abi fikirlerin için teşekkür ederim
Tarık ustam Rockstead bıçakların oluklarına bir bak istersen. Senin oluğu görünce ilk aklıma gelen bu bıçaklar oldu.
:) :2up
Malzeme olarak d2 tavsiyemdir kesinlikle.Dış kullanım bıcaklarda en iyi çeliklerden birisi bence. M390 dan ben bıçak yapmadım ama çok pahalı ve işlemesi zor ısıl işlemde ayrı bir sorun.
M390'dan bıçak yapmadıysanız işlemesinin zor olduğunu nereden biliyorsunuz? Çok pahalı, OK. Isıl İşlemi dert, OK. Ama işleme kısmını anlayamadım üstad...
Bu arada Sayın Haznedar, eseriniz gayet güzel olmuş. Sapın formunu beğenmesem de, işçilik -yeni başlayan birisi için özellikle- çok çok iyi! :2up
Darısı başıma.
Kullananların dediklerinden yola çıkıyoruz.Perdahı falan çok dertliymiş.D2 den bile dertli o kadar :D
:-\ :)
-
Malzeme olarak d2 tavsiyemdir kesinlikle.Dış kullanım bıcaklarda en iyi çeliklerden birisi bence. M390 dan ben bıçak yapmadım ama çok pahalı ve işlemesi zor ısıl işlemde ayrı bir sorun.
Siz bi alın m390 ıda bakın kaç tane bant zımpara eğe vs ziyan olacak.ısıl işlem içinde 1200 derecelerden bahsediliyor.2 sene kadar önce sanırım özgür bey bir denemesinde 3 tane bant zımparayla ağızı bile açamadığını söylüyordu.
M390'dan bıçak yapmadıysanız işlemesinin zor olduğunu nereden biliyorsunuz? Çok pahalı, OK. Isıl İşlemi dert, OK. Ama işleme kısmını anlayamadım üstad...
Bu arada Sayın Haznedar, eseriniz gayet güzel olmuş. Sapın formunu beğenmesem de, işçilik -yeni başlayan birisi için özellikle- çok çok iyi! :2up
Darısı başıma.
Anladım Merter bey eee her güzelin var bi kusuru olsun varsın 5 tane seramik Zımpara bitirsin bişiler ortaya çıkınca hiç biri aklıma gelmez. :D
-
çok güzel olmuş maşallah elinize sağlık
-
çok güzel olmuş maşallah elinize sağlık
Teşekkür ederim