Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: sefaçabuk - 23 Nisan 2014, 12:42:17
-
Sağolsun, Özgür'ün temin ettiği 3mm N695 çelik. Oğlum için yaptım, paslanma sorunu olmasını istemedi, bu nedenle paslanmaz çelik tercih etmiş oldum. Toplam boyu 300 mm, namlu boyu 180mm, genişlik 33 mm. Sapta abanoz ve akçaağaç ikilisi var ve siyanoakrilat kaplama.
(http://i1115.photobucket.com/albums/k557/assuva/N695%20Yanagiba/2_zps80c9e292.jpg) (http://s1115.photobucket.com/user/assuva/media/N695%20Yanagiba/2_zps80c9e292.jpg.html)
(http://i1115.photobucket.com/albums/k557/assuva/N695%20Yanagiba/1_zps40eae95f.jpg) (http://s1115.photobucket.com/user/assuva/media/N695%20Yanagiba/1_zps40eae95f.jpg.html)
(http://i1115.photobucket.com/albums/k557/assuva/N695%20Yanagiba/3_zpse6895425.jpg) (http://s1115.photobucket.com/user/assuva/media/N695%20Yanagiba/3_zpse6895425.jpg.html)
-
(http://i1115.photobucket.com/albums/k557/assuva/N695%20Yanagiba/4_zps1bf96cd9.jpg) (http://s1115.photobucket.com/user/assuva/media/N695%20Yanagiba/4_zps1bf96cd9.jpg.html)
-
Üstad mükemmel olmuş. Çelikte bir o kadar güzel. Elleriniz dert görmesin.
-
ustam ellerin dert görmesin harika olmuş. oğlun da sağlıkla kullansın
-
Yine çok güzel bir bıçak çıkmış. Oğlunuz güzel günlerde kullansın Hocam :2up :2up :2up :2up :2up
-
Sefa ustam çok güzel olmuş söylenecek söz yok efendim.Kaç senedir bıçak yapıyorum kendime ait bir mutfak bıçağı bile yapmadım sizin güzel eserlerinizi görünce artık zamanı geldi galiba :)
-
Sefa Ustam elinize sağlık çok kullanışlı bir eser olmuş oğlunuz güzel günlerde kullansın Hocam :)
-
Çok teşekkürler, sağolun.
-
Sefa ustam, çok sade ve güzel olmuş. Oğlunuz çok şanslı :) Elinize sağlık.
-
sefa ustam ellerin dert görmesin :2up :2up :2up
-
Hocam harika mutfağa giresim geldi.. :D :)
-
Eline sağlık Sefa Hocam.Harika olmuş.Tembellik yapıp araştırmadan öğrenmek istiyorum.5160, ck67 bu tarz Japon bıçakları yapmak için uygun mudur? Yoksa w1, 1095 mi bulmak gerekir
-
Ustam ellerinize sağlık çok güzel duruyor.
-
Çok teşekkürler arkadaşlar.
-
Eline sağlık Sefa Hocam.Harika olmuş.Tembellik yapıp araştırmadan öğrenmek istiyorum.5160, ck67 bu tarz Japon bıçakları yapmak için uygun mudur? Yoksa w1, 1095 mi bulmak gerekir
Rıza, elbette uygundur. Benim şu an evde kullandığımda paslanır bir çelik, söylediğin çeliklerden de yapılır rahatlıkla. Aslında ck75 gibi bir çelik çok daha iyi olurdu ama söylediklerin de uyar ;)
-
Eline sağlık Sefa Hocam.Harika olmuş.Tembellik yapıp araştırmadan öğrenmek istiyorum.5160, ck67 bu tarz Japon bıçakları yapmak için uygun mudur? Yoksa w1, 1095 mi bulmak gerekir
Rıza, elbette uygundur. Benim şu an evde kullandığımda paslanır bir çelik, söylediğin çeliklerden de yapılır rahatlıkla. Aslında ck75 gibi bir çelik çok daha iyi olurdu ama söylediklerin de uyar ;)
Teşekkür ederim.
-
Ustam elinize sağlık güzel olmuş. Tek ağızın artıları ve eksileri nelerdir, neden bunu tercih ettiniz.
-
Sefa hocam eline sağlık çok güzel olmuş. oğlunuz güle güle kullansın. bu tarz japon bıçaklarının kullanım alanı nedir? mutfak mı? yoksa özel bir alanı mı var? :)
-
Sefa ustam ellerine sağlık çok güzel olmuş,oğlunuz iyi günlerde kullansın
-
Sefa abi eline koluna sağlık,gene bir sen klasiği olmuş :)
Detay işçiği,aslına uygunluk gördüğüm diğer japon ustaları kıskandıracak seviyede..
Benim asıl merak edip sormak istediğim kesici ağız kısmında ki açıları nasıl açıyorsun,bir gün bu sınıf birşey yapmak istersem beni zorlar mı acaba ?
