Bıçak Sanatı - Forum
Atölye Muhabbeti => Fırından Yeni Çıktı - (Eserlerimiz Galerisi) => Sabit Namlu => Konuyu başlatan: Unfocused - 07 Aralık 2013, 23:10:09
-
Haluk Usta'nın (Giresun Bıçakçısı) yaptığı bir bıçaktır, şu sıralar dükkanın vitrininde durmakta. Sapında manda boynuzu kullanılmış, çeliğinden ise paslanmaz çelik(krom çeliği) tercih edilmiştir. Mühür olarak Haluk Usta'nın kullandığı çotanak ve martı sembolleri mevcuttur. Bıçak kemikli etleri sıyırmakta kullanılmak amacıyla tasarlanmıştır. Fotoğraflarda ufak tefek toz zerrecikleri görünse de bıçağın parlak bir yapısı mevcuttur.
(http://i1274.photobucket.com/albums/y434/k0gan/DSC04919_zpsbc99bb9a.jpg)
(http://i1274.photobucket.com/albums/y434/k0gan/DSC04921_zps967b15b9.jpg)
(http://i1274.photobucket.com/albums/y434/k0gan/DSC04922_zps5d0d8534.jpg)
-
güzel bir çalışma, ustanın ellerine sağlık.
-
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık.
Nacizane bir sorum olacak bu krom çeliğinin numarası nedir acaba bura satılanlar 304 ve 304L numaralı olanlarıda işe yararmı? bu konuda bilginiz varmı?
-
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık.
Nacizane bir sorum olacak bu krom çeliğinin numarası nedir acaba bura satılanlar 304 ve 304L numaralı olanlarıda işe yararmı? bu konuda bilginiz varmı?
304 veya 304L sadece paslanmaz çeliktir, sertleştirilebilirliği yoktur maalesef. Sadece "marenzitik paslanmaz" çelikler sertleştirilebilir.
-
Sefa hocam bilgi için teşekkürler
-
Serkan Bey ne yazık ki kullanılan çeliğin numarasını ben de bilmiyorum, Haluk Usta'dan öğrenmem gerek.
-
öğrenmenize gerek kalmadı teşekkürler benim amacım bura rahat bulunan 304 v 304l çelikleridenmi acaba diyeydi onlarında sertleştirilemediğini öğrenmiş olduk.