Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: sefaçabuk - 26 Mart 2014, 17:57:20
-
Değiş tokuş etkinliği için yaptığım 10mm Civa çeliğinden ( Böhler K510) dövülme bir bıçak. Küçük bir bıçak, toplam boyu 170 mm, en geniş yeri 14 mm. Sap ahşabı Pomela Sapelli ve abanoz, iki ahşap arasında bakır var. Kılıf yapmadım daha doğrusu karar veremedim ya deri kılıf olacak veya kutu. Bıçakta hamon denemiştim ve sonuç başarılı oldu ancak bu hali daha hoşuma gittiğinden ve de tembellik yaptığımdan sonradan yüzeyi tekrar temizleyip bıraktım.
(http://i1115.photobucket.com/albums/k557/assuva/integral%20civa-1/DSCF6431_zpsf78aa71e.jpg) (http://s1115.photobucket.com/user/assuva/media/integral%20civa-1/DSCF6431_zpsf78aa71e.jpg.html)
(http://i1115.photobucket.com/albums/k557/assuva/integral%20civa-1/DSCF6427_zps46850ad3.jpg) (http://s1115.photobucket.com/user/assuva/media/integral%20civa-1/DSCF6427_zps46850ad3.jpg.html)
(http://i1115.photobucket.com/albums/k557/assuva/integral%20civa-1/DSCF6425_zps0ec992bb.jpg) (http://s1115.photobucket.com/user/assuva/media/integral%20civa-1/DSCF6425_zps0ec992bb.jpg.html)
-
(http://i1115.photobucket.com/albums/k557/assuva/integral%20civa-1/DSCF6421_zpsb9be2ea0.jpg) (http://s1115.photobucket.com/user/assuva/media/integral%20civa-1/DSCF6421_zpsb9be2ea0.jpg.html)
-
Ustam ellerine sağlık yine seyirlik olmuş..ağzım açık bakiyorum 5 dk dır :)
-
Çok güzel olmuş Sefa hocam erittin bizi :'(
-
Eline sağlık ustam :2up
Benim DTE bıçağına hız vermenin zamanı gelmiş :D
-
Eline sağlık Sefa usta çok hoş bir bıçak olmuş.
-
ellerine sağlık sefa ustam hakikaten çok güzel olmuş, arkadaşlara katılmamak elde değil :2up :2up
-
Sefa ustam eline sağlık. Çok şahane olmuş.
-
Ellerine emeğine sağlık Sefa ustam :2up Her zaman yeni birşeyler bulup paylaştığın içinde ayrıyetten teşekkürler :2up
-
Çok teşekkürler, hepiniz sağolun varolun...
-
Sefa ustam ellerine sağlık çok hoş olmuş
-
Sefa Ustam elinize sağlık gerçekten harika olmuş :2up
-
Üstad elleriniz dert görmesin. Gözlerimiz bayram etti.
-
cok şık bı calısma olmu elınıze salık ustat
-
Ustam harikasın valla ellerin dert görmesin. Merak ettiğim bi durum var integrallerde "denge durumu" sanki bu arkadaş beni hedefe fırlatın diye bağırıyor.
-
şu makınalar bıtsın bende dövme yapıcam . valla imrenerek bakıyorum Sefa usta :)
-
Sefa abi eline yüreğine sağlık,
Sahip olacak arkadaş çok şanslı :)
-
Çok sağolun arkadaşlar.
Taner ustam bu ince malzemelerle dövme çalışmak çok basit aslında, şipşak bitiyor dövme işi. Bu tür ince malzemeleri (ki bu malzeme 10mm çapındaydı) dövmek için basit bir tavlama mekanizması ve küçücük bir örs veya benzeri yeterli. Balkonda bile yapılabilir, bir benzerini de bugün dövdüm ;) şiddetle öneririm.
Alper haklısın, yani atsan gidecek gibi ;)
-
Sefa hocam kanımıza girme :) Balkonda zaten 10mm civa çelikleri duruyor ve öylece göz kırpıyorlar bana.
-
Sefa hocam kanımıza girme :) Balkonda zaten 10mm civa çelikleri duruyor ve öylece göz kırpıyorlar bana.
Bence bir kaç güne kadar bu yeni bıçağı görünce kanına girmiş olacağım zaten >:D. Umarım Sen de beğenirsin.
-
Merakla bekliyorum Hocam. Şu dövme işinde ufak çaplı da olsa bişeyler yapmak istiyorum. Hele integral saplı bir bıçakların bende yeri ayrı.
-
Hocam çok güzel olmuş ellerinize sağlık inşallah bana çıkar
-
USTAM O İMZA HARİKA DURUYOR TAM OLARAK NASIL YAPIYORSUNUZ ONU
1
-
Mustafa bey, hoşgeldiniz. Öncelikle kendinizi bu bölümde http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?board=21.0 tanıtırsanız seviniriz, ayrıca büyük harf kullanmayı çok uygun bulmuyoruz, sanırım Sizin de büyük harf tuşunuz açıktı.
İmzayı Dremel in "Engraver" makinasını kullanarak atıyorum. Teşekkürler.
-
Hocam yine döktürmüş'sünüz ;D Ellerinize emeğinize sağlık ne yapsanız forumda örnek nitelikte. :2up :2up :2up teşekkürler
-
Sefa hocam yaptığınız eserlerle mest ediyorsunuz bizleri..
Elinize , emeğinize, yüreğinize sağlık..
-
Çok çok teşekkürler.
-
Elinize sağlık gerçekten harika olmuş.
-
çok beğendim maşallah:)
-
Elinize, emeğinize sağlık Sefa Hocam.Çok güzel bir bıçak olmuş.
-
Üstat çok güzel ve değişik bir tasarım olmuş.
-
Hocam harika olmuş ellerinize sağlık sapı çok muntazam birleştiriyorsunuz sitede birkaç kişi var zaten bu temizlikte iş çıkaran benim gibi acemilere kılavuz oluyorsunuz teşekkürler . :2up
-
Sefa ustam ellerinize yüreğinize sağlık , tam bir sanat eseri olmuş. :2up
-
Elinize sağlık hocam, güzel bir bıçak olmuş ;)
-
Sefa ustam senin yaptığın bütün bıçaklara baktığımda hep aklımdan geçer, kesin bu bıçağı başka bir yerde görsem Sefa ustamın yaptığını anlarım diye.
Aynı durum Gökhan abinin ve Emre abinin bıçaklarda da mevcut. Hatta bir avcı arkadaşta Gökhan abinin yaptığı bir bıçağı görmüştüm, imzayı görmeden Gökhan usta mı yaptı bıçağını dedim adam da şaşırmıştı nerden anladım diye.
Kesinlikle bıçaklarınızda kendinize has bir çizgi oluyor. Ama ustalık da bu olsa gerek. Bıçak zaten çok zarif tebrik ederim ustam
-
Arkadaşlar, güzel sözleriniz için çok çok teşekkür ederim, sağolun varolun...
-
Sefa ustam elinize sağlık, tebrikler..... :2up
-
Süpersin Sefa hocam ellerin kolların dert görmesin :2up :2up :2up :2up
-
Üstad eline sağlık çok güzel bıçağın formu çok hoşuma gitti tam bir seyirlik bıçak olmuş :)
-
Teşekkürler arkadaşlar.
-
Elinize sağlık Sefa ustam çok nazik bir bıçak olmuş efendim.