-
Sefa hocam.. İnanın adınız gibisiniz.. Yaptığınız eserler sefalar veriyor bizlere.. Ellerinize sağlık.. :2up
-
ellerıne saglık ustat bayılıyorum bu formlara :2up :2up :2up :2up
-
Sefa hocam ellerine emeklerine sağlık. Japonları kıskandıracak tarzda bir şaheser olmuş oğlunuz güzel günlerde sağlık sıhhat içerisinde kullansın. :2up :2up :2up :2up :2up
-
Sefa hocam ellerin dert görmesin,enfes olmuş enfes, kendim için böyle birşeyler yapmak var aklımda , fakat tek taraflı taşlama japonlar da da böylemi yoksa isteğe göre değişiyormu?
-
Arkadaşlar, güzel sözleriniz ve yorumlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim, sağolun. Aslına bakarsanız bu bıçağı paylaşıp paylaşmamakta ikilem yaşadım, üçüncüsü olduğu için sıkabileceğini düşünmüştüm.
bu tarz japon bıçaklarının kullanım alanı nedir? mutfak mı? yoksa özel bir alanı mı var? :)
Bu bıçak, bir çok farklı boyutta yapılıyor ve genellikle Suşi yapımında kullanılıyor. Aynı zamanda balık fleto çıkarmak ve/veya dilimlemek içinde sıklıkla kullanılan bir bıçak. Özel alan olarak belki bu söylenebilir ama mutfakta genel olarak iyi iş gördüğü de kesin ;)
Benim asıl merak edip sormak istediğim kesici ağız kısmında ki açıları nasıl açıyorsun,bir gün bu sınıf birşey yapmak istersem beni zorlar mı acaba ?
Bülent, aslında bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi, diğer paylaştığım yanagibaların başlığı altında var istersen bir incele. Kısaca söylemek gerekirse, ana ağız açıldıktan sonra ağız kısmındaki son bir kaç mm de kademeli bir kesici ağız var ( bu detayla için özellikle diğer başlıklar) bıçağın ağız olmayan yüzeyinde ise bir iç bükey durum var bu özellikle önemli. Senin zorlanacağın bir iş değil, bu bıçaktan daha güzel olacağından adım gibi eminim ;)
kendim için böyle birşeyler yapmak var aklımda , fakat tek taraflı taşlama japonlar da da böylemi yoksa isteğe göre değişiyormu?
Fatih, Yanagiba böyle bir ağız yapısına sahip bir bıçak ve isteğe göre değiştiğini hiç sanmıyorum. uzunluk ve sap formunda değişiklikler var ama temel form, ufk tefek oynamalar dışında böyle.
-
Hocam ellerine emeğine sağlık :2up :2up :2up mükemmel
-
tahmin etmiştim hocam, ama emin olmak istedim teşekkür ederim.
-
Sefa Hocam herzamanki gibi harika. Namlunun kabzayla birleştiği yere açı vermeniz ayrı bir estetik katmış ellerine sağlık
-
Çok çok teşekkür ederim, sağolun.
-
Bu vesile ile yanagi ba daki işçiliği tekrar inceleme fırsatı buldum. Hakikatten çok detaya sahipmiş.
Honesuki de aynı ağız geometrisi var mıydı? Bir denemede sona yaklaştım. Az perdah ve kabzası kaldı.
(http://i.hizliresim.com/djkkoD.jpg) (http://hizliresim.com/djkkoD)
-
Honesuki, Yanagiba dan biraz daha farklı bir geometriye sahip. Honesuki de asimetrik bir taşlama var, yani ana taşlamanın dışında, diğer tarafta da görece ana taşlama hattından farklı ( daha kısa) bir hat var burada http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=4033.msg82224#msg82224 son fotoğrafta aslında bariz şekilde kesit görünüyor. Senin eklediğin fotoğraftaki görünen taşlama hattının ğız geometrisi neredeyse yanagibanın aynısı. Diğer tarafında da bir taşlama hattı daha olacak ama daha kısa ( asimetrik ağız dediğimiz) zaten bıçağı neredeyse bitirmişsin, geriye bir şey kalmamış ;) bitmişini merakla bekliyoruz.
-
Yanasuki olmuş bizim bıçak. :D :D :D
-
Hocam elinize sağlık, çok duru bir bıçak olmuş.
Sade işleri sevdiğim sanırım bunu çok beğendim.
-
Görkemli olmuş.
-
Çok teşekkürler.
-
"çok güzel olmuş " gibi klişeleşmiş cümlelerden sıkıldım artık . sadece seyredıyorum ...
-
Eline sağlık ustam. Klasını konuşturmuşsun. 8)
-
Eyvallah ;)
-
ellerinize sağlık tam bir sanat eseri olmuş :)
-
Sağolun Fatma Hanım, yoktunuz ne zamandır herşey yolundadır umarım.
-
herşey yolunda Sefa Bey buralardayım artık :)
-
Sefa hocam çok güzel olmuş ellerine sağlık
-
D2 den bu tarz veya başka şekillerde günlük kullanım mutfak bıçağı olur mu? Malüm elimde sadece bu çelik var.
-
Elbette olur, neden olmasın.
-
Hocam cok hos olmus ellerine saglik ..