Bıçak Sanatı - Forum
Konu Dışı => Genel Muhabbet => Konuyu başlatan: Nursen Girgin - 07 Temmuz 2014, 13:02:17
-
Merhaba
Mutfakta kullanım için birçok bıçak aldım zaman içinde ama bir süre sonra küflenmeye başlıyor ve atmak zorunda kalıyorum.
Sebze, meyve ve et doğramak için bıçak alırken nelere dikkat etmem gerekiyor?
hangi özellikteki bıçakları küflenme olmadan uzun süre kullanabilirim ?
Bu konularda yardımcı olabilirmisiniz lütfen.
Teşekkürler.
-
küflenme derken paslanma mı? eğer bıçaklarınızı mutfakta kullandıktan sonra bir bezle kurulayıp kaldırırsanız paslanmaz küflenmez,bıçaklar kesinlikle bulaşık makinasına atılmamalı ben kendi evimde bile bunu zor kabul ettirebildim,halada bazen atıyorlar,o yüzden mutfak bıçağı yapmıyorum >:D şimdilik.kısaca paslanmaz diye anılan aslında paslanmaya dirençli olan bıçaklardan alıp kullanabilirsiniz piyasadaki seri üretim yerli bıçaklar işinizi görecektir.fakat özellikle ben bu işe belirli bir miktar bütçe ayırıp menşei çeliği belli ısıl işlemi özel, her kestiğim nesneden zevk alıp mest olmak istiyorum derseniz, bütçenize göre ustalarımızdan birine sipariş verebilirsiniz,özel bir bıçak yaptırıp kullanabilir.veyahut kendiniz bu işe adım atıp bıçak yapmaya başlayabilirsiniz.ama emin olun yaptırmak daha ucuza malolacaktır. ;)
-
Bence bıçak tavsiyesinden önce sizi bakım konusunda bilgilendirmeliyiz.Bıçaklarda ne tür bir küflenme var sadece siyah lekeler mi yoksa ? Piyasadan temin edeceğiniz hemen her mutfak bıçağı paslanmaz çelikten imaldir.Öncelikle bıçaklarınızı yıkadıktan sonra bir bez vasıtasıyla kurulayın ıslak yada nemli bırakmayın paslanmaz çelik dediğimiz aslında paslanmaya dayanıklı demektir her çelik uygun ortamı bulduğunda paslanır.Bıçak tavsiyesini ustalarımız iyi marka tavsiyelerinde bulunur ama benim önerim Turgut Aydemir ustamızla irtibata geçmeniz kendisi size yardımcı olacaktır. ;)
Düzenleme : Bu mesajı Fatih abinin mesajı görmeden yolladım aynı şeyleri yazmışız. :2up
-
küflenme derken paslanma mı? eğer bıçaklarınızı mutfakta kullandıktan sonra bir bezle kurulayıp kaldırırsanız paslanmaz küflenmez,bıçaklar kesinlikle bulaşık makinasına atılmamalı ben kendi evimde bile bunu zor kabul ettirebildim,halada bazen atıyorlar,o yüzden mutfak bıçağı yapmıyorum >:D şimdilik.kısaca paslanmaz diye anılan aslında paslanmaya dirençli olan bıçaklardan alıp kullanabilirsiniz piyasadaki seri üretim yerli bıçaklar işinizi görecektir.fakat özellikle ben bu işe belirli bir miktar bütçe ayırıp menşei çeliği belli ısıl işlemi özel, her kestiğim nesneden zevk alıp mest olmak istiyorum derseniz, bütçenize göre ustalarımızdan birine sipariş verebilirsiniz,özel bir bıçak yaptırıp kullanabilir.veyahut kendiniz bu işe adım atıp bıçak yapmaya başlayabilirsiniz.ama emin olun yaptırmak daha ucuza malolacaktır. ;)
Fatih bey;
bıçaklarımda paslanma var.Elde yıkadığımda kurulama alışkanlığım olamadı benimde.Bulaşık makinasınada koyuyorum haklısınız bu durumda bıçak ne yapsın değil mi :) Öncelikle uşak'taki bıçakçılık yapan yerleri bulup oralarda bakayım eğer bulamazsam bir ustamızdan rica edebilirim.Bu işe adım atmaya niyetim yok işi ustalarına bırakmak lazım değil mi :)
-
Bence bıçak tavsiyesinden önce sizi bakım konusunda bilgilendirmeliyiz.Bıçaklarda ne tür bir küflenme var sadece siyah lekeler mi yoksa ? Piyasadan temin edeceğiniz hemen her mutfak bıçağı paslanmaz çelikten imaldir.Öncelikle bıçaklarınızı yıkadıktan sonra bir bez vasıtasıyla kurulayın ıslak yada nemli bırakmayın paslanmaz çelik dediğimiz aslında paslanmaya dayanıklı demektir her çelik uygun ortamı bulduğunda paslanır.Bıçak tavsiyesini ustalarımız iyi marka tavsiyelerinde bulunur ama benim önerim Turgut Aydemir ustamızla irtibata geçmeniz kendisi size yardımcı olacaktır. ;)
Osman bey;
İlginiz için çok teşekkür ederim.Tavsiyelerinizi dikkate alacağım.
Kolay gelsin